Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:59, 30 sie 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ale cudny bukiet!
Gdyby nasionek tych cynii wystarczyło czy mogę liczyć i ja?
Oczywiście, zbieram wszystkie przekwitłe kwiatostany, na pewno wystarczy.
Susza w ogródku okropna, a poranna rosa taka cudowna. Napisz adres na pw.

Droga do spełnienia 20:58, 30 sie 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Piękne twoje różne widoczki ogrodowo- rabatowe
Hortki prześliczne.
A ciemne rozchodniki też śliczności.I ja im uległam i kilka zakupiłam.
Trawy imponujące
Moja ostoja 20:55, 30 sie 2018

Do góry
A w moim ogrodzie różnie się dzieje. I dobrze i źle

Jak wszędzie - królują rozchodniki

...uDany ogród 20:55, 30 sie 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

O matko, jak pięknie! W życiu nie powiedziałabym, że to domek na ROD.

Kasiu dzięki Muszelce i tej budowli wróciła mi nadzieja i chęci
jest cudny!!

Może kiedyś jednak zamieszkam nad stawem.
Lepiej ciasny, ale własny nad stawem czy dojazdowy?

...uDany ogród 20:53, 30 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Danuś, wklejam zdjęcie mojego domku. Możesz na nim zobaczyć wysokość dachu i spad (wszystko jest zgodnie z przepisami). Nasz R.O.D. strzeże prawa i porządku

Widzisz okienko na piętrze? W środku, przy oknie stoi sosnowe biureczko, siedzę teraz przy nim i piszę do Ciebie

Zdjęcie później usunę.

Kochana nic nie usuwaj dla mnie Twój dom jest ogromną inspiracją
Macham Ci!

...uDany ogród 20:50, 30 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
http://pzd.pl/artykuly/17290/113/Altana-na-dzialce-w-ROD.html

I tu pojawia się kolejny problem nad którym pracujemy my nie jesteśmy na ROD, z tego powodu mamy trochę inne prawa, ale trochę poczytałam
Teraz mam cel jeden … byle tu zamieszkać

Przedziwny Ogród 20:48, 30 sie 2018

Do góry
Właśnie Agatka skończyła kolejne piękne kule ozdobne.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:47, 30 sie 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Piękne astry. A na ostatniej fotce to co za cudo?

Uhm,, marcinki zaczynają swoje koncerty .

A to nasienniki milinu

I kwitnie też

A tak z okna z góry wygląda
...uDany ogród 20:45, 30 sie 2018

Do góry
Fuksja napisał(a)
To ja może trochę wtrącę ...

http://szczecin.naszemiasto.pl/artykul/szczecin-dom-jurczyka-na-dzialkach-zostaje,2818704,art,t,id,tm.html

Aniu dziękuję za ten artykuł, czytałam już wcześniej. Ja jestem zbyt wielkim cykorem by aż tak ryzykować rozbiórką, karą i własną pracą. Nie mieszkam tez gdzieś na uboczu żeby myśleć że nie wpadnie w oko. U mnie raczej kontrola jest murowana, mimo że dom będzie( o ile będzie )szkieletowy

Ja chcę tylko móc stale przebywać w ogrodzie, a zawsze chciałam mały biały domek...

Przedziwny Ogród 20:42, 30 sie 2018

Do góry
Zza każdego zakrętu na ścieżce ukazują się kolejne ukwiecone rabatki, a jedna ładniejsza od drugiej.

...uDany ogród 20:39, 30 sie 2018

Do góry
Phoebe napisał(a)
Dana! Mam pomysł! Podziel działkę na dwie, na każdej wystąp o pozwolenie na domek 35m2, postaw je tuż przy granicy działek....+ dodatkowo poddasze i ogród zimowy....Nic już więcej nie mówię

Kinguś tak się nie da, ale zgłoszenie na ogród zimowy złożę i będę czekała na odpowiedź jak się nie zgodzą...powstanie w ratach to co powyżej i będę miałą taki widok z salonu

Moja ostoja 20:39, 30 sie 2018

Do góry
Justynko, polecam za dwa, trzy lata nowa część będzie jeszcze wieksza i doroślejsza.
Pozdrawiam

Urszulla napisał(a)

Japońszczyzna jest w większości zimozielona więc uporządkowana cały rok wiesz, ja zachwycam się uporządkowanymi inspiracjami ale u siebie mam wszystko lekko poczochrane. Bo lubię trawy

Werbena sama Ci się wysieje. Nie ruszaj do wiosny, bo może nawet odbić z tegorocznego jak nie przemarznie. Mi tak się raz zdarzyło.

Trawę palmową też Ci dałam,to fajny wypełniacz w jakim zestawieniu podobała Ci się ? u mnie radzi sobie w każdych warunkach. Bardzo szybko trzeba ją na wiosnę przyciąć bo startuje najwcześniej.

Zamówionko za tydzień, zadzwonię jak się odrobię po pierwszym tygodniu.

Pisałam o trawie palmowej i werbenie właśnie dlatego, że mi ją dałaś Trawa też mi się rozrosła, jutro pokażę zdjęcie mojej. A tam? Była słabo wyeksponowana. Zobacz:

A to moja (od Ciebie ) werbena:
Ukojenie 20:35, 30 sie 2018

Do góry
Za kare poszlam zrywac darn

18.45

20.15

Juz nic nie widac wiec skoncze jutro.

Tu zaplanowalam hortensje ogrodowe cotton candy poniewaz to bardzo cienisty fragment.
Przedziwny Ogród 20:34, 30 sie 2018

Do góry
Dziś wpadłam na chwilkę do kwitnącej oazy, nie miałam pojęcia, że u Ciebie jest jeszcze tyle kwiecia.

...uDany ogród 20:34, 30 sie 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Danuś, jeśli otrzymacie pozwolenie na budowę domku 35 m2, to wykorzystajcie prawo do wybudowania go do wys. 5 m. W ten sposób możecie mieć tzw. poddasze użytkowe. Wszystko zgodnie z prawem R.O.D. Ludzie bardzo rzadko z tej możliwości korzystają. A szkoda.
Nasz domek rekreacyjny ma 50 m2 powierzchni użytkowej. Pokój na poddaszu ma wys. 250 cm, jest ścięty po bokach. Ale w tych miejscach stoją dwa szerokie (140 cm) łóżka sosnowe, jest bardzo klimatycznie Wolę przebywać na poddaszu niż na dole - w salonie z kominkiem.

W naszym R.O.D. na ok. 500 działek z tego prawa skorzystało zaledwie kilka rodzin.

Trzymam kciuki!

Muszelko innej opcji nie biorę pod uwagę. Chcę 7 na 5 i 5 do góry wcześniej wkleiłam moje wypociny po rozbudowie jak przerobią wreszcie ten plan, ale mogłaby już coś działać i myśleć pozytywnie

Kiedyś będzie tu ogród 20:34, 30 sie 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Trawy zaczynają kwitnąć

Mam chyba taką samą.Ale nie wiem co to jest ?
Moja działka na Dębowym Lesie 20:32, 30 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Aniu u Ciebie w ogóle nie widać,że idzie jesień, masz tyle pięknych kwitnących roślin, zawsze u Ciebie kolorowo jest u mnie już róże przekwitły, bylin mało mam i w momencie zrobiło się jesienne

Tak na Dębowym jeszcze lato
A wiesz,ze kolorowi i coś kwitnącego to ja bardzo lubię
U mnie r żóe też przekwitły.Elmshorn kwitnie cudnie powtórnie.
Ale one taka jest twardzielka.
A inne tak trochę pojedynczo kwitną .
A bylin rożnych to u mnie sporo.To efekt obserwacji i nasadzeń tak aby w ogrodzie było stale coś kwitnącego
...uDany ogród 20:30, 30 sie 2018

Do góry
TAR napisał(a)

a nie jest tak ze domek do 35 metrow nie wymaga zadnego zgloszenia/pozwolenia? Dana ja bym pokombinowala tak tern domek ze w razie przekwalifikowania mozna by bylo dobudowac reszte i powiekszyc przestrzen choc o 1 czy 2 pomieszczenia. jednak majac taki ogrod cieszyloby mnie i te 70 metrow mocno trzymam kciuki by sie udalo. ale gmine to macie kiepska jak tak tylem do mieszkancow sie obraca. ida wybory zmienic to wesole koleczko adoracji

Tarciu niestety nie jest to takie proste i bez zgłoszenia nie ma mowy, bo nie mam ochoty na rozbiórkę ani kolegium. Poza tym musze się liczyć z kontrolą jak z czymś ruszę, bo moi sąsiedzi czekają już 8 lat na przekwalifikowanie i jak z czymś ruszę mogą im puścić nerwy
Mam taki plan na początek wybudować 35m2 z poddaszem, a potem dobudować tylko jedną sypialnię na tarasie z wyjściem na taras . Taki dom na emeryturę .

O coś w tym stylu powstanie po dobudowaniu sypialni, na jej dachu byłby balkon na który wychodziłoby się z sypialni na piętrze

Takie coś mi powstało

Droga do spełnienia 20:29, 30 sie 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Paula strzępek w tym roku lepiej niż w zeszłym
to jego drugi sezon i miał więcej przyrostów i listków ale pryskałam wiosną teraz nie pamiętam czym czyba czymś przeciw mszycom i przędziorkom bo w zeszłym roku mi go chciały zjeść
ciężko mu zdjęcie teraz zrobić bo się gubi na tle innych roślin
ogólnie pomału rośnie ale mam nadzieję że to kwestia ukorzeniania
liczę że sie zbierze w przyszłym roku w tym jeszcze na niego nie psioczyłam
marne fotki na szybko pstryknięte wieczorkiem - wybacz

Dzięki Kamiś śliczny jest zastanawia mnie tylko czy nie za gęsto go obsadziłaś on ponoć wielki rośnie
Mój ogródek działkowy ROD Jarosław 20:29, 30 sie 2018

Do góry
Dzisiaj tez dzialalem dalem agrowloknine w kolo plytek co by trawa w kamieniach nie rosła.przygotowalem tez z drugiej strony ogrodzenia pod tuje.wywalilem trawe, przekopalem i nakrylem agrowloknina ,trzeba jeszcze wzdłóz wmurowac te cegly

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies