Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:48, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Asia poglądowo tylko do Kostomłotów mogę jechać ... dokonałam malwersacji finansowej i kupienie nawet źdźbła grozi mi rozpadem pożycia ... no jakiś tydzień muszę być grzeczna ... jakoś wytrzymam ...

(ale płaszczyk mam taki o jakim całłłe życie marzyłam )

Ja bym sobie ten płaszczyk na tle kjuba obejrzała
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 26 mar 2014

Do góry
Ojejciu ale Marta u Ciebie poszalała, romznożyła Ci krasnale

Buksiki już grzyb zjada, czy zje po deszczu?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:42, 26 mar 2014

Do góry
Ja tu głupoty wypisuję o kieckach itp a tu taki piekny ogród!
Gabi Robert Broekema bylby z Ciebie dumny!!! Ja pękam z dumy, ze taki piekny ogród powstał na forum własnymi siłami, własnym pomysłem w głowie takie drobnej blondynki
Jestem dumna, ze Cię znam!!!
Buziaki

Ps zasłużyłaś od M na nowe buciki na wiosnę Ileeeeee pieniędzy zaoszczędziłaś
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:34, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Gabi 12 drzewek tylko wiśni ... ile ich masz ogółem ... bo mi to bardzo potrzebne jako argument dla niby zielonego żona ... moje 4 graby i 3 brzozy już go przerażają a ja kcem więcej ... powierzchnie chyba mamy porównywalną ...

Zanim wyraże zachwyt nad aranażacją Gabi napiszę argumenty dla Adamo: u mnie 6 pissardi, 5 kiku, 2 umbry i były 3 amonogawy, ostala się 1 ...
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:28, 26 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Dziewczyny, ale ja NA PRAWDĘ po raz pierwszy w życiu nie kupiłam sobie nowych kozaczków tej zimy!!!

Dlatego ja ostatnio zamiast buków kupiłam dwie nowe kiecki.... Bo się za bardzo pgrodowo zafiksowałam...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:27, 26 mar 2014

Do góry
Zachwycające zdjęcia
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 26 mar 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Czyli jednak liliowce chyba nie dla mnie... Już się gubię... Chciałam posadzić wielki łan przed grabami, bo przecież nie mogę mieć wszędzie traw i obwódek bukszpanowych...

Aguś poszukam zdjeć i. Ci wkleję, ale nie dzisiaj... Zmasakrowalam sie dzisiaj w pracy, muszę z Ewką Ch. odreagować ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:23, 26 mar 2014

Do góry
Majena, Mira, Krys, Aga, Aniu, Atena, Grupa, Makkasia, Irenko, Agacia macham
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:22, 26 mar 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

A żebym to ja wiedziała
Kupiłam mix 50 sztuk jeszcze przed Ogrodowiskiem.
Najgorzej wyglądają takie "porowate" (liście wychodzą z jednego miejsca), a najlepiej "trawiaste" (liście wychodzą z rozetki). Ale wytłumaczyłam..hehe

No i nie mam żadnego pomarańczowego, takiego co ma Aga-gusiarz. One chyba najładniejsze są.
No i jeszcze te malutkie ładne...Stella cośtam - żółte.

I się wypowiadziałam....profeska...hyhy

Wiedziałam, ze masz ich duzo ale aż 50???? Gdzie Ty je masz?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:18, 26 mar 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Oj wydoroślał ogród Marzenko i wpływy Ogrodowiska też są.

Mira 3 lata to rzecz względna. Zależy ile się przebiegło do tej pory.

Zbysiu ah ta teoria względności
Najbardziej lubie zmienność ogrodu. Okien lub elewacji nie zmienię a rośliny wędrują to tu, to tam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:16, 26 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen chciałabym być Tytuskiem i móc się teraz zamerdać przed tobą ogonkiem ... (o innych wyrazach miłości wobec nie wspomnę ) ... a to wszystko dlatego, ze już prawie zrezygnowałam z obwódki buksikowej bo dłuuuugo ... a tu ciach ... mały serial i dusza rośnie ...

a swoją drogą to od 2 lat rośnie to wszystko na moich oczach a ja wciąż na zestawieniach uwierzyć nie mogę ... ehhhhh ...
i to niesamowite jak forum ukierunkowuje ... uczy ... ba nawet odkrywa przed nami co się tak na prawdę chce ... i że to można ... zwłaszcza to MOŻNA

Sama sie dziwię jak to wszystko uroslo i wypiękniało Potwierdzam , ze mozna Gdy spojrzę na zdjęcia. 2011 i tegorocznej wiosny to aż się chce dalej działc pod wpływem forum.
Iza zatem Twoje buksiki za 3 lata będą idelanymi obwódkami w kjubach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:14, 26 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Złapałam nerwa na swoja obwódkę i postanowiłam radykalne ciąć.. do zagęszczenia... cięta sie zagęszcza i szybciej rośnie ... tam gdzie mi 2012 Danusia przycięła kawałek.. to mam 4 razy większą obwódkę... ciąć, ciać i ciąć.. bo inaczej będzei drapak.. teraz to już wiem..

Potwierdzam , im częściej tnę tym ładniejsze.
Moje bukszpany byly przeprowadzane ze starego ogrodu na koniec pażdzienika (!!!) 2010 i mocno dostały zimą 2010/2011. Wreszcie po trzech latach doszly do stanu sprzed przeprowadzki.... Oczywiście w tym czasie też podrosły. Marzą mi się takie wysokie geometryczne obwódki, ale to jeszcze ze 2-3 lata na szczęscie pgrodowo jestem cierpliwa.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:11, 26 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Madzen pomroziło u Ciebie?

Ciut . Zrobiłam przegląd magnoli, przetrwały
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:11, 26 mar 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madżen, pisałaś u Gusiarza, że masz liliowce, ale...
Wszystkie za i przeciw poproszę - takie z Twoich doświadczeń, bo nabrałam na nie chęci (znalazłam w ulubionych ogrodach NL, myślałam że to trawy jakieś ).
Kiedyś już mówiłaś, że powinnam je mieć, bo lubią mokro i wcale nie trzeba kwiatków co chwilę obrywać. Ale jeśli to nieprawda , albo np. kępy robią się brzydkie (uschnięte) po kwitnieniu - zrezygnuję.

Stella d'oro juz opisałam pod postem Domi .
Mam kilka odmian liliwoców i wszystkie mi się podobają, kwitną u mnie długo i nieprzerwanie. Po przekwitnięciu mają ładne jesienne żółte liście, ktore pod wpływem mrozów kalpną jak hosty. Wtedy je czyszcze w ogrodzie. Wiosną liliwoce najwcześniej startują- razem z tulipanami- mają u mnie już ok 10 cm
Ja nie biegam i obrywam liliwoce, a i owszem od czasu do czasu skubnę i oczyszczę ale nie jest to szczególnie uciązliwe. Dla mnie nie są to jednak kwiaty pierwszego planu, nie dla perfekcjonistki Na drugi plan jak najbardziej, do nasadzen w stylu angielskim

Niestey nie znam odmina moich wysokich liliowców ale polubiłam kompozycje z przetacznikami. Dla mnie liowce są bezobsługowe.
Specjalistką od liliowców jest nasza Mala Mi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:07, 26 mar 2014

Do góry
Domi napisał(a)
Agnieszko, ja mam 'Stella de Oro' i obrywam kwiaty codziennie i prawie codziennie żółte liście. Miałam jeszcze odmianę większą o pomarańczowych kwiatach (tu obrywanie było rzadsze), ale wydawała mi się "babciowa" i dałam ją Mamie do Jej rustykalnego ogródka.

Mam stella d'oro i uważam, ze są najfajniejsze bo kwitną od póznej wiosny do mrozów a nawet w mrozy i są miniaturowe.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:03, 26 mar 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

Madżen jak dobrze że dałaś takie ujęcie ... wiesz że ja chcem te płyty i karmnika(czy jak się go tam pisze) u siebie mieć dosłownie zrobię "ctrl +c" do siebie i wkleję "ctrl+v" tylko uświadom mnie co dokładnie tam nasadziłaś że masz dwa kolorki, karmnik i co jeszcze??? bo sobie do listy zakupów muszę dopisać

Joasiu w tych kwadratach posadzone są dwie odmiany karmnika - aurea (żóltawy) i ciemnozileony oraz macierzanka (to po lewej... Niestey część wypaliłam roundapem bo pędzelkowałam chwasty)...
W tym roku rozstaje sie z tymi nasadzeniami... Nie mam sił już walczyc z chwastami w karmniku...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 26 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Jak ja lubię takie porównania. Czyli już za chwileczkę, już za momencik i u mnie obwódka zacznie wyglądać jak obwódka

Co to za gryps z tym rybnym?

Tesiu rybny to nasza z Agą tajemnica, punkt przerzutowy

...."Już za chwileczką, już za momencik...." - czyżby bliskie spotkania z Ewką?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 26 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)
Marzenka mam pytanko o cisy- w jakiej ziemi najlepiej sadzić? jutro będę sadziła i chcę to odpowiednio zrobić

Paula cisy w przeciwienstwie do innych iglaków nie mogą mieć kwaśnej gleby. Ja swoje posadziłam w kwaśnej... A potem u Danusi doczytałam, ze nie... Wykopywałam i zmianiełam podłoze... Dodaj do swojej rodzimej gleby torf odkwaszony lub dobrą ziemie do roślin. Lubią zyzną ziemie i u mnie są bezproblemowe mimo, źe rosna w baaaardzo nasłonecznionym miejscu.
W Gąszczu u Tess 19:17, 26 mar 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Och Terenia... donice bossskie! I oryginalne do tego... nie sposób pomylić z Madżenkowymi ... a kuleczki też piekne... a to krzesło to też w lesie "rosło"?

Urzeka mnie rabata z kulkami "pod płaczącym choinkiem"... tak, całkiem dobra nazwa rabaty...
Miło mi u ciebie bardzo... bardzo

"Pod płaczącym choinkiem" to rewelacyjna nazwa dla tej rabaty!
Uprzedzam, że zawłaszczam i używać będę, zatem proszę nie rościć sobie praw autorskich
A krzesło - owszem w lesie rosło Leżało pod krzaczorami, które wycięliśmy.
Zagrzebane nieco w ściółkę. To były krzaczory, których nie usnęliśmy przy pierwszych porządkach (jakieś siedem-osiem lat temu).
I tylko dlatego znaleźliśmy je dopiero teraz. Bo wówczas znaleźliśmy takie samo.
Znaczy - mam teraz dwa

kitek81 napisał(a)
ale masz teraz plantacje bukszpanów zdobycze super lawenda już wsadzona nie próżnujesz

Próżnuję trochę.
Trawki jeszcze nie wiedzą, na której rabacie zamieszkają. Czekają na moją decyzję.
A ja decyzje ogrodowe nie są moją mocną stroną

Rench napisał(a)
Hej Tes, jaki masz problem z różami,może coś podpowiem
Ja mam ok 50 szt i radzę sobie,a Ty się boisz?

No się boję I nie mogę się zdecydować, co wybrać. Ale na razie tę decyzję muszę odłożyć.

Joaska napisał(a)
Tess ale cudne krzesełko .... lubię takie rarytasiki

Ja też Fajne, prawda?

Marzena2007 napisał(a)
Tesiu świetny pomysł z donicami! Świetnie się prezentują

Dziękować Tak mi intuicja podpowiadała, że połączenie nowoczesnej donicy ze skórzanym pasem to niezły pomysł i że da fajny efekt. Ale nie byłam pewna.
Ale skoro Madżenka chwali, znaczy, dobrze jest Wielkie dzięki

waska napisał(a)
o jak u ciebie dużo sie dzieje

a ja chciałam ci napisac ze zakątek ruszył z potrójną siła rośliny wyłaniają sie trzy razy gęstsze i to chyba do nich pójdzie odetka a przetacznik do fioletowej części ogrodu, to i to wspaniale zeszło dziękuję

Koniecznie musisz mi Zakątek pokazać. Jutro sprawdzam, czy są zdjęcia

Evchen napisał(a)
Jestem na bieżąco! Hurra!... doczytałam o runiance i u mnie i u Ciebie

Potforze, nie nabijaj się
Kuklik napisał(a)
Teresko wiosenne buziaki po przerwie
Zaznaczam sobie Twój wątek bo coś go zjadło

Izuś, wróciłaś! Super, zaraz do Ciebie zaglądnę.

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Cudne te twoje wariację ogrodowe!
Zazdroszczę chęci i mocy.
Pięknego klamota wynalazłaś. Będzie się ładnie prezentował w ogrodzie. Więcej takich obrazków z ogrodu a może wtedy i ja dostanę kopa do działania. Mam nadzieję, że Evochichonek tego nie czyta, bo gotowa już mi tego kopa dosłownie zasadzić. Już ja ją znam Pozdrawiam!

Klamoty (cudne słówko, a tak rzadko używane ) są teraz dwa, ale pewnie doczytałaś
Obrazków nie mam Jutro może zrobię. Żałuję, bo chciałabym na Cię pozytywnie wpłynąć.
Przed Evochichonkiem - w razie zakusów - obronię Cię!

makkasia napisał(a)
graby, ,
donice echhhh
czekam na to co zrobisz z krzesełkiem

Też na to czekam.

Tesiskam wszystkich Miłych ujawnionych Gości
Ogródek Anity 18:58, 26 mar 2014

Do góry
Anitko.Wszystko dokarmiałaś florowitem? Róże też? nie wiem, czy róże podsypać azofoską (tak robi Madżenka), czy florowitem? Dzięki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies