Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 12:33, 09 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Jaka piękna.

Dzięki w imieniu róży.
Flower1 13:15, 09 sie 2015

Mam nadzieje ze nie wprowadza bo u mnie pompa sie grzeje ))
Katkak 17:20, 09 sie 2015

Nallar napisał(a)

Bylinki będą (chyba) w kolorze lawendowo-niebieskim, może troszkę ciemnego różo-fioletu. O trawkach pomyślę bo to chyba dobry pomysł.
Zadałaś mi pytanie na które nie znam odpowiedzi, jedyne co o zawilcach wiem to to że są to zawilce japońskie, kwitną długo od połowy lipca, są wysokie i lubią się rozłazić po rabacie.
Cieszę się że różyczki się podobają.
Na dzień dzisiejszy rabatka wygląda tak.

Ewunia jak już kiedyś pisała wirtuoz kompozycji ze mnie żaden, ale choćby tak dla zabawy... Chyba coś takiego bym wykombinowała: (od lewej) między tymi różami od tyłu, od strony płotka dałabym ożanki. Pomiędzy tą środkową, a ostatnią różyczkę z tyłu oprócz ożanki wcisnęłabym chyba jeszcze jakąś wyższą trawkę.Bardziej z przosu pomieszałabym jarzmianki z jakimiś delikatnymi , niewysokimi trawkami (może jakaś niska rozplenica? Rabatkę ciut bym poszerzyła tak, żeby zrobić pasek z bodziszka (nie wiem jakiego, bo się nie znam ), a drugi pas z Ice Dance. Ale to tak na luźno i dla zabawy i do serca bym sobie tego nie brała .
Flower1 19:42, 09 sie 2015

no no ...ladnie
Napia 20:29, 09 sie 2015

Nallar napisał(a)
A teraz napiszcie proszę, czy wiecie co to za różyczka. W pączku jest jaśniutka, później przybiera barwę ciemno czerwoną ???? aby w końcu zrobić się fioletowa.

Ale ładna
bozga 00:05, 10 sie 2015

Zapowiada się pięknie
Nallar 08:09, 10 sie 2015

Flower1 napisał(a)
Mam nadzieje ze nie wprowadza bo u mnie pompa sie grzeje ))

Jeśli upały nie odpuszczą to kto wie czy będziemy mieli wodę w kranach
Nallar 08:31, 10 sie 2015

Katkak napisał(a)

Ewunia jak już kiedyś pisała wirtuoz kompozycji ze mnie żaden, ale choćby tak dla zabawy... Chyba coś takiego bym wykombinowała: (od lewej) między tymi różami od tyłu, od strony płotka dałabym ożanki. Pomiędzy tą środkową, a ostatnią różyczkę z tyłu oprócz ożanki wcisnęłabym chyba jeszcze jakąś wyższą trawkę.Bardziej z przosu pomieszałabym jarzmianki z jakimiś delikatnymi , niewysokimi trawkami (może jakaś niska rozplenica? Rabatkę ciut bym poszerzyła tak, żeby zrobić pasek z bodziszka (nie wiem jakiego, bo się nie znam ), a drugi pas z Ice Dance. Ale to tak na luźno i dla zabawy i do serca bym sobie tego nie brała .

Kochana moja, ożankę i Ice Dance mam Myślałam też o przetaczniku i liatrach. Jutro (po śladach Łukasza) wybieram się do bylinowego, zobaczę co mają z bylinek i jakie mają trawki. Chodziła mi po głowie jakaś niska rutewka, ale czy takie będą?
Obawiam się że jarzmianki na mojej "patelni" sobie nie poradzą.

Och, gdyby każdy kto do mnie zagląda zechciał napisać tak jak Ty, jak to widzi, to byłoby mi łatwiej.
Buziaki wirtuozie.

Nallar 08:32, 10 sie 2015

Flower1 napisał(a)
no no ...ladnie

Bożenko, Madziu, mam nadzieję że będzie jeszcze ładniej jak dojdą bylinki.
Iwk4 20:26, 10 sie 2015

Ewa, ja bym do tej rabatki różanej dodała jeżówki i stipę