Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 21:23, 23 sie 2014

Do góry

Zostały do obsadzenia dwa kwadraty. Muszę się zainspirować u Madżenki

Ciekawa jestem, kiedy trawa wzejdzie ?

W poniedziałek zdejmujemy kratki. Donice muszą trochę poczekać na obsdzenie
Ogródek Iwony 21:18, 23 sie 2014

Do góry
Na tej rabatce będą róże, na razie posadziłam obwódkę z małych bukszpanów:

Posadziłam naparstnicę, ale nie wiem, jakikolor, bo siałam mieszankę, zobaczę, jak zakwitnie:

Zrobiłam obwódkę z przymiotna, dosadziłam sadzonki trzmieliny:

Na koniec dnia wyglądało tak:
Ogródek Iwony 21:12, 23 sie 2014

Do góry
Wczoraj i dziś pracowałam w ogrodzie. Niewiele czasu miałam na ogrodowisko.
Najpierw rozwieźliśmy ziemię i przez kilka godzin wyciągaliśmy korzenie po winobluszczu z donicy:

Potem sialiśmy trawę i sadziłam moje przedszkole na miejsca stałe: trzmielinę, bukszpan, naparstnicę i zrobiłam obwódkę z byliny zwanej przymiotnem. wokół jodły
Tak wyglądały sadzonki bukszpanu, wsadzone z małych ścinków w czerwcu do doniczek:
Kosolkowa Pasja 21:08, 23 sie 2014

Do góry
Olu, nie było mnie trzy dni u ciebie, znowu musiałam gonić wątek. Musiałam winobluszcz wyciąć z donicy przy tarasie, wsadziłam ci sadzonki do doniczek. Starych okazów nie było sensu zostawiać. Mam dla ciebie 5 doniczek po 3 sadzonki, niech się trochę ruszą tylko. w poniedziałek wsadzę w doniczki przymiotno ogrodowe, ile chcesz doniczek? Dziś robiłam z nich obwódkę wokół jodły. Fajnie wyszło. Fotki wstawię za chwilę, najpierw piszę do ciebie. Jak potrzebujesz więcej sadzonek winobluszczu, dorobię ci z gałązek, choć wierz mi, że szybko ci się rozrosnie. powiedz mi tylko, ile byś chciała sadzonek. Zakładam, że samochodem będzie przewiezione. Jak ty nie dasz rady, to we wrześniu wybiorę się na wycieczkę i ci podrzucę.
Olu, talista, co robiłaś z roślinkami, to to jest to, co masz, czy to, o czym marzysz, aby mieć?

Chcesz trochę siewek naparstnicy? Wysiałam w tym roku z nasion mieszankę, wzeszło sporo, wszystkiego nie wykorzystam.
Jka by juz wieżć samochodem roślinki, to może jeszcze coś potrzebujesz? Może mam?
Wczoraj np. od nowa nasadzałam funkię, ale tą zieloną. Rozrosła się mocno i była wyjałowiona. trzeba było wykopać i nasadzić w nową ziemię. Miałam tego tak dużo, że szukałam chętnych, aby zabrali połowę. Część wcisnęłam sąsiadce.
Ogródek Iwony 20:34, 23 sie 2014

Do góry
Małgosiu, Renatko, dziękuję za pochwałę zdjęcia. Pokazałam małemu komentarze, bardzo się ucieszył.
Ogródek Iwony 20:33, 23 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Ufff, nadrobiłam
Iwonko, wiele się u Ciebie dzieje, ogród coraz ładniejszy, a murki cudo po prostu. Dziewczyny fajnie podpowiadają Pomysł z trawami,tulipanami i ekranem z cisa lub szczepionej na pniu trzmieliny naprawdę fajny.
Pozdrawiam ciepło

Hej Agnieszko, nie miałam czasu wcześniej odpisać. Rano tylko luknełam do telefonu i przeczytałam wiadomość od ciebie. Uśmiechnęłam się, bo zawsze tak piszę u Madżen, bo pędzi ze swoim wątkiem.
A tu u mnie tak napisałaś. Cieszę się z twoich odwiedzin. Pozdrawiam Cię
Ogródek Iwony 11:01, 23 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś całą rodzinką pracowaliśmy w ogrodzie Niewiele czasu było na fotki. Na koniec dnia nasz najmłodszy synek (10 lat ) chwycił za aparat i cyknął taką fotkę:

Iwonko u Ciebie też piękna fotka i cieszy bardziej bo zrobiona przez dzieciaczka pozdrawiam
Podwórkowa rehabilitacja 23:05, 22 sie 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Doniu, Aniu dla Was kwiatuszki.

Zachwyciło mnie to zdjęcie. Wygląda, jak odbicie w lustrze.
Miłego weekendu życzę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:01, 22 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

pozdrawiam

Joasiu, jaki niesamowity kolor ma ta dalia. Zachwyciła mnie i mojego M. Az się zdziwił, że takie kolory są możliwe w kwiatach. Zagwizdał sobie
Ogródek Iwony 22:40, 22 sie 2014

Do góry
Dziś całą rodzinką pracowaliśmy w ogrodzie Niewiele czasu było na fotki. Na koniec dnia nasz najmłodszy synek (10 lat ) chwycił za aparat i cyknął taką fotkę:
Rododendronowy ogród II. 22:32, 22 sie 2014

Do góry
Bogdziu, zdrówka życzę i aby wszystko się ułożyło.
Zachwyciłam się u ciebie zdjęciem ważki. Wszystkiego dobrego na weekend
Ogródek Agam 10:30, 22 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Takich zwykłych kamieni ci zabrakło? Szkoda, że ta daleko mieszkasz, bo bym ci podesłała. Chyba, że o jakieś specjalne chodzi

To zwykłe otoczaki chyba . U mnie sam piach, nawet kamieni porządnych nie ma .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:44, 22 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

A tam w oddali klony i zawijasowa która zawijasową jest tylko z nazwy

Yupiii! Wreszcie więcej zawijaskowej - niezawijaskowej pokazałaś. Wpatruję się przez lupę i pięknie to wygląda
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:39, 21 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To pędraki Kamilko. Najgorsze, że siedzą w ziemi w cyklu czteroletnim, zanim się zamienią w dorosłe osobniki. Nie masz wiele, więc po prostu ich w ziemi nie zostawiaj. Paskudy jedne . Beee ...

Kamilko, patyczki limlight obiecała mi na wiosnę Ana i Jola. Więc na pewno dostaniesz, ale to wiosną.
A ja mam Vanilkę, jak chcesz

mogę chcież też, piękne są do wiosny poczekam, jak widzisz u mnie wszystko powolutku

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:17, 21 sie 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)

i z roboczej... ktoś się skrada...

Ale fajny pomocnik się skrada
Zakupy super
Ogródek Iwony 21:17, 21 sie 2014

Do góry
Aniu, nie za bardzo jest tam zacisze. Często wieje od zachodu, ale może tuje wytrzymają? Jak nie, to będę kombinować co innego, bo na tarasie przydałoby się trochę zacisza. Latem jest dobrze, ale teraz pora nieciekawa. U ciebie piszesz, że są większe mrozy. Mam nadzieję, że u mnie jest lepiej. Czas pokaże.
M siedzi obok mnie, pochwaliłam go. Dziś powiedział : "Kochanie, rozebraliśmy kawałek ogrodu. I ja ci w tym pomagam "
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:50, 21 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No tak. Ja nawet o takim trawniczku pomarzyć nie mogę. Tam, gdzie Joasia ma trawniczek, ja mam wjazd do garażu przez sam środek na tyłach domu. A wszystko przez to, że tam, gdzie chcieliśmy stawiać garaż, nie dostaliśmy pozwolenia

Iwonko,
trawniczka u nas sporo, ale kiedyś go jeszcze okroję. Narazie eM broni go jak lew
Zbliża się jesień, miskanty zaczynają kwitnąć.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:42, 21 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Danka, kazdy ma prawo do swojej opinii. Wg mnie jedno jest istotne: jesli regulamin nie zakazuje pokazywania ogrodów, które miały profesjonalny etap projektancki, to niech się nikt nie czepia. A uważac może oczywiście, co chce, ale jest to bicie piany i tyle. Przeciez nikt nikogo do głosowania nie ciagnie za uszy.

Ciekawe, co by było, gdyby szefowa wystawiła ogród do konkursu ?

Przy okazji, udostepniłam zdjęcie Any ogrodu na Fb na moim profilu, a pod nim znajoma ( nieogrodowiskowa ) napisała : "Lubię to i to bardzo, podglądam w każdej wolnej chwili i podziwiam, bo jest co"
I tyle na temat. A moje dzieci tez glosowały razem ze mną
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:34, 21 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ale piękne widoki masz na ogród Cudownie Podoba mi się. Zastanowię się, jakby coś skopiować

Szkoda tylko Iwonko, że tak mało czasu na podziwianie tych widoków.
A jak Ci coś wpadnie w oko to kopij
U nas zimno, rano było tylko 6 stopni, a w dzień troszkę pokropiło to nie musiałam podlewać.
Szaleją dalie

pozdrawiam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:28, 21 sie 2014

Do góry
To pędraki Kamilko. Najgorsze, że siedzą w ziemi w cyklu czteroletnim, zanim się zamienią w dorosłe osobniki. Nie masz wiele, więc po prostu ich w ziemi nie zostawiaj. Paskudy jedne . Beee ...

Kamilko, patyczki limlight obiecała mi na wiosnę Ana i Jola. Więc na pewno dostaniesz, ale to wiosną.
A ja mam Vanilkę, jak chcesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies