Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 20:13, 23 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
A jak ukorzeniałaś limki??? W wodzie czy w ziemi?
One ciężki do ukorzeniania....coś mi nie wychodzi

Dostałam takie patyczki które juz jakiś czas były trzymane w wodzie a ja wsadziłam do ziemi
trzymam kciuki by Ci sie udało
malkul 20:14, 23 kwi 2014

aleksandra_g napisał(a)
wiedziałam, że ten powojnik Ci przypadnie do gustu taki nietuzinkowy
a nie lepiej jak byś zostawiła te małe sadzonki co były? i pozwoliła się im rozrosnąć? one proporcjonalne były do tych doniczek a jak się zagęszczą to już w ogóle będzie super, daj im szansę

Powojnik cudny, zakochałam się
z wilczomleczem zrobiłam jak radziłaś, zostawiłam małe u siebei a te wilkie dałam mamie na balkon
malkul 20:16, 23 kwi 2014

Marznko varelki obfocę ale nie są idealne. ale i nie były strasznei drogie bo kosztowały 80zł/sztuka u producenta : Tomszak, Czechowice-Dziedzice
Jagodaa 20:21, 23 kwi 2014

malkul napisał(a)
Jagodko dziękuję za tę opinię a jaka grubość kupić?

Gosia, ja nie mam pojęcia, ja mam taką z Praktikera, tkaną jak worki jutowe , z zielonym prążkiem, to nie jest taka fizelina, tylko jakieś sztuczne tworzywo. Sama jestem ciekawa, jak to się sprawdzi. Końce włókniny podłożyłam pod skrzynie przed ich zasypaniem, żeby mi na styku nie wyrastała trawa.

A właśnie, przecież ja miałam ekobordy i żwir zamówić (żwiru nie szukałam jeszcze).
leon60 20:50, 23 kwi 2014

U Ciebie jak zawsze wszystko na najwyższym poziomie dekoracje cudne !
Między trumienki też będę dawać agro zwykłą bo akurat taką mam, do tej pory zdawała egzamin pod żwirkiem
Bogdzia 21:19, 23 kwi 2014

Piękna ta kłosownica i rabatki żwirowe . Konwalie u mnie jeszcze nawet pąków nie pokazały. Pozdrówka zostawiam.
agniecha973 21:24, 23 kwi 2014

malkul napisał(a)
Agnieszka - tez cos mi się tak wydaje, dumam czy nei zadzwonić tam gdzie kupowałam i pogadać ale sama nie wiem. kurcze zła jestem bo zamysł był wielopniowy aby było kiedyś tak:

Co teraz?

ps. dzięki za info o szklarni.

bo dumam czy pomidory już sadzić czy czekać jeszcze:

Nie umiem doradzić. Musisz sama się z tym zmierzyć - albo zaakceptować albo podjąć walkę. Trochę mam wyrzuty, że to zaczęłam. Miałam jeszcze napisać, że Aga w Pienińskim wstawiła swojego klona, wygląda na taki jak u mnie. Byłaś?
Inspiracja cudna, też mi się taka realizacja marzy.

Z sadzeniem zrób tak: wyjmij jedną sadzonkę i zobacz czy korzenie już trzymają całą ziemię w doniczce, czy jednak większość się rozsypie. Jak się łądnie trzymają, to sadź, już masz ładne sadzonki. A w ziemi będą miały lepsze warunki do rozwoju korzeni.
Co do cylindrów - będę dopiero eksperymentować w tym roku, więc nic nie podpowiem.
agniecha973 21:26, 23 kwi 2014

Gosia, a wysoko masz w tych klonach pierwsze gałęzie? Może jak się rozkrzaczą od wysokości na przykład 0,5 m to też będzie ładnie.
grembosia 21:29, 23 kwi 2014

Kochana, dziękuję za odpowiedź u mnie w sprawie czosnków.
Piękne minimalistyczne dekoracje świąteczne, bardzo pasują do Twojego cudnego ogrodu.
malkul 21:33, 23 kwi 2014

właśnie aguś bułam u Gusiarzowej i ona ma taki jak ty juz mi daął namiary gdzie kupowała.
patrzyłam dziś na moje i na pniu u dołu wyposzcza nowe gałązki zosatwie zobaczę a w międzyczasie zadzwonie z reklamacją tak chyba zrobię.
Aga jak marzysz to działaj możesz tę kłosownicę dać ja ją na 100% zostawiam bo jest cudna.szybko rusza ma sliczny kolor duże kępy szybko się robią, warto jeszcze musze popatrzec jak jesienia wygląda

Pomidorki chyab wsadzę w tm tygodniu kuszą mnie, i planuje właśnie w cylindrach, mam takie spore doniczki, muszę męża pomęczyć aby mi pożyczył szlifirkę, obetnę im spody i będzie jak znalazł
dziękuję za wszystkie Twoje rady, bardzo je cenię Całus dla Ciebie