Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 17:27, 12 paź 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Pięknie.
Rododendronowy ogród II. 16:59, 12 paź 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Ale róże to masz śliczne jak na październik Jesień stoi na progu Twojego ogrodu, ale jeszcze nieśmiało puka, sporo soczystej zieleni. Las dopiero zaczyna. U Małgosi las szybciej "złapał" jesienne kolory.

Widziałam Cię na fotkach u Marioli, nie mogłam być, znowu mi się spiętrzyły problemy, ale jestem już na prostej:
na pewno w przyszłym roku będzie wiele okazji do spotkań

Gosi bardziej na południe wystawiony ale kazdy dzień coraz bardziej koloruje liście. Lubię jesienne widoki przez salonowe okno a teraz jeszcze pogoda wymarzona by po ogrodzie pochodzic. Cos ostatnio faktycznie nie mozesz do nas dojechac.Moze w nowym sezonie się poprawisz.

Daleki od ideału..... 16:53, 12 paź 2018

Do góry
Rododendronowy ogród II. 16:50, 12 paź 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Twoje kolory też cudne. Ten klon nad jeziorkiem i trzmielina biją kolorem wszystkie inne rośliny. Ale te złote i pomarańczowe odcienie też cudnie zdobią ogród. No i te duże kępy Marcinków w zdecydowanych kolorach - pięknie
Czekam jeszcze na miedziano-złote tło twojego bukowego lasu

Na czubkach drzew miedź juz jest ale na wybarwienie całych drzew trzeba jeszcze poczekac.Macham.

Daleki od ideału..... 16:48, 12 paź 2018

Do góry
Ania, to dla Ciebie migawki jesiennego ogrodu
Blaski i cienie nowego życia 16:34, 12 paź 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Vanilka przy wejściu

Ten element bramki bardzo ładny. Posadziłam 3 Silver-y. I rozplenice u Ciebie ładnie okocone.

U nie już za stare, bo nie dają kwiatów.
Mój ogród pod lasem 16:33, 12 paź 2018

Do góry
Przeczytałem wszystkie posty odnoszące się do zamówionego przez Gosię miskanta ,,Rosi" i oczom nie wierzę. Być może komuś się narażę ale lubię ,,postawić kawę na ławę". Mam prawo wyrazić swoją własną opinię ponieważ pasja do ogrodów i do ogrodnictwa trwa u mnie nieprzerwanie od ponad 40 lat.
Nie oceniajcie jakości roślin oraz wiarygodności szkółki po samym zdjęciu rośliny. Sadzonka pochodzi z licencjonowanej szkółki która posiada status ,,Kolekcji Narodowej Rodzaju Miscanthus" http://daglezjaryki.pl/aktualnosci/
Tak, tak. Od tego samego pana który w wyniku zabiegów hodowlanych otrzymał kultywar pięknego i jeszcze rzadkiego w naszych ogrodach miskanta ,,Memory".

Czego można było się spodziewać po złożeniu zamówienia u kresu wegetacji traw?
Kartonowego opakowania 1 metr na 2 metry z cudownie przebarwionym miskantem i oryginalnymi białymi pióropuszami? To tylko utopijne marzenia, a o rzeczywistości Gosia została poinformowana tuż po złożeniu oferty kupna. Jak łatwo można kogoś oczernić nie znając realiów możliwej o tej porze formy dostarczenia rośliny drogą kurierską. Najważniejsza jest mocna i zdrowa bryła korzeniowa a nie to ile będzie z niej wystawać liści.

Poleciłem tę szkółkę Gosi ponieważ sam robię w niej zakupy i nigdy nie zdarzyło mi się otrzymać od pana Artura Maja niewłaściwego materiału.
W listopadzie 2016 roku zamówiłem sadzonki miskantów ,,Gracillimus". Na oko otrzymałem parę wystających z doniczki badylków owiniętych przyschniętymi nitkami liści. Przed zimą zadołowałem bryły korzeniowe bez doniczek w pulchnej ziemi kompostowej a wiosną posadziłem je w wyznaczonym miejscu. Tak wyglądają moje Gracillimusy po dwóch latach uprawy.

Gosiu. Poczekajmy z oceną do przyszłego roku. Jedno jest pewne, że kupiłaś sadzonki pięknego miskanta ,,Rosi" a nie kota w worku.
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:07, 12 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Wiecie co,jestem bogata ....
11 ton czarnego złota do mnie przyjechało

Szczesciara
Małymi krokami-Ogród Wioli 16:05, 12 paź 2018

Do góry
Wiecie co,jestem bogata ....
11 ton czarnego złota do mnie przyjechało

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 16:01, 12 paź 2018

Do góry
Lubię ten mikro zakątek na końcu rabaty

I Cherry fluff
Tajemniczy Ogród 15:38, 12 paź 2018

Do góry
Anulko, pierwsze specjalnie dla Ciebie A następne dla Kasi - Leoś z Limkami i kolejna kulka cisowa
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:35, 12 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Kasiu piękne róże.
Królowa Szwecji jak na kró lową przystało dostojne śliczna.
Goethe ma przesliczny buraczkowy kolor
Lubię takie

Coś dziś Goethe wygląda jakby nie miał się w pełni nie otworzyć, Bubu a QoS już tylko z jednym kwiatem

Zostawię dla Ciebie ostatnio napotkaną w ogrodniczym roślinkę- fajnie zakuleczkowana

Okno na ogród 15:33, 12 paź 2018

Do góry
A czy można dorzucić tam to drzewo, a hortensję dać zwykłą? Jak wszyscy zgodnie powiedzą NIE, to dam sobie spokój z drzewem.

Okno na ogród 15:30, 12 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Witam się u Ciebie

Pomysły Toszki i Ewy bardzo fajne.
Dorzuce jeszcze mój Może wpasowała by się tam hortensja na pniu? Ławeczka do przodu, za ławką miskanty. Hortka na pniu z boku ławki, a obok niej, już prawie rzy grillu miskant.
Zawilce zgrupowane z drugiej strony ławki.

Do tej bocznej rabaty z hortensjami dosadziłabym zawilce. Wtedy wszystko byłoby spójne.

Witaj Ewo,
Często czytam Twoje porady u innych ogrodomianiaków. Dziękuję, że pochyliłaś się nad moim ogródkiem. Piękna wizualizacja .

Ze wszystkich sugestii wynika, że na rabacie na wprost okna powinny znaleźć się hortenje i miskanty (ale te kwitnące). Może faktycznie dwa lewe zawilce przerzucę na rabatę po prawej stronie okna. Lubie jak ogród jest spójny, a nie jedna rabata od Annasza druga od Kajfasza.
Okno na ogród 14:48, 12 paź 2018

Do góry
HannaR napisał(a)
A coś takiego to nie będzie za dużo szczęścia na raz?

Ławeczka out.

a tu mi te przedłużone poza rabatkę obwódki cisowe nie leżą. Sama koncepcja rabat super, ale nie przedłużałabym cisów.
Okno na ogród 14:46, 12 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Witam się u Ciebie

Dorzuce jeszcze mój Może wpasowała by się tam hortensja na pniu? Ławeczka do przodu, za ławką miskanty. Hortka na pniu z boku ławki, a obok niej, już prawie rzy grillu miskant.

Do tej bocznej rabaty z hortensjami dosadziłabym zawilce. Wtedy wszystko byłoby spójne.

I wszystko jasne, moim zdaniem pomysł idealny! Nic dodac, nic ując
Okno na ogród 14:35, 12 paź 2018

Do góry
Witam się u Ciebie

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:29, 12 paź 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
zachwycam się w tym roku wilczomleczami, na pewno ich u mnie przybędzie...
wilczomlecz Bonfire, rozrósł się w tym roku..

Pięknie prezentuje się ten wilczomlecz. To z jednej sadzonki tak bardzo się rozrósł, czy było więcej egzemplarzy? Długo już rosną? U mnie dwie sadzonki, ale na razie to maluchy.
Macham.
Moja działka na Dębowym Lesie 14:25, 12 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)
/original.JPG[/img]

śliczny ten różowy aster - wysoki?

Mireczko ,tak. To jest wyższy marcinek .
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:17, 12 paź 2018

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Październikowo...

Wiola jedno WIELKIE WAW!!
Ale cudne trawy.Hakonki imponujące. Czym ty ja karmisz ?
Ja dopiero w tym roku je posadzialam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies