Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jurajski Ogród 08:45, 11 paź 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Miłego dnia

Jest kosmicznie Aga Mój Syn stwierdził - Mama jest bardzo super
Jurajski Ogród 08:15, 11 paź 2018

Do góry
Miłego dnia

Małymi kroczkami do celu... 08:07, 11 paź 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

KONIEC

Witam właścicielkę pięknego ogrodu. Zachwycam się właśnie cudownymi widokami
Ogród z wilkiem zamkn. 07:31, 11 paź 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu przecież nikt tu nie oskarża Cie o lenistwo zresztą już nie raz udowodniłaś,że masz motorek w dupce ogród perfekcyjny, więc odpocząć można, a nawet trzeba ja mam klona do przesadzenia może dzisiaj w końcu to zrobię inaczej zima mnie zastanie buziaki i miłego dnia

PS. Pokaż zakupy plissss

Paulinko dziękuję za tyle miłych słów do perfekcji jeszcze dalekoooo.......ale i tak mi miło
Zakupy : impuls pod wpływem chwili ,a teraz nie wiem ,gdzie posadzić

Ogród z wilkiem zamkn. 07:29, 11 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Piękna u Ciebie jesień, i ta mglista i przejrzystaTeż jestem w szoku jak widzę te Twoje rabaty w porównaniu z wiosną,jak to wszystko się rozrosłoPozdrawiam.

Dziękuję za komplementy
Właśnie przed chwilką u Ciebie piękne pomarańczowe przebarwienia oglądałam ......i jeszcze ten obrus na stoliczku - ślicznie

Miłego dnia za chwilkę uciekam do ogrodu
Ogród z wilkiem zamkn. 07:25, 11 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Czytam, że dęba green dwarf kupiłaś, czaję się na niego, koniecznie pokaż fotkę
Skalniak meeega!

Dzięki Ewa
Skalniak teraz też mi się podoba .......
W szczególności o poranku

Mój Dąb cudownie się przebarwia .......jeszcze grujecznika bardzo chcę,ale nie znalazłam narazie w dobrej cenie

Teraz to mam dylemat ,gdzie go posadzić
Buziaki
Przerwa na kawę... 07:22, 11 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)

Ślicznie u Ciebie!! Jak nazywa się ta żurawka?
Będę na dniach zamawiać ML i chciałam 1-2 żurawki zamówić jakieś

Między płytami kamyki będą, tak? Właśnie się zastanawiam jak u siebie zrobić w przyszłym roku chodnik. Ile ma szerokości taka kostka chodnikowa?
Ogród z wilkiem zamkn. 07:20, 11 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Zadołuj gdzieś z doniczką jak możesz to powinno się udać Dzięki

Ok wypiję kawę ,coś zjem i ruszam w ogród
Rudo się robi

I uśmiech psi na dzień dobry

Buziaki
Moja działka na Dębowym Lesie 07:09, 11 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Aniu, Jakie Ty ładne zdjęcia makro robisz! Cofnęłam się troszke przez oststnie strony i muszę powiedzieć, że ciekawe roślinki u Ciebie - rzadko spotykam w innych wątkach co poniektóre. A mieczyk zwariował

Kasiu witaj!
Cieszę się ,że moja fotografia i patrzenie na rośliny ci się podoba.
Staram się i uczę w tej dziedzinie cały czas.
Ja jestem kwitowa.To mam dużo roślin , kto re kwitną.
To chyba dobrez,że mam rośliny , kto re u innych są w mniejszości.
A , ktore to tak spostrzegłaś ?
Mieczyk zadziwia i kwitnie i cieszy w pażdzierniku.
Hortensja dębolistna w jesiennych przebarwieniach
Ukojenie 06:45, 11 paź 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Na zdjęciu wyżej to są dwa kolory czerwonej chryzantemy? czy jeden tan sam kolor.
Pytam bo jeden krzaczek czerwonej nie rozwinął mi się, a jakiej wysokości jest różowy? Różowe jeszcze w pąkach u mnie.

Śledzę Twój zapał do prac w ogrodzie i efekty widać

Haniu ja mam tylko dwa kolory chryzantemy /dwie czerwone, ktore kwitna/ i rozowa /w pakach/.
Czerwone na wysokosc mam w tym roku do pol uda, a rozowe ciut powyzej pasa. Musze pojsc kiedys i pomierzyc.
Z moich szepek-sadzonek czerwona tez tylko w pakach i ma jakies 30-40cm wysokosci, a rozowe pewnie z 70cm i paki. Tegoroczne to tylko badylki, zadna nie zrobila sie kulista.

Czerwone same maja kulisty ksztalt i niczym nie podpueralam ani nie uszczykiwalam.
Rozowe scielam niemal do ziemi w maju przy obcinaniu lisci tulipanow. I nie jestem pewna czy jeszcze raz ich nie skracalam w czerwcu bo mi przeszkadzaly. Zeby tak ladnie staly podparlam je wokolo - w zeszlym roku sie wylozyly jak osmiornica . I rozowa w zeszlym roku kwitla kolo 1 listopada.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 06:06, 11 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

bo to była akcja szarak

Chyba drogowskazu nie zauważył świetne zdjęcia szaraka
Za drzwiami do ogrodu... 00:55, 11 paź 2018

Do góry

A tu już ususzone na wigilijny kompocikMam nadzieję że doczekają ,bo pysznie się chrupie...

To na środku ,to rodzynki kalifornijskie ,też ususzyłam( z ogródka),ale szału w smaku nie ma...wolę surowe
Za drzwiami do ogrodu... 00:47, 11 paź 2018

Do góry
Biały odcień jesieni...

Za drzwiami do ogrodu... 00:41, 11 paź 2018

Do góry
Chryzantemki lada moment...

Za drzwiami do ogrodu... 23:51, 10 paź 2018

Do góry
Elu nie sprawdzałam map pogodowychCieszę się więc z Twoich dobrych wieści.Kupiłam trochę cebulowych ,to przyjemniej będzie sadzić, bo ja zmarzluch jestem
Wszystko z dnia na dzień się jesiennie przebarwia i oby jak najdłużej cieszyło
U mnie miejsc zalewowych raczej nigdzie nie ma,przez piaseczek wszystko wsiąka szybko.Pod tą trawę pompasową, muszę też podłoże przygotować,bo piaseczek jej chyba nie posłuży?

Ciekawe jak w tym roku przezimuje nam figa?
Ogród w budowie - nieustającej 23:33, 10 paź 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Kupiłam wysyłkowo Calliope, przyszła sadzonka, która uschła, po prostu nie dała rady. Szczerze byłam w szoku, aster, który nie da rady żyć? przecież najmniejszy kawałeczek pięknie przyrasta, rezygnuję z tej szkółki.

Tak bywa z wysyłkową sprzedażą. Odmiana Calliope jakoś w tym roku była nie do kupienia nawet w Holandii, chociaż wszystkie sie za nią rozglądałyśmy - ja też bo chciałam mieć jeszcze jedną zanim się rozrośnie. Ale rozrasta się dość szybko, więc można będzie podzielić. Więc raz jeszcze:

Mój Calliope jest sentymentalny, bo mi pan właściciel w zeszłym roku w Anglii wykopał z rabaty i podarował chabazia.
A białe gwiazdeczki od Ciebie już kwitną, pokazałam wyżej, są urocze.
Ogród w budowie - nieustającej 23:27, 10 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przyszłam na astry i proszę o pokaz dalii. Ja też je właśnie opisuję i kataloguję.

Ta jesień to u Ciebie wuala!

Przesadziłam Albę Maximę - od teraz wolę już każdą różę na nowo od małego sadzić.

Nie mam wyboru i muszę przesadzić ze 14 krzewów różanych, wiem że będzie niełatwo. W tym są też takie małe róże i u tych nie spodziewam się wielkich korzeni. Chociaż... kilka lat temu ukorzeniłam pierwszą różę, angielkę od Dzidki, po roku miała korzeń ponad półmetrowy, tj, większy niż sama róża.

Połowę dalii mam z siewu, możnaby je sobie ponazywać. Te moje dzisiejsze zdjęcia nie zawsze oddają urok kwiatów, bo o tej porze roku niektóre są już lekko zmęczone.

Nazwę tej akurat znam, to Seattle.

Za drzwiami do ogrodu... 23:26, 10 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Lubię taka ciepłą jesień wtedy trochę dłużej cieszy kolorami.Jeżówki mam dopiero pierwszy rok i na pewno jeszcze ich dokupię,szczególnie że niektóre jeszcze w październiku kwitną.
A pędraczki mi wystarczą,wolałabym żeby opuchlaki ,gdzieś indziej się stołowały

A kto nie lubi takiej pięknej jesieni chyba nikt. Widziałaś mapy pogodowe słońce i tylko słońce. Tak się cieszę.
Aniu u ciebie szał żółci host i sumaka piękny. Kilka razy sadziłam sumaka i ani razu się nie przyjął więc zaniechałam. Liscie sumaka oblędne. Chodzę na spacery więc przyglądam się im coś pięknego.

Aniu jeszcze chciałam bo byłam u Ani czytałam, że kupiłaś trawę pampasową
Posadź ją w miejscu ustronnym, aby nie była zalewana zbytnio wodą.
Na zimę trzeba ją dobrze opatulić minimum 0,5 m nasypać na nią liści lub kory bo inaczej zmarznie. Miałam więc piszę co się dzieje. Przez 3 zimy u mnie wytrzymała przyszła raz bardzo mroźna i wymarzła.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:25, 10 paź 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
Ostatnie foty - dokupiłam... (ach szkoda gadać ile) - m.in. żarówiaste żurawki

Koniec na dzisiaj - lecę do kuchni

No to ja muszę zapytać, co to za piękne drzewko jasnozielone ?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:18, 10 paź 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ile u Ciebie jeszcze pięknych kolorów, u mnie coś za szybko ta jesień przyszła, ale co zrobić trzeba cieszyć się tym co się ma

Paulinko! teraz kolorów już nieco mniej. Szkoda, że kilka dni było z przymrozkami, trochę kwiatów niestety już zakończyło swój żywot

makadamia napisał(a)
U mnie z buksami podobnie - cięłam w połowie sierpnia, a nowe przyrosty dopiero niedawno się pokazały - po wrześniowych deszczach. Jeśli jesień będzie długa, to myślę że zdążą zdrewnieć.
Asia!Też mam taką nadzieję

Dorota123 napisał(a)
Właśnie kiedyś o tym przygotowaniu gleby czytałam i mam zamiar tak zrobić.
Dorotko!Myślę, że warto bo potem hakonki rosną jak na drożdżach

W niedoczasie jestem sporym. Zaglądam na ulubione wątki, ale z reguły nie mam czasu na posty.
Walczę nadal z tą moją skarpą, ale powoli kończę już sadzenie. Niestety po powrocie z pracy zbyt dużo czasu na ogród nie zostaje. Dodatkowo tak się składa, że wciąż jakieś wyjazdy lub wyjścia turystyczne i kulturalne się trafiają Wkurza mnie to, że czuję jakąś wewnętrzną presję konieczności ogarnięcia spraw ogrodowych i najchętniej zrezygnowałabym z tych różnych nieogrodowych przyjemności na rzecz dłubania w ogrodzie
Gdy patrzę na tą moją skarpę to myślę, że chyba trochę za gęsto nasadziłam, ale lubię jak roślinki zapełniają rabaty, jak wzajemnie się przenikają. Tak jak w naturze Dla mnie natura jest najlepszym projektantem. Być może dlatego uwielbiam chodzić po lesie

Pogoda cudna Ciepło nie tylko od słoneczka ale i od barw jakie przybierają drzewa, krzewy, trawy... Zółcie, pomarańcze, czerwienie Chciałoby się powiedzieć "chwilo trwaj jak najdłużej"

A i jeszcze cebuowe czekają...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies