Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 21:29, 18 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U mnie VF też mają budowę kaskadową. Na dodatek w różnym tempie mają kwiatki. Niektóre dopiero pączki, inne już różowe, a po drodze limonkowe i białe. Podoba mi się ta niejednorodność w kolorach
O patyczki się przypomnę. A jak Aniu będziesz się czegoś jeszcze pozbywać, też daj znać
pamiętam też o red baronie
Ogródek Iwony 21:23, 18 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U ciebie Olu zmieszczą się między hortki trawki. Ładnie by wyglądały miskanty ML

Myślałam o trawach. Trochę się obawiam miskantów. Jak już pisałam, uczę się traw dopiero Boję się, bo się naczytałam ze one tak bardzo ekspansywne..
Ogródek Iwony 21:23, 18 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
No to u mnie odległość może ze 40 cm Jutro sprawdzę.

Chyba trochę ciasno będą miały Sprawdź odległość między środkami.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:21, 18 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też zagłosowałam. Jutro można znowu.

a ja nawet nie wiedzialam, myślałam że można tylko raz
Ogródek Iwony 21:21, 18 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ależ nie ma problemu, w tym roku też porozsyłałam, a patyków po cięciu jest bardzo dużo
u mnie one mniej więcej tej samej wysokości, ale trudno powiedzieć bo jedne krzaki mają ze 12ocm inne nawet 160 z tym że limki tak się nie pokładają.

U mnie VF też mają budowę kaskadową. Na dodatek w różnym tempie mają kwiatki. Niektóre dopiero pączki, inne już różowe, a po drodze limonkowe i białe. Podoba mi się ta niejednorodność w kolorach
O patyczki się przypomnę. A jak Aniu będziesz się czegoś jeszcze pozbywać, też daj znać
Ogródek Iwony 21:18, 18 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Ja na mojej rabacie mam co 1,5m!! Chyba przesadziłam z odległościami (choć raz w drugą stronę) Ale nic to. Zobaczymy w przyszłym roku jak to będzie wyglądało, zawsze moge pomiędzy podosadzać

U ciebie Olu zmieszczą się między hortki trawki. Ładnie by wyglądały miskanty ML
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:15, 18 sie 2014

Do góry
Ja też zagłosowałam. Jutro można znowu.
Zakątek z fioletową ławeczką 21:07, 18 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj w domu. Przy poidełku prawdziwe ptaszki są? Super

Iwonko, ptaszki najprawdziwszeJest ich całe stado
Ogródek Iwony 21:07, 18 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, w tym miejscu mam 4 Vanilki. Sadziłam co 70 cm. Ładnie się rozrosły.

Ja na mojej rabacie mam co 1,5m!! Chyba przesadziłam z odległościami (choć raz w drugą stronę) Ale nic to. Zobaczymy w przyszłym roku jak to będzie wyglądało, zawsze moge pomiędzy podosadzać
Ogródek Iwony 21:02, 18 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dzięki Aniu, szczerze mówiąc chciałam Cię o nie prosić
Przy okazji, jak wysokie są twoje VF ? Bo moje rosną cały czas w górę, zastanawiam się, jak wysoko docelowo? Czy Limki są wyższe od VF?
ależ nie ma problemu, w tym roku też porozsyłałam, a patyków po cięciu jest bardzo dużo
u mnie one mniej więcej tej samej wysokości, ale trudno powiedzieć bo jedne krzaki mają ze 12ocm inne nawet 160 z tym że limki tak się nie pokładają.
Ogródek Iwony 20:47, 18 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ładniutkie vanilki
wiosną przypomnij się z patykami limek, po cieciu mogę wysłać

Dzięki Aniu, szczerze mówiąc chciałam Cię o nie prosić
Przy okazji, jak wysokie są twoje VF ? Bo moje rosną cały czas w górę, zastanawiam się, jak wysoko docelowo? Czy Limki są wyższe od VF?
Ogródek Iwony 20:45, 18 sie 2014

Do góry
Dzisiaj ciężko pracowaliśmy na rabatce południowej. Rozebraliśmy chodniczek i podkład pod nim z piasku i betonu, zebraliśmy darń z terenu, wywieźliśmy kamienie (niektóre wielkie, pozostałości po sadzawce), wyrównaliśmy ziemię. Utworzyła się dość pokaźna pryzma kompostowa z trawy (odwracałam do góry korzeniami ), korzenie z ziemi wybieraliśmy do worków - było 6 worków BIO.
Wyrównaliśmy teren. Jutro planuję wytyczyć miejsce pod murki oporowe przy tarasie. I czekamy na ziemię. Miała być dziś, ale pan nie dojechał.
Ogródek Iwony 20:34, 18 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
śliczne te VF
też je planuję

jakby mi ktoś przysłał jakieś patyczki wiosną, to bym sobie posadziła na ulicy, bo mam tam 3 śliwy wiśniowe
pięknie by wyglądał taki szpaler hortensji pod nimi nieprawdaż?
limelight mogłyby też być....
kupować to mi narazie szkoda, kupię sobie na moją działkę
jakby ktoś oddawał to proszę o cynk

Małgosiu, Kasiu na wiosnę zostawię dla was patyki od VF. Niestety, limek nie mam, choć bardzo bym chciała. Też będę polować na patyki limek
Ogródek Iwony 20:32, 18 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Vanilki cudne ile ich masz? Podpory widzę fachowe Moje bez podpory ale na przyszły rok mus być.
Ukorzeniałaś patyczki hortensji? Chciałabym ale nie wiem gdzie uciąć i kiedy. Jutro o tym poczytam, może się uda. Tymczasem mam ukorzenione patyczki anabelek (dostałam, więc było łatwiej) puściły listki, nie wiem wsadzać je do ziemi czy jeszcze nie?

Kasiu, w tym miejscu mam 4 Vanilki. Sadziłam co 70 cm. Ładnie się rozrosły. Podpory są na ten rok, bo się kładły, a wtedy kwiaty marniały. W ogrodniczym widziałam fajne podpórki w kształcie półkoła, kupię je na drugi rok. Są czarne i ciemnozielone i wtedy ich tak nie widać.

Hortensje ukorzeniałam w tym roku, ale tylko ogrodowe. Dostałam gałązki pod koniec marca od mojej siostry. Niektóre patyki miały już nowe przyrosty. Oderwałam te młode sadzonki i też je posadziłam do ziemi do doniczki. Miałam 8 doniczek po 4 sadzonki. W maju wystawiłam doniczki na dwór, a w lipcu wsadziłam do gruntu. Miały już ładne korzonki. Rosną sobie powoli.
Kasiu, swoje już też wsadź do ogrodu. Wysuń sobie z doniczki delikatnie. Jeśli będą miały korzonki, a powinny, to z tą bryłą korzeniową je posadź do ziemi. Będą miały czas na zaaklimatyzowanie się. Pokaż, jak twoje teraz wyglądają?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:26, 17 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja miałam też problem z kamykami bez podkładu. Po kilku latach wmieszały się w ziemię i nie można było niczego sadzić, bo szpadel ciągle na kamyki trafiał. 10 taczek ziemi wymieszanej z kamykami wywiozłam. Bez sensu robota. Teraz pod kamyczki położyłam też agro, ale taką białą, jak do okrywania ogórków. Zobaczę, co z tego wyjdzie Sprawdziłam, ze bardzo dobrze przepuszcza wodę, a kamyków z ziemią chyba nie zmiesza
Iwonko bo bez sensu robić sobie odtakową robotę. Ogólnie jestem na nie wobec agro, ale pod kamyki nie ma innej opcji... i tu nnie chodzi o chwasty tylko o mieszani się kamieni z ziemią...
Ogrodowa zachciewajka :) 21:07, 17 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moja dopiero różowa, ale jeszcze biała i zielona - w trzech stadiach rozwoju są kwiaty
A rudbekię mam taką samą i kwitnie całe lato

Rudbekia jest niezawodna w deszczowe dni rozświetlała ogród. No już nie wygląda najlepiej ale jeszcze jest
Zakątek z fioletową ławeczką 20:51, 17 sie 2014

Do góry
Witaj w domu. Przy poidełku prawdziwe ptaszki są? Super
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:48, 17 sie 2014

Do góry
Byłam i pozdrowienia zostawiam. Rabatki mi się bardzo podobają, ale to już pisałam
Ogród z lustrem 20:45, 17 sie 2014

Do góry
Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:37, 17 sie 2014

Do góry
Tez przyszłam pooglądać, poczytać i macham
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies