Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 20:11, 26 mar 2014

polinka napisał(a)
Madzen pomroziło u Ciebie?

Ciut . Zrobiłam przegląd magnoli, przetrwały
Madzenka 20:14, 26 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Złapałam nerwa na swoja obwódkę i postanowiłam radykalne ciąć.. do zagęszczenia... cięta sie zagęszcza i szybciej rośnie ... tam gdzie mi 2012 Danusia przycięła kawałek.. to mam 4 razy większą obwódkę... ciąć, ciać i ciąć.. bo inaczej będzei drapak.. teraz to już wiem..

Potwierdzam , im częściej tnę tym ładniejsze.
Moje bukszpany byly przeprowadzane ze starego ogrodu na koniec pażdzienika (!!!) 2010 i mocno dostały zimą 2010/2011. Wreszcie po trzech latach doszly do stanu sprzed przeprowadzki.... Oczywiście w tym czasie też podrosły. Marzą mi się takie wysokie geometryczne obwódki, ale to jeszcze ze 2-3 lata na szczęscie pgrodowo jestem cierpliwa.
Madzenka 20:16, 26 mar 2014

Konstancja30 napisał(a)
Madżen chciałabym być Tytuskiem i móc się teraz zamerdać przed tobą ogonkiem ... (o innych wyrazach miłości wobec nie wspomnę ) ... a to wszystko dlatego, ze już prawie zrezygnowałam z obwódki buksikowej bo dłuuuugo ... a tu ciach ... mały serial i dusza rośnie ...

a swoją drogą to od 2 lat rośnie to wszystko na moich oczach a ja wciąż na zestawieniach uwierzyć nie mogę ... ehhhhh ...
i to niesamowite jak forum ukierunkowuje ... uczy ... ba nawet odkrywa przed nami co się tak na prawdę chce ... i że to można ... zwłaszcza to MOŻNA

Sama sie dziwię jak to wszystko uroslo i wypiękniało Potwierdzam , ze mozna Gdy spojrzę na zdjęcia. 2011 i tegorocznej wiosny to aż się chce dalej działc pod wpływem forum.
Iza zatem Twoje buksiki za 3 lata będą idelanymi obwódkami w kjubach
Madzenka 20:18, 26 mar 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Oj wydoroślał ogród Marzenko i wpływy Ogrodowiska też są.

Mira 3 lata to rzecz względna. Zależy ile się przebiegło do tej pory.

Zbysiu ah ta teoria względności
Najbardziej lubie zmienność ogrodu. Okien lub elewacji nie zmienię a rośliny wędrują to tu, to tam
Wieloszka 20:21, 26 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Stella d'oro juz opisałam pod postem Domi .
Mam kilka odmian liliwoców i wszystkie mi się podobają, kwitną u mnie długo i nieprzerwanie. Po przekwitnięciu mają ładne jesienne żółte liście, ktore pod wpływem mrozów kalpną jak hosty. Wtedy je czyszcze w ogrodzie. Wiosną liliwoce najwcześniej startują- razem z tulipanami- mają u mnie już ok 10 cm
Ja nie biegam i obrywam liliwoce, a i owszem od czasu do czasu skubnę i oczyszczę ale nie jest to szczególnie uciązliwe. Dla mnie nie są to jednak kwiaty pierwszego planu, nie dla perfekcjonistki Na drugi plan jak najbardziej, do nasadzen w stylu angielskim

Niestey nie znam odmina moich wysokich liliowców ale polubiłam kompozycje z przetacznikami. Dla mnie liowce są bezobsługowe.
Specjalistką od liliowców jest nasza Mala Mi.

Juzia dzięki za "podpowiedź"
Czyli jednak liliowce chyba nie dla mnie... Już się gubię... Chciałam posadzić wielki łan przed grabami, bo przecież nie mogę mieć wszędzie traw i obwódek bukszpanowych...
Madzenka 20:22, 26 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

A żebym to ja wiedziała
Kupiłam mix 50 sztuk jeszcze przed Ogrodowiskiem.
Najgorzej wyglądają takie "porowate" (liście wychodzą z jednego miejsca), a najlepiej "trawiaste" (liście wychodzą z rozetki). Ale wytłumaczyłam..hehe

No i nie mam żadnego pomarańczowego, takiego co ma Aga-gusiarz. One chyba najładniejsze są.
No i jeszcze te malutkie ładne...Stella cośtam - żółte.

I się wypowiadziałam....profeska...hyhy

Wiedziałam, ze masz ich duzo ale aż 50???? Gdzie Ty je masz?
Madzenka 20:23, 26 mar 2014

Majena, Mira, Krys, Aga, Aniu, Atena, Grupa, Makkasia, Irenko, Agacia macham
Madzenka 20:23, 26 mar 2014

Wieloszka napisał(a)

Czyli jednak liliowce chyba nie dla mnie... Już się gubię... Chciałam posadzić wielki łan przed grabami, bo przecież nie mogę mieć wszędzie traw i obwódek bukszpanowych...

Aguś poszukam zdjeć i. Ci wkleję, ale nie dzisiaj... Zmasakrowalam sie dzisiaj w pracy, muszę z Ewką Ch. odreagować ...
Wieloszka 20:27, 26 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aguś poszukam zdjeć i. Ci wkleję, ale nie dzisiaj... Zmasakrowalam sie dzisiaj w pracy, muszę z Ewką Ch. odreagować ...

Nie kochana, nie szukaj. Tu nie chodzi o fotki, tylko o te liliowcowe "ale". Skoro wyrokujesz, że będą mnie drażniły i nie pasują do mojego stylu (napisałaś o angielskim), to muszę ten temat jeszcze gruntownie przemyśleć...
Juzia 20:27, 26 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Wiedziałam, ze masz ich duzo ale aż 50???? Gdzie Ty je masz?

Została może połowa. Trochę się utopiło po pierwszej zimie, trochę oddałam
Reszta siedzi w przechowalniku i czeka na swoje miejsce. Mają już zaklepane