Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 21:03, 13 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Ślicznie kolorowo .......
macham wieczorkiem

Madziulka, macham na dwie ręce

Ogród z wilkiem zamkn. 21:00, 13 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)

Mam folię kubełkową i rzeczywiście jest najbardziej trwała, w końcu daje się ja na ścianę fundamentową. Ja bym dodała tylko obornik i kompost i wymieszała.

dzisiaj niestety ze skrzyniami nie robiłam -zajęłam się plewieniem ,sprzątanie ,kancikiem w Limkowej i chęć mi odeszła zostawiam sobie tą robotę ,jak już ogarnę ogródek przed zimą
pliss ....dasz mi namiary na Twój obornik
mam białe dyńki i nie mam ładnych doniczek na parapecie dla chryzantem

tarasowo jesiennie

odgapiłam od Szefowej puszek mam pełno po psiej karmie -ciekawe tylko jak szybko zrobią się rdzawe

teraz do przyszłego piątku zero prac w ogrodzie ....praca....
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:00, 13 paź 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Jest mi niezmiernie miło!
Dziękuję w imieniu skarpy. Ta część ogrodu to był bardzo trudny temat i duży zgrzyt...
Ostatecznie M zbudował coś, co okazało się idealnym rozwiązaniem na ogród wielopoziomowy.

Rozplenica miała być hammeln. Ale podejrzanie nieduża... Może Little Boy?

Zapraszam serdecznie, zaglądaj, miło mi będzie!

Skarpa dziś

Cudnie. Brakuje mi słów.

Dziękuję. Tak podejrzewałam, że rozplenica jest z tych niższych. Taka by mi pasowała. Trawy doprawdy jesienią zapierają dech
Ogród sensoryczny 20:52, 13 paź 2018

Do góry
Witam po przerwie. Temat nadal aktualny, a właściwie teraz bardzo aktualny. Wzięliśmy się do roboty Może ciut za późno, bo mieliśmy w planie posiać trawę, ale z tym to jednak chyba już będziemy musieli się wstrzymać. Jednak w przyszłym tygodniu będziemy robili pierwsze nasadzenia. Pierwsze zakupy roślin. Planuję zakupić i posadzić cebulkowe: krokusy białe i fioletowe, tulipany różowe i bordowe, żonkile, trawy, może wrzosy i wrzośce, i może coś jeszcze. Co trzeba trzeba/można teraz sadzić?
Prawie cały teren został przekopany i pozbyliśmy się starej trawy. Przygotowujemy się do wytyczenia rabat i trawnika.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:48, 13 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
O już nie nadążam, Madzia szaleje w ogrodzie, misznasze, tetrisy na całego! Dąb wpasował sie idealnie
Dobrze, że przeniosłaś minisad, teraz oba miejsca wyglądają dużo lepiej.

dziękuję Ewa
mój Shirazz świeci

Ogród z wilkiem zamkn. 20:47, 13 paź 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Madziu, a czy miskanta Gracilimus jeśli w przyszłości będzie trzeba dzielić to też młotkiem, siekierą i z dużą siłą?
Trochę zaczynam bać się traw. Czy słusznie?
Ostnica rozsiała mi się tak, że całe wrzosowisko było w niej. Gdybym jej nie usunęła to w przyszłym roku nie byłoby nic oprócz niej. Ale dałam radę. Już na wrzosowisku jej nie ma. Tylko została jedna bez kwiatostanów w donicy na schodach.
Madziu, widzę zmiany na rabatach. Pięknie, jesiennie, kolorowo. Bardzo ładnie.
Pozdrawiam .

Basiu dziękuję za komplementy
a z tym dzieleniem ,to niestety tak będzie-siekiera w użyciu -mam nadzieję ,że dam radę
ostnica na szczęście mniejsza i łatwiej się pozbyć .....chociaż akurat ja nym chciała ,żeby mi się rozsiała
moja nowa miłość

Przedziwny Ogród 20:45, 13 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Heh, mam identyczną donicę jak Twoja z chryzantema Tylko u mnie bratki z trawką w niej siedzą

W mojej na wiosnę też są bratki, później dalie a teraz hryzantemy.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:42, 13 paź 2018

Do góry
wiklasia napisał(a)
Wow!!!
pięknie, jesiennie
i nowe nabytki zacne.
Widzę, że dąb przy ognisku
Dobre miejsce choć ja bym go ciut, ciut przesunęła.
Wsadziałbym go dokładnie w mejscu przecięcia się przekątnych hipotetycznego kwadratu.

Ale to ja, osoba, która lubi geometrię wykreślną.

Wiklasiu dziękuję ....... kombinuję jeszcze troszkę inaczej
taka pseudo fotka obrazująca co chcę zrobić nieudolny planik
chcę pociągnąć dalej rabatkę ,aby wyrównać z końcem placyku
i dodać tam Elatę( na żółto nabazgrane i dać 3 pseudo gracki ( zielony bazgroł ),które mam w doniczkach i czekają na miejscówkę

tu na tej fotce widać jak placyk się kończy ( fotka jeszcze przed zmianami)-jest uskok i dopiero ognisko

nie wiem ,czy dobrze kombinuje ,ale takie cuś mi chodzi po głowie

Mokradło... i mój ogród 20:42, 13 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Widoczek z Leonardo piękny, choć oczywiście rzut oka powędrował w pierwszej kolejności na różyczkę I biję się z myślami, czy zamówić ją jeszcze teraz czy jednak na wiosnę czy w ogóle w donicy nawet.

Co mogę powiedzieć... nie dziwię się . Leonardo i mnie oczarował. Foto z dzisiaj:

Przedziwny Ogród 20:38, 13 paź 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Pastella w sezonie letnim ma mniej więcej taką wysokość. U mnie na równi jest z floksami. Teraz wypuściła długie, kwitnące baty.

Moja Pastella zrobiła to samo,tylko jeszcze pąki...czy zdąży wykwitnąć?
A te czerwone to czyje owocki,różane?...z liści jakieś nie podobne...
Ogród do odnowy 20:18, 13 paź 2018

Do góry
Droga była zatarasowana, i o 10 jak jechałyśmy i w powrotnej drodze - ścinali wielkie drzewa przy drodze. Zdawałoby się, że robią to fachowcy ale kilka razy tylko cudem nie zerwali przewodów prądowych. W końcu co jakiś czas spychaczem zgarniali gałęzie z drogi i przepuszczali nieszczęśników którzy się w ten teren zapędzili. Najgorzej, że ni było informacji a odpowiedzi pracowników aroganckie

Tajemniczy Ogród 20:15, 13 paź 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a))
A następne dla Kasi - Leoś z Limkami i kolejna kulka cisowa

Ale, że dla mnie ? Cud miód! Bardzo ładnie się zgrywają muszę powiedzieć i z chętnie dorzucę Leosia w okolice hortek - pewnie wiosną i kuleczka kształtna baaardzo!
...uDany ogród 20:07, 13 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
We wszystkich ogrodach jesień maluje swoje pejzaże, ale Ty Danusiu pięknie je utrwalasz

Witam w moim ogrodzie, bardzo miło czytać takie serdeczne komentarze. Dziękuję serdecznie
Jesień w tym roku jest niezwykła!

Mokradło... i mój ogród 20:03, 13 paź 2018

Do góry
HannaR napisał(a)
Jedni sadzą róże, inni wykopują .
Ja też mam wieczny dylemat gdzie wsadzić przesadzane rośliny. Ciekawe, czy kiedyś stwierdzę, że wszystko jest już na swoim miejscu.
Obawiam się, że to będzie trudne do wykonania Ja co roku mówiłam, że ze zmianami już pasuję... Teraz to już sie nie odzywam

Np tu rosła kosodrzewina, ale zrobiło się za iglasto. Upatrzyłam na wakacjach, przy aquaparku w Redzie molinię. Znalazłam w szkółce, tylko bez nazwy:

Wśród brzóz i dębów 19:54, 13 paź 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Basiu, piękne kolory u Ciebie. Jesień masz u siebie. Twoja kalina już w jesiennej sukni. U nas jeszcze zielona.
Pozdrawiam serdecznie.

Basiu, może to od słońca zależy. U mnie od południa kalinka już w bordowej szacie.

A od północy przebarwiają się pojedyńcze listki.

I jeszcze takie tam.

Przedogródek pod dębem 19:51, 13 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Szkoda, ale antałek tez dobra rzecz Pokażesz?

Ewuniu,
specjalnie dla Ciebie

Księżycowy... 19:48, 13 paź 2018

Do góry
Czasami, gdy mam chwilkę, by po pracy przysiąść na prowizorycznym tarasie, zastanawiam się czy ja kiedykolwiek zaopiekuję się tym ogrodem, tak jakbym chciała?
Daje chyba o sobie znać zmęczenie, mimo że i tak sobie folgowałam w tym roku. Maciek skupiony na działaniach trawnikowo-budowlanych, sama już czasami nie ogarniam całego ogrodu.
Czy zmniejszyć warzywny? Oto jest pytanie na zimę...

...uDany ogród 19:46, 13 paź 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Domek ogrodowy na wykończeniu fajnie ,jak cała rodzinka bierze udział w pracach

Madziu jeszcze trochę i będzie gotowy. Teraz taka dłubanina została.
Można uznać, że cała bo Mały mieszkanie posprzątał

Buziaki!

Mokradło... i mój ogród 19:45, 13 paź 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Gosiu może upchasz w inne miejsce te różyczki,a jak nie to może wrzuć w wątek na wymianę .Rabata z hortensjami zapowiada się bardzo zjawiskowo.
Większość róż okrywowych posadziłam na rabatę ze śliwą Nigra. Zobaczymy jaki będzie efekt, najwyżej je komuś dam. Nie obyło się bez przesadzania: trzech trzmielin na pniu, berberysów, miskantów i szałwii. Ale zdjęć nie będzie, bo jak widzę na nich moje tuje Columna to chce mi się płakać Susza + przenawożenie zrobiły swoje. Nawet M mówi, że je wytnie jak nie będzie poprawy. Zaszyszkowały okropnie, teraz jeszcze schną Na razie je podlewamy

Dzięki, cieszę się bardzo z nowych hortensji. To nic, że kulki bukszpanowe takie bardzo niekulkowe. Pomału będę je formować
Księżycowy... 19:43, 13 paź 2018

Do góry
Się buduje w cudownie jesiennych okolicznościach przyrody...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies