Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Marysia 19:52, 16 sie 2014

Łukasz Twój ogród piękny taki czyściutki naprawdę ELEGANCKI - jak właściciel, którego sobie wyobrażam. Pozdrawiam serdecznie.
AgnieszkaW 19:55, 16 sie 2014

Pięknie te rabatki skomponowałeś - bardzo mi się podobają
Luki 20:28, 16 sie 2014

Donia obowiązkowo nie zapomnij zrobić zdjęć i się pochwalić

Aniu porozumiewawcze oczk odezwe się.

Kasiu zabójcze żurawki podoba mi się takie określenie. Obrzeże z kostki próbowałem układać już na 3 sposoby:
-na zaprawie, bardzo trwałe nie rusza się i ogranicza wrastanie trawy, niestety ewentualna rozbiórka lub zmiana lini rabaty to tragedia,
-na podsypce piaskowo-cementowej, sprawuje się dobrze, jak z przekładnaniem jeszcze nie wiem
-na piasku, ma piasczystą ziemie i nie muszę przy tym sposobie się za bardzo wysiląć bo grunt dobrze się zagęszcza i ubija, trzeba mocno 'ubić' kostke młotkiem gumowym. DObrze się sprawdza, ale troszke jest ruchoma jednak po czasie się stabilizuje.
Staram się układać kostke jak najciasniej i dopasowywać jedną do drugiej, jednak trzeba się troszke przy tym pobawić

Ewo jakoś tak pogoda na mnie źle wpływa, nie ukrywam jednak, że mimo braku kwiatów u mnie nadal jest kolorowo, na szczęście jeszcze coś będzie kwitło

Gabrysiu czasem tak bywa, że pogoda i kilka szczegółów bardzo potrafią zdenerwować, z tego co zrobiłem w tym roku jestem dumny, bo przeglądając zdjęcia dopiero widze ile to pracy było i jeszcze będzie. Zmiany w ogrodzie poniekąd istniejącym są dużo trudniejsze od zakładania nowego od podstaw, najgorsze, że trzeba się po części dostosować do posiadanych roślin, ale nie narzekam
Luki 21:06, 16 sie 2014

Marysiu bardzo mi miło, ale mi teraz nasłodziłaś

Agnieszko dziękuje, w tym roku już nie jestem tak załamany jak w zeszłym, pozostały mi kosmetyczne zmiany, kilka rzeczy zmieni miejsce, ale takich gruntownych rewolucji na razie w tej częsci nie planuje
Viola 23:50, 16 sie 2014

Łukaszu, help, na pewno się nudzisz Temat oczywiście żurawkowy, u mnie strona 71. Pleeeeeeeeeeeeaaaaaase
Madzenka 09:58, 17 sie 2014

Lukaszu obejrzałam rabaty i się zachwyciłam. Bardzo mi się podobają te. Twoje kolorowe rabaty żurawkowe, już kiedyś pisałam, to Twój wyróżnik
Doła mają niekiedy nawet najsilniejsi zawodnicy ważne że potrafisz sobie z tym poradzić i z dołów wspinasz sie na wyżyny
miłej słonecznej niedzieli Ci życzę
lublinianka 10:05, 17 sie 2014

Luki, moją wytrwałość to będzie można podziwiać jak przeczytam powieść "Ogród nie tylko bukszpanowy", a nie Twoją powiastkę ;D i to też nie do końca, bo mnie się na Ogrodowisku bardzo podoba, więc to czysta przyjemność.
Luki 11:06, 17 sie 2014

Violu byłem i info zostawiłem

Marzenko dziękuje CI bardzo, kryzys prawie zarzegnany jeszcze tylko wizyta po roślinne umilacze i będzie super. Jeszcze czekają mnie nietypowe odwiedziny, ale o tym później o ile będzie o czym pisać
No i od rana coś przygotowywuje o co prosiłaś kiedyś

lublinianka w sumie to nawet Cie rozumiem bo nie jeden wątek mający ponad 1000 stron przestudiowałem, miezy innymi 2 wątki Danusi Troszke ponad 300 stron to pestka
Iwk4 20:48, 17 sie 2014

Byłam i pozdrowienia zostawiam. Rabatki mi się bardzo podobają, ale to już pisałam
ZielonaKasia 21:34, 17 sie 2014

Super ogród. Jestem tutaj codziennie od dłuzszego czasu i podziwiam coraz bardziej. Nie komentuję, bo zazwyczaj zaglądam z pracy, gdzie mam blokadę na różne społecznoścowe i aktywne fora, ale dziś w końcu sie zebrałam i piszę

Pozdrawiam