Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

A miało być tak pięknie.... 18:27, 24 kwi 2014

Do góry
Nacieszyłam oczy u Ceibie oj nacieszyłamtupilanów mnóstwo i tych dzwonków jestem bardzo ciekawa
Ogród Magdalenka 15:53, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Świenty pomysł z tymi mini butelkami

To prezencik od Izy też mnie oczarowały …będę zmieniać im kwiatki i dekoracja jest gotowa

Gosiu , Agnieszko , Marzenko

dziękuję za pochwały
Ogród niby nowoczesny ale... 11:43, 24 kwi 2014

Do góry
Wpadłam szybko bo muszę się pochwalić, że przyszedł pięęęęęęękny powojnik, którego planowałam posadzić na gabionie.
Transakcja wymienna z Malkul buziaki wielkie...opłaciło mi się podpowiedzieć Ci co planuję.
Przyszedł cały i zdrowy pomimo, że kurier postawił go do góry nogami
Rozpakowywałam go chyba całe wieki tak był opatulony

Princess Diana....zobaczymy jak sobie księżniczka u mnie poradzi...

Początki w Kruklandii 11:11, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Rozchodnik sie rewelacyjnie ukorzenia z odłamanej odnóżki łodyżki, sam ajesienią ukorzeniłam i wisoną wylała spora kępka Przy takiej ilości polecam

No proszę!!! Ty też mi z nieba spadasz
To i swoje poobrywam
Moja "przyziemna" :) pasja 09:45, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Jagódko pracowita-podgladam podczytuje i kibicuję

Gosia, na razie ta praca sprawia mi jeszcze przyjemność - oby jak najdłużej!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:37, 24 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Agnieszka-dziś od rana siadłam do tej zagadki z ginnalem:
i tu na jednym z linków od ciebie http://www.drzewakrzewy.pl/ciekawe_artykuly/artykul/klony jest takia informacja ważna:
klon tatarski (Acer tatarcum) czy klon Ginnala (Acer tataricum ssp. ginnala). Oba wyróżniają się ciekawymi czerwonymi przed dojrzeniem owocami i wspaniale barwią się jesienią - klon tatarski na żółto a klon Ginnala na czerwono,

i obszukałąm stare fotki moje i tu jest zdjecia mojego drzewka w dniu 16.09.2014 wyidać że zaczyna się czerwienić do dołu:

Tak, zwróciłam na to uwagę też, bo Bogdzia pisała, że ma dwa klony ginnala i jeden przebarwia się na czerwono a drugi na żółto. A widzisz! Trzeba do niej z prośbą o zdjęcia liści! Przecież tam będzie jak na dłoni widać różnicę! Że ja na to nie wpadłam!
Moja "przyziemna" :) pasja 09:25, 24 kwi 2014

Do góry
Jagódko pracowita-podgladam podczytuje i kibicuję
Ogród niby nowoczesny ale... 09:24, 24 kwi 2014

Do góry
o ja też ciekawam gadaj nam tu zaraz wszytsko jak na spowiedzi!
Madzia idze paczka do Ciebie
Początki w Kruklandii 09:16, 24 kwi 2014

Do góry
Rozchodnik sie rewelacyjnie ukorzenia z odłamanej odnóżki łodyżki, sam ajesienią ukorzeniłam i wisoną wylała spora kępka Przy takiej ilości polecam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:15, 24 kwi 2014

Do góry
Antonina ws Tosia miłe co piszesz, tego trawnika jeszcze brak i to bardzo

Alex- wilczomlecz na razie wisi jak flak
A jak kupię powojnika to pokażę, już namierzam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:09, 24 kwi 2014

Do góry
rere79 napisał(a)
Gosiu, pięknie u Ciebie. Bardzo podoba mi się ta inspiracja z trawkami.

Renatko-podziękował
Fakt że sliczna ta inspirka - nie da się ukryć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:08, 24 kwi 2014

Do góry
tess- jesienią zółknie jak większość traw, jej minus to chyba to że kwinie na jesień więc to może być brzydkie, ja jeszcze nie wiem bo wszystkim trawom ( poza rozplenicą) zeszłej jesieni ścięłam kłoski by nie zakwitły i sie nie męczyły tyllko moceniej poszły w karpę.

Dzikuję za zachwyty dekoracjami. robiłam dosłownie w sobotę po południu, wieczny brak czasu (ogród ogrodowisko-sama rozumiesz)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:05, 24 kwi 2014

Do góry
Agnieszka-dziś od rana siadłam do tej zagadki z ginnalem:
i tu na jednym z linków od ciebie http://www.drzewakrzewy.pl/ciekawe_artykuly/artykul/klony jest takia informacja ważna:
klon tatarski (Acer tatarcum) czy klon Ginnala (Acer tataricum ssp. ginnala). Oba wyróżniają się ciekawymi czerwonymi przed dojrzeniem owocami i wspaniale barwią się jesienią - klon tatarski na żółto a klon Ginnala na czerwono,

i obszukałąm stare fotki moje i tu jest zdjecia mojego drzewka w dniu 16.09.2014 wyidać że zaczyna się czerwienić do dołu:

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 23 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
nie bojaj się kochana wszyscy czekają

Gosia... chciałaś orszelinkę.. bo nie zapisałam sobie.. wyłazi z podziemia.. już ja widać..

I goryczki... są śliczne..

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 23 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
O matko ile tu tego
ślicznie te szafirki z trawami
a ty stip nie ścinasz?
no nie ścięłam... nie wiem czy źle czy dobrze, ale tak sobie podumałam tym moim malutkim rozumkiem, że jak w tamtym roku ścięłam to mi nie ruszyła więc zostawiłam. Czy dobrze nie wiem dlatego proszę się nie sugerować i nie kopiować bo gwarancji nie daje to swego rodzaju eksperyment....
W Gąszczu u Tess 22:06, 23 kwi 2014

Do góry
Marzenko, wydaje mi się, że cisa nie przemroziło, ale czy ja wiem...
Opuchlaki sprawdzę, ale zdaje mi się, że nie powinno ich być, bo dzisiaj trochę pieliłam i nigdzie żadnego nie znalazłam.
Ale sprawdzę.
Dzięki za radę

Juzia, teraz, jak zapytałaś, to uświadomiłam sobie, że owszem, to zgniło tam, gdzie były owoce.
To coś oznacza?

Marto, owszem Wprawdzie ja jeszcze tych lokatorów nie widziałam (przyznam szczerze, że wolę obserwować budkę lęgową), ale w święta szwagier zeznawał, że jakieś latające widział, jak wylatywały z domku dla owadów.

Gosia (kasiog) - te tulipki są w donicach, dlatego w takich pęczkach.

Asiu 226, bystre masz oczko, rzeczywiście wiata się robi. A wanna to niewypał, niestety.
Rodki już nawet kwitną, te zdjęcia są z soboty.

Gosiu (malkul), lejesz miód na serce ogrodnika Soczyście to bardzo adekwatne określenie Trochę jednak "na gęsto" robię te nasadzenia. Chyba.

Doroto, dziękuję, miło że zaglądasz.

Agatko, "bogato" w znaczeniu "soczyście"? Jeśli tak, to i owszem.

Pozdrawiam Wszystkich Miłych Gości. Buziam i tesiskam

Lecę do Was.

A, zapomniałam - jutro muszę wykopać te czerwone tulipany, bo aż mnie żeby bolą jak patrzę na tę czerwień na tle różowo-białych kwiatów rododendronów
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:40, 23 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
właśnie aguś bułam u Gusiarzowej i ona ma taki jak ty juz mi daął namiary gdzie kupowała.
patrzyłam dziś na moje i na pniu u dołu wyposzcza nowe gałązki zosatwie zobaczę a w międzyczasie zadzwonie z reklamacją tak chyba zrobię.
Aga jak marzysz to działaj możesz tę kłosownicę dać ja ją na 100% zostawiam bo jest cudna.szybko rusza ma sliczny kolor duże kępy szybko się robią, warto jeszcze musze popatrzec jak jesienia wygląda

Pomidorki chyab wsadzę w tm tygodniu kuszą mnie, i planuje właśnie w cylindrach, mam takie spore doniczki, muszę męża pomęczyć aby mi pożyczył szlifirkę, obetnę im spody i będzie jak znalazł
dziękuję za wszystkie Twoje rady, bardzo je cenię Całus dla Ciebie

Zadzwonić nie zaszkodzi. Zobaczysz co się z tego urodzi. Czasem idzie jak po maśle i pojawiają się znikąd ciekawe rozwiązania. A na gałązki u dołu dmuchaj
Kłosownica podobała mi się u Ciebie od samego początku, nawet jak na nią źle patrzyłaś
Rady niech wyjdą na zdrówko. Cmok.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 23 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)

Powojnik cudny, zakochałam się
z wilczomleczem zrobiłam jak radziłaś, zostawiłam małe u siebei a te wilkie dałam mamie na balkon

no to w takim razie czekam na fotki powojnika
a wilczomleczom kibicuję! ;]

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:33, 23 kwi 2014

Do góry
właśnie aguś bułam u Gusiarzowej i ona ma taki jak ty juz mi daął namiary gdzie kupowała.
patrzyłam dziś na moje i na pniu u dołu wyposzcza nowe gałązki zosatwie zobaczę a w międzyczasie zadzwonie z reklamacją tak chyba zrobię.
Aga jak marzysz to działaj możesz tę kłosownicę dać ja ją na 100% zostawiam bo jest cudna.szybko rusza ma sliczny kolor duże kępy szybko się robią, warto jeszcze musze popatrzec jak jesienia wygląda

Pomidorki chyab wsadzę w tm tygodniu kuszą mnie, i planuje właśnie w cylindrach, mam takie spore doniczki, muszę męża pomęczyć aby mi pożyczył szlifirkę, obetnę im spody i będzie jak znalazł
dziękuję za wszystkie Twoje rady, bardzo je cenię Całus dla Ciebie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:26, 23 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
nie bojaj się kochana wszyscy czekają

Taaa a potem ile to postów do nadrobienia

Kulki i tulipki.. na razie mioddzio
Zestawienie żółtych i bordowych to dobry wybór.... wiem, wiem, żółty nie twój kolor Ale te dwie grupki żółtych rozświetlają rabatę i nie jet taka ponura .. fotki do znudzenia ... a ja biegam i oglądam na wszytkie strony.. i nie mogę sie zdecydować na 1 foto
W realu wygląda o niebo lepiej ..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies