Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:56, 03 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Czkawki tu dostałam i na dodatek wydało sile mam lat
Ufafluniłam ekran z tych dylematów trawiastych .... A ja myślałam ,że to rubra
Dobra ,żarty na bok i tak na poważne to buzi Kasia )

a wiesz co jest najgorsze...idziesz do wielkiego CO kupujesz coś pod nazwą a potem okazuje sie że to nie to....pal licho gdy sie różni tylko delikatnie odcieniem zielni...ale np już sposobem rozrastania się to toche gorzej....posadziłam moje niby Ice Dance rozrzucone mając nadzieję że i tak się rozejdą nieregularnie...a tu kuku bo one nie sa ice dance tylko green coś tam i rosną w kępę...na szczęscie to co myslalam że jest silver sceptre rośnie tak samo jak ice dance którym sie okazało
Typografia ogrodu 21:23, 02 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ice dance w nogach grabów to jest to!!! Zadne tam bluszcze

U mnie żniwa za płotem były tydzien temu a kukurydzę zetną dopiero w pazdzierniku

Pogodowo jesteście zawsze na Śląsku o krok do przodu-i w krokusach i w żniwach choc u nas w tym roku wyjątkowo późno.
Tez cieszę sie z ID tym bardziej zasadzilam tam młode ale spore okazy wiec efekt jest od razu.
Typografia ogrodu 19:32, 02 sie 2015

Do góry
Ice dance w nogach grabów to jest to!!! Zadne tam bluszcze

U mnie żniwa za płotem były tydzien temu a kukurydzę zetną dopiero w pazdzierniku
Typografia ogrodu 16:59, 02 sie 2015

Do góry
Sprawa rabaty z grabami zamknieta - oświeciło mnie (nie ma się jednak czym chwaliś, bo to oznacza, że wczesniej zyłam w ciemności) potrzebowałam niezawodnej trawy pod graby, najlepiej zimozielonej i pasującej kolorem do limek - i miałam ja pod nosem - z rabaty, która na wiaosnę bedzie całkiem przebudowywana z powodu pochynonego murka wzięłam Ice Dance. Możę się swobodnie rozrastac w granicach skarpety 1x2m.

Rabacie brakuje jeszcze trzech rzeczy - obrzeża, kory i czasu.

Małymi kroczkami do celu... 11:27, 02 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
No ładnie to wyszło. Jak podrosną będzie super
Możesz zrobić tak jak u Ana-art hortensje podsadzone rozchodnikami, ale one nie są zimozielone. Trawy Carex Ice Dance, albo Trzcinnik Overdam mam obie przy hortensjach.

A może dosadzić rododendrona, albo azalie wcześniej kwitną niż inne kwitnące, które posadziłaś

A nie obawiasz się, że psy załatwią - spalą bykszpany. Ja bukszpanów własnie z tego powodu nie sądzę.

Mirellko rozchodniki mam na rabatce obok, trawki ice dance jak najbardziej,juz na wiosne na nie polowal,ale nie moglam dostac, rh tez odpadaja nie mam do nich reki,kupilam na wiosne i juz mi caly zbrazowial..A co do kulek bukszpanowych pewnie psy sikac beda,ale coz zrobic mam kulki 'danice' pare razy osikane,ale na szczescie daja rade
Mój jest ten kawałek ogrodu 23:15, 01 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Przedogródek wyszedł świetnie

Dzięki
Troche i Twojej w tym zasługi, bo mi radziłaś zrezygnować z trawnika w tym miejscu
Tam jeszcze jest pole do popisu. Runianka się rozrośnie, zurawki też, a myślę, ze wiosną zamienię hosty na ice dance. Hosty jednak tam trochę przypala.
Nieforemny ogród na przodzie 22:55, 01 sie 2015

Do góry
agam napisał(a)
OK To idę szykować coś niecoś dla Ciebie.
Czy potrzebujesz Amazon Mist, żurawkę Mahogany, red barony?
Wiem że potrzebujesz gracki i ice dance.

Agnieszka jeszcze raz dziękuję!

Pogubiłam się po drodze... 14:29, 01 sie 2015

Do góry
Widziałam na O. w którymś z ogrodów zestawione z trawa chyba milk chocolate i to było pod miłorząbem japońskim. Tego moście mam z przodu,a pod nim turzyca ice dance i mi za żółto
Małymi kroczkami do celu... 14:20, 01 sie 2015

Do góry
Carex Ice Dance też polecam, fajny jest i będzie pasował
Małymi kroczkami do celu... 13:51, 01 sie 2015

Do góry
No ładnie to wyszło. Jak podrosną będzie super
Możesz zrobić tak jak u Ana-art hortensje podsadzone rozchodnikami, ale one nie są zimozielone. Trawy Carex Ice Dance, albo Trzcinnik Overdam mam obie przy hortensjach.

A może dosadzić rododendrona, albo azalie wcześniej kwitną niż inne kwitnące, które posadziłaś

A nie obawiasz się, że psy załatwią - spalą bykszpany. Ja bukszpanów własnie z tego powodu nie sądzę.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:23, 01 sie 2015

Do góry
Olu a czemu miałbym bić przecież po to tu jestem. Jest to odmiana pysznogłówki Kardinal, niestety złapała ostatnio mączniaka, zobaczymy co będzie z nią dalej. Variegata ma jedną zaletę bo się nie rozłazi rośnie wolniej, za to Ice Dance ma rozłogi, ale i tak mnie zachwyca

Mateusz nie wiem czy Stipa przezimuje i jak będzie wyglądać w przyszłym roku, ale i tak znów ją wysieje.

Małgosiu jak dla mnie do idelanej kulki troszeczkę jej brakuję, ale nie przeszkadza mi ten fakt.
Chciałem mieć różowy busz to mam i nie mogę się doczekać jak będzie wyglądać w przyszłym roku po części troszkę się tego boję

Justyno bardzo polubiłem w tym roku obydwie rośliny i na pewno jeżówek przybędzie, ale to dopiero jak wdrożę przedostatni punkt rewolucji ogrodowej

Marto płot do mojego ogrodu pasuje, ale niestety będzie zarośnięty przez żywopłot i będzie widoczny u siotry, a tam w ogóle nie pasuje, jestem z tego powodu bardzo zły, ale zostało to zrobione za moimi plecami.

Pieniek, a dokładnie trzmielina ma około 7 lat nie pamiętam kiedy ją sadziłem, ale przed 2010. Bez palika rośnie już 3 lata. Zimą 2011-2012 zmarzłą i zrzuciła wszystkie liście, ale odbiła pod koniec maja.

Kasiu tak to stipa, ładnie u mnie urosła, rabatę też lubię

Bożenko wiesz jak ogród wygląda na żywo i ile miejsc nie pokazuje, ale ja i tak praiwe jestem zadowolony. W rabacie najbardziej podoba mi się szybkość zmian

Ewo nie zawsze brylancików, ale dużo się mieści w tym moim ogrodzie powiedziałbym, że czasem aż za dużo

Ewo fakt bylin u mnie mnóstwo Bylinowy raczej dzisiaj będzie nieczynny.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:36, 01 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Wg mnie to ice dance. Silver ma bardziej niebieski odcień u mnie i rosnie kępka i nie ma rozłogów.

No w sumie nawet nazwa wskazuje ze jest srebrny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:32, 01 sie 2015

Do góry
To ja sie nie upieram bo wiosna jak je przytargalam to poznalyscie w tym Silver
Czyli ice dance jest green cos tam a silver jest Ice dance......jak żyć?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:29, 01 sie 2015

Do góry
To jest Ice Dance
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:28, 01 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jak dla mnie to Ice Dance

O dokładnie to samo napisałam

Zrobie dzisiaj zdjęcie moich silverów , oryginalnych, ometkowanych z pewnego żródła
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:28, 01 sie 2015

Do góry
Wg mnie to ice dance. Silver ma bardziej niebieski odcień u mnie i rosnie kępka i nie ma rozłogów.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:21, 01 sie 2015

Do góry
Jak dla mnie to Ice Dance
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:09, 01 sie 2015

Do góry
U mnie wyglądają tak:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=655

Dwa ostatnie zdjęcia. Po lewej Ice Dance ewidentnie biało-zielona, intensywne kolory, po prawej Silver Sceptre o wiele jaśniejsza i ta zieleń to bardzo wyblakła
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:14, 30 lip 2015

Do góry
Nawigatorko No chyba mnie pocieszasz z tymi kostkami
Ale nie wiem zastanawiam sie wciąz nad tą koncepcją. Zostawiam na tą chwile :
- wisnie albo graby
- kostki bukszzpanowe
- carex ice dance
I co by tam można było jeszcze dać może jakieś inne propozycje bardzo mi zależy na tej rabacie bo to frontowa - wizytówka ogrodu.
Ogródek Iwony 21:52, 30 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Iwka czy Ty chcesz jeszcze ice dance?
jakaś dziwna cisza u ciebie....

Ana, tak, tak Oczywiście, ze chcę Fajnie, że o mnie pomyślałaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies