Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:41, 19 gru 2015

Do góry
Ja nie, bo większość mam w pojemnikach, a to łatwe i szybkie sadzenie I bardzo atrakcyjne. Wyniki pokażę wiosną.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:30, 18 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W środku nie da się potem posrebrzyć i będzie łaciaty.
Ja jednak po głębszym namyśle bym się nie podjęła jego zrobienia. Właśnie ten brak pewności czy aby się uda Ja tez jestem ciekawa czy na Nowy Rok ktoś zaryzykuje?

uśmiałam się do łez.... Danusia podjęłabyś się i to z rewelacyjnym skutkiem Ja chętnie bym zaryzykowała ale nie mam igieł
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 15:44, 18 gru 2015

Do góry
Za suchy jest, albo za sucho miał.
Rabaty angielskie 15:39, 18 gru 2015

Do góry
Tutaj są szałwie, 3 odmiany. Nie ma łubinu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:06, 18 gru 2015

Do góry
A..do donic może być. Ja też zamówiłam jeszcze ostatnim rzutem i już posadzone
Ale o czosnkach zapomniałam, a 50% rabatu jest.
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 08:49, 18 gru 2015

Do góry
A o jakie obrzeża chodzi, kostka, bruk kamienny czy ekobordy?

Ja kieruję się jakością, a jakość ściśle związana jest z marką. W zasadzie kładę kostkę granitową i tu na markę się nie patrzy. Watek nieprecyzyjny zupełnie bo nie wiadomo o co chodzi.

Nie polecam obrzeży w ogóle a kant cięty w sposób naturalny. Obrzeże tylko przeszkadza w precyzyjnym prowadzeniu linii trawnika.
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 08:48, 18 gru 2015

Do góry
marcinszymanski napisał(a)
Czym się kierujecie przy wyborze obrzeży do ogrodu?
Jest to cena, czy może ważniejsza jest jakość produktu? A czy marka producenta ma dla was jakieś znaczenie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:50, 18 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ale mozna kliknąć na dole tej strony (zjedź myszką), jest przycisk jakby co Lubię to.
Pod wpisem Ronin coś myśli o polubianiu postów Ale kiedy zrobi? nikt nie wie.

O to czekam z nieciepliwoscia. Nie bedę nabijać pustych postów z machaniem, bedę klikać lubie to
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:02, 18 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pogoda do końca roku na plusie. Czosnki bym sadziła, lilii nie. Lilie kup na wiosnę.

Cebule zamówiłem na Gartenea, czosnki do gruntu a lilie do donic.
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 23:18, 17 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Siatka może się uginać. Mocniejszej podpory potrzebuje, chyba że co jakiś czas będziesz odmładzać, czyli ścinać mocno.

Bardzo dziękuję Danusiu! Co jakiś czas będę odmładzała .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:25, 17 gru 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Danusiu czy można jeść ze sadzić czosnki i lilie?

Pogoda do końca roku na plusie. Czosnki bym sadziła, lilii nie. Lilie kup na wiosnę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:42, 17 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przyglądając się dokładnie stwierdzam, że igły były posrebrzane przed klejeniem. Jest do zrobienia, tylko sporo tych igieł, ale można go zrobić.

Danusiu..spotkałam dzisiaj podobny w kwiaciarni..cena nawet względna była.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:35, 17 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie do mnie pytanie, ale wiem, więc odpowiadam

Ja uprawiam kalle, można kłacza przechować jak dalie w chłodnym miejscu, a na wiosnę przesadzić i od nowa będą kwitły. Liście są delikatne, przymrozki bardzo groźne więc wystawiamy po przymrozkach, czyli jak pelargonie.

Ja swoje uprawiałąm w stawie w wodzie w koszu dziurkowanym. Zatapiałam, rosły i kwitły, potem wyławiałam do wiadra i stały bez wody, lekko podlewane w piwnicy nieco ciemnej. Wiosną puszczały liście, były kiepskie, jasne, ale roślina przetrwała i miałam ją kilka lat.
Teraz mam jako rośliny doniczkowe, uprawiam te czarne. Tamte w stawie to były normalne cantedeskie etiopskie.

Takie

http://www.thefloweringgarden.com/za

Dzieki Danusou za zainteresowanie...a te doniczkowe te czarne to uprawiqsz w doniczkach w domu czyw doniczkach na dworze? I wykopujez te kłącza na zime z doniczki i do garazu?
Ogród Bogusława 16:13, 17 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niezła dziczyzna i niezła kolekcja

Ciągle i wciąż jest uzupełniana. Troszkę wolno rosną ale kiedyś urosną.
Kamienny ogród patykiem malowany 15:32, 17 gru 2015

Do góry
Brukentalia wydaje się niszowa we wrzosowiskach, jak andromeda. Tę drugą stosuję bo podobna jest do lawendy (liście) i kolor ma inny niż reszta roślin we wrzosowiskach ("niebiesko-srebrzysty" w zasadzie). Tej pierwszej nie stosuję, po pierwsze niezbyt dostępna, po drugie - wrzośce są lepsze i bardziej wyraziste. I bardziej pewne.

Ale skoro idziesz pod prąd, to pewnie ją i tak posadzisz. Ja w każdym razie nie sadzę Wymaga okrycia przynajmniej gałązkami świerka.
Ogród pod czarnymi orzechami 15:15, 17 gru 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Nie zakładam wątku, bo obawiam się, że nie będę zbyt systematyczna i... ja w porównaniu z ogrodami tymi z Ogrodowiska nie mam co pokazywać, mój ogród (bez domu, podjazdu, itp.)ma jakieś 500m2, a więc jest mały i cały czas go tworzę. Ale uwielbiam podglądać inne ogrody
Dziś opowiadałam mężowi o zwierzakach, jakie masz u siebie w ogrodzie, jesteś przez to ze swoim ogrodem bardzo oryginalna pozdrawiam

Dla jasności: mój ogród też ma 500 m. Dawaj.
Ogród pod czarnymi orzechami 15:14, 17 gru 2015

Do góry
Jakie tam wypieki Radość moja jest, że mam wpływ na ogród za oceanem, w dalekim "niedostępnym" dla mnie kraju. Tam raczej nie pojadę Miła jest świadomość odnajdywania znajomych widoków.

Choinka śliczna w "moich" kolorach
Ogród pod czarnymi orzechami 15:08, 17 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowite, fauna i flora

Ogrodowiskowy ogród w USA, jestem normalnie dumna z ciebie

aż dostałam wypieków Witaj Danusiu w moich skromnych progach. Takie słowa z Twoich ust to dla mnie niesamowite uznanie. Oczywiście mam świadomość popełnienia wielu błędów, wciąż ciężko pracuję. Wszelkie wkazówki,uwagi przyjmę na klatę
Ogród pod czarnymi orzechami 15:01, 17 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo elegancko, bardzo ślicznie. Ja nie owijałam słomy folią, ale chyba zgapię

ja kupuję te słomiane wianki w takiej postaci i nie ściągam tej folii
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:59, 17 gru 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
heheheh zimy jeszcze nie było mogłabym rzecz ale chyba jestes jedyna która miała już zime

mam pytanie, czy takie kalie kupione w sklepie jako doniczkowe to wiesz może czy je się tez obcina jak te gruntowe i kłaacza jakoś przechowuje? bo mam taką i mi marnieje i nie wiedziałm dlaczego a to chyba po prostu czas na nią...

Nie do mnie pytanie, ale wiem, więc odpowiadam

Ja uprawiam kalle, można kłacza przechować jak dalie w chłodnym miejscu, a na wiosnę przesadzić i od nowa będą kwitły. Liście są delikatne, przymrozki bardzo groźne więc wystawiamy po przymrozkach, czyli jak pelargonie.

Ja swoje uprawiałąm w stawie w wodzie w koszu dziurkowanym. Zatapiałam, rosły i kwitły, potem wyławiałam do wiadra i stały bez wody, lekko podlewane w piwnicy nieco ciemnej. Wiosną puszczały liście, były kiepskie, jasne, ale roślina przetrwała i miałam ją kilka lat.
Teraz mam jako rośliny doniczkowe, uprawiam te czarne. Tamte w stawie to były normalne cantedeskie etiopskie.

Takie

http://www.thefloweringgarden.com/za
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies