Dziś mniej wiało.Deszczyk siąpi.
U mnie też jeszcze kilka rzeczy zostało do zrobienia w ogrodzie.
A czasu na razie brak .
Monia sorki,,, moja pamięć jest bardzo ulotna.
Zaraz będę szukać tego przepisu na marynatę ??
Dzięki.I ja buziaczkuję
O rutewce ostatnio dość głośno na różnych wątkach Kusi, oj kusi
A co to za trawa w tej kępce? Muszę się bardziej zatrawkować
Szukam sprawdzonych, niekłopotliwych i ładnych traw - raczej niewysokich, o wąskich liściach i ładnie wyglądających cały sezon Ależ lista wymagań
Za wianek dziękuję Uwielbiam je robić, tylko drzwi za mało.... Sylwuś, kolory były....Teraz tylko wycinam i pielę, żeby jakoś to wszystko wyglądało. Nie spodziewałam się, że te dekorację mogą się spodobać, na serio...
Dorotko, zatem muszę zapamiętać, że czosnki trzeba wykopywać końcem sierpnia
A może Twoja funkia potrzebuje jeszcze trochę czasu? Nie wiem czy na wiosnę nie będę szukała dla mojej gigantki innego miejsca, bo jak się rozrośnie to będzie miała tam ciasno Poza tym nie raz eM kosząc trawę przejechał kosiarką pochylające się ku ziemi dość ciężkie liście
Fotka "gigantki" z przed dwóch tygodni
A piesio gdy jestem w ogrodzie chodzi za mną jak cień Gdy coś robię dłużej w jednym miejscu to często zwija się w kłębuszek przy moich nogach i drzemie
Dorotko jak najbardziej swoje dynie.
Tych kilka małych ozdobnych jeszcze dostałam
Zamierzam zebrać z nich później ziarnka na nasiona,Może się nadadzą
Ja też lubię takie naturalistyczne
Jeszcze parapet w kuchni też nimi jest założony
Mireczko bardzo bym chciała Ci pomóc ale nie wiem co Ci doradzić... Próbowałaś wstawić zdjęcia swoich kulek w wątku Choroby i szkodniki bukszpanów? Tam często Mazan zagląda i diagnozę stawia i zalecenia... A może trzeba je trochę dokarmić np. dolistnie i doglebowo? Być może to dałoby im dodatkowego kopa do walki z choróbskami. Ja bym pewnie starała się na wiosnę potraktować je Florovitem i może np. rozcieńczoną gnojówką z pokrzyw.
Pokaż w swoim wątku jak masz fotki tych buksów, bo przejrzałam zdjęcia u Ciebie i chyba ich nie pokazywałaś
U mnie odpukać ale raczej zdrowe
Fotki tych największych i najstarszych buksów u mnie