Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać?

Kamajla 22:25, 21 sie 2014

bleebla napisał(a)
Bardzo ładnie Ci to wyszło.

Pamiętaj, że jak coś zrobiłaś w ogrodzie i myślisz, że nie ma sensu robić fotek, to się mylisz

oki, zapamiętam
Kamajla 22:39, 21 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
To pędraki Kamilko. Najgorsze, że siedzą w ziemi w cyklu czteroletnim, zanim się zamienią w dorosłe osobniki. Nie masz wiele, więc po prostu ich w ziemi nie zostawiaj. Paskudy jedne . Beee ...

Kamilko, patyczki limlight obiecała mi na wiosnę Ana i Jola. Więc na pewno dostaniesz, ale to wiosną.
A ja mam Vanilkę, jak chcesz

mogę chcież też, piękne są do wiosny poczekam, jak widzisz u mnie wszystko powolutku

noemi 22:39, 21 sie 2014

Ładnie wychodzi. .Linie rabat są najważniejsze Cieszę się razem z Tobą

Obiecuję zawitać, tylko ciągle gonię i koniec lata mnie smuci. Nie chce tego …. !
Kamajla 22:45, 21 sie 2014

Madziu, łączę się z Tobą w smutku... Jeszcze tydzień tewmu o tym nie myślałam, ale dla mnie koniec lata wiąże się z powrotem do pracy po pnad rocznej przerwie i ostatnio wszyscy się mnie pytają jak mi z tym... no i w końcu do mnie dotarło, że to już koniec lata, koniec siedzenia w domu...

Ale tak sobie myślę, że czasami wrzesień potrafi być jeszcze naprawdę ciepły, a zdarza się że i październik - może nie będzie tak źle
noemi 22:58, 21 sie 2014

Tak wiem , nie będzie źle . Listopad też potrafi być piękny .

No i rozumiem , że ciężko Ci z tym powrotem. U mnie też zawirowania pracowe … dobrze, że jest ogródek , tak lubię po powrocie do domu choć na chwilę się przejść i zrobić przegląd moim roślinkom .

Iwk4 18:39, 24 sie 2014

Mi też szkoda lata, choć było u mnie gorąco i sucho. A teraz zimno, brrrr. Jak ja nie lubię zimna. Zmarźlak ze mnie. I do pracy czas.
Kamajla 21:03, 24 sie 2014

i ja nie próżnowałam

przymiarka

i po drobnych przesunięciach wkopane

Kamienie to brakujące 4 szt buchanani, doniczki to bażyna, która razem z wrzosami na pozostałą część rabaty powinna dotrzeć w tym tygodniu.

Ekran z cisa posadzę dopiero po zrobieniu podjazu i sciezki z kostki, tam przy ogrodzeniu też chcemy wąski pasek położyć, żeby łatwiej było śnieg odgarniać.

dwa evergoldy muszę wymienić, albo nawet zastąpić trzema... z jednej pięknej sadzonki podkusiło mnie i zrobiłam dwie... zły pomysł...

Jak coś Wam się wydaje, że źle zrobiłam to piszcie.
Donia72 10:24, 25 sie 2014

Ale tam dużo roślinek
Malgosik 10:35, 25 sie 2014

Ale fajnie będzie. Te doniczki na przyszłą bażynę trochę bym odsunęła od żółtych wrzosów, bo one się rozrosną. Ale pewnie to wyczujesz podczas sadzenia bażyny.
Kamajla 12:48, 25 sie 2014

tak Gosiu, też już mi się to w oczy rzuciło, ale dzięki za czujność