Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 08:29, 06 sie 2018

Do góry
Basiu w ostatnim tygodniu upały okrutne były. Poniżej 30 nie schodziło. Wczoraj wieczorem przeszła burza i nawodniła ogródek a i beczki też. Znowu jest czym podlewać.

Halino faktycznie Red zwariowała i nic na to nie poradzę. Ciekawi mnie tylko, czy zachowa kwiaty do jesieni i poczeka na białe.

Haniu my też ratujemy się ja możemy. Bari szuka cienia w ogrodzie i leży na trawie a w domu też tylko na gołej podłodze. Micha z wodą w zasięgu. Na spacery chodzimy o 5.30 rano i po 18 wieczorem. Na noc nie chce przyjść do domu i nocuje pod chmurką. A ja w krótkie galoty wskoczyłem i wegetuję.

Za to oleander zadowolony z takiej pogody. Nóżki ma w wodzie a główkę w słoneczku. Podlewam go 3 razy dziennie.

Choroby i szkodniki azalii, azalia 08:29, 06 sie 2018

Do góry
dzień dobry,

mam problem z zakupionymi w szkółce internetowej azaliami. Sadzonki kuuję w internecie, jezeli zalezy mi na rzadkiej odmianie, której nie mogę znaleźć w pobliskich szkołach. Kupiłam wiec trzy sadzonki, ale na listkach mają brzydkie plamy. zalezy mi na tej odmianie, ale nie wiem czy te rosliny w ogóle sadzic, czy odsyłac, czym ewenetualnie zwalczać, pryskać i czy one nie zagrazają innym roslinom. Szkółka pisze, ze podlewaja wodą ze studni z duza ilosia zelaza. czy to moze byc od tego? Bardzo proszę Państwa o pomoc
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:28, 06 sie 2018

Do góry

Soadło trochę deszczu zaraz inaczej wyglądają rośliny
Sezon 2017 u Hanusi 08:19, 06 sie 2018

Do góry
Aniu, ogród przetrwał, a ja niepotrzebnie sie martwiłam. Teraz dokonuję ekwilibrystyki, żeby pochowac w słoiki to co w szybkim tempie urosło i dojrzało.
Zaglądaj do mnie, będzie mi miło Ciebie widywać.

Zielona przestrzeń 07:16, 06 sie 2018

Do góry
Kobitka ta sama A efekt końcowy wygląda tak...

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:01, 06 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Hihihi...takim to dobrze

Pozdrawiam WAS gorąco

P.S. A Ty jak zwykle przepiękna
W ogródku emerytki 00:39, 06 sie 2018

Do góry
Klub się rozrasta, serdecznie witamy każdego nowego członka
Basiu, próbowałam, bez efektów
Elu to jakiś jałowiec szczepiony nn, z bardzo drobnymi kłującymi łuskami i miał się dobrze do teraz. Myślę, że usycha, a ja oszczędzam wodę dla nowo posadzonych roślin.
Te stare muszą dawać sobie radę bez podlewania, ten widać jest słabszy. Spróbuję , będę podlewać, bo jest ciekawy.
Na dobranoc
Rozpoznawanie chorób i szkodników 00:27, 06 sie 2018

Do góry
Proszę o pomoc. Doszłam do 50 strony tego wątku ale więcej już nie mogę Wyrosło mi takie coś w przeciągu 3 dni. Podejrzewam, że to grzyb. Rośnie na korze i oblepia już 3 krzaczki funkii.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:17, 06 sie 2018

Do góry
Strasznie wolno zdjęcia się wgrywają, ale może uda się coś jeszcze wrucić z weekendowego wypadu.
Zamek Krzyżtopór w Ujeździe - pełna magii i tajemniczości ruina zagubiona wśród pól i wzgórz ziemi opatowskiej, z dala od głównych dróg i szlaków. Jest zabytkiem klasy międzynarodowej, wyjątkowym, chociaż mocno zniszczonym.

Zespół parkowo-pałacowy w Kurozwękach.
Ten 300-letni platan wywarł na mnie ogromne wrażenie

W 1991 roku zamek wraz z parkiem powróciły w ręce spadkobierców ostatnich właścicieli. Podjęli oni trud przywrócenia mu dawnej świetności.

Gunnera - parzeplin 00:00, 06 sie 2018

Do góry
Tesska napisał(a)
Sklep Sadzawka.pl oferuje Tinctorie jako manicaty.
W Polsce w sklepach nie ma Manicaty
Zdjęcie z Sadzawka. Pl

Tesska, to gdzie Twoim zdaniem należałoby szukać prawdziwej manicaty? Twoją widziałam- jest piękna!
W ogródku emerytki 23:58, 05 sie 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Elu, to też i mnie dotyczy, nie raz rośliny wędrowały po ogrodzie i byłam niezadowolona Teraz z kilku miejsc się nie cieszę, choć jak robiłam, byłam pewna, że jest o.k. Tylko ze skalniaków jestem zadowolona, wyszły dobrze No i podwórko jest w porządku, choć po suszy w 2015 straciłam tutaj ponad 30 roślin. W tym roku jest już jedna strata, iglak ma jeszcze trochę zielonego, ale chyba nie do uratowania

Ja mam jeszcze ogród do poprawki. Co roku mówię sobie, że to już wersja ostateczna jednak nie..

A propos iglaka: nie rozpoznaję co to drzewko. A czy wiesz dlaczego usycha?
Powiem Ci, co ja miałam kiedyś ze swoim cyprysikiem groszkowym na początku mojej przygody z ogrodem (jeszcze poprzednim). Zaczął usychać, w zasadzie cały zbrązowiał i stracił łuski. Widzialam jednak ślady życia. Spryskałam go 2-3 razy preparatem Asahi (to taki stymulator wzrostu). Ruszył i po roku wyglądał już zdrowo. Rośnie do tej pory, choć ma nowego właściciela.
Najlepiej było by zadziałać najpierw na przyczynę. Albo to z powodu choroby grzybowej, albo przędziorek, a może miał za sucho.
Sprobuj ratować.
Dobrej nocki
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:53, 05 sie 2018

Do góry
Kilka szerszych widoczków Wam zostawiam

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:52, 05 sie 2018

Do góry
Kasiu, Marcinie jakie Wy macie cudowne miejscówki dla hortensji U mnie cienia jak na lekarstwo.
Wróciłam z urlopu i zastałam Freedom w rozkwicie, dostałam dwuletnią sadzonkę, przezimowała marnie(delikatnie powiedziane) zadołowana w warzywniku pod agro i stroiszem, nie spodziewałam się, że zakwitnie, wytworzyła jeden spory kwiat, i drugi dużo mniejszy, z pieńka jakby, nie z oczka, tak 'od czapy'. Cieszy niezmiernie
I jeszcze NN piłkowana, z mocno ząbkowanymi płonnymi -cztero i pięciopłatkowa
)
Za drzwiami do ogrodu... 23:36, 05 sie 2018

Do góry
Właściwie to w większości rabat mam podlewanie kropelkowe,ale po doniczkowych mogłaby polatać ,choć co jakiś czas
Sezon 2017 u Hanusi 23:31, 05 sie 2018

Do góry
Dziękuję. JUż prawie się uwinęłam, jedynie wiaderko ogórasow na jutro zostawiłam.
A potem , jak pogoda pozwoli znów do ogrodu.

Pszczelarnia 23:27, 05 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na dobranoc i na upalny tydzień.

Daucus carota "Dara' ("marcheka dzika" w uszlachetnionej wersji) z siewu tegorocznego. Jedna sadzonka zakwitła, kolejne pewnie za rok.

mi zakwitły wszystkie - nie wiem to nie jest jednoroczna? co mam zrobić z nimi poza tym że nasiona zbiorę

pokazałam Ci bodziszka biały kaszmir
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:26, 05 sie 2018

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:23, 05 sie 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podzielam Twoje zainteresowanie klamociarniami. Ładne zdobycze przywiozłaś.
U mnie też już jesienne klimaty w ogrodzie. Suszę pomidory. Ta odmiana San Marzano, polecana przez Kasię B., rzeczywiście nadaje się do tego wybornie.

Proszę zobacz na pomidora z poprzedniej strony

a tu

nadaje się na zebranie nasion - jest jeden - przywiozłam od Danusi

San Marzano miałam - na suszenie idealne a teraz mam Mama Leone - jakoś tak i te są większe i mają dużo miąszu - zrobię fotkę

Moja "przyziemna" :) pasja 23:22, 05 sie 2018

Do góry
Donica i nie tylko zyskała nowe oblicze. Nie do końca byłam przekonana do obróbek blacharskich, ale trwałość i zachowanie czystości wzięło górę, w sumie zgodnie z "zaczytanym u kogoś w przelocie" hasłem ogród dla mnie, a nie ja.... Teraz nie żałuję, jest inaczej, jestem zadowolona.

Czekam na dostawę płyt gresowych na placyk wypoczynkowy i na kogoś, kto mi je położy :/. Bardzo mi zależy na ich położeniu w tym roku, w przyszłym zajmę się szpecącym murem i obsadzeniem pozostałej części donicy przy placyku.
Bawarka 23:21, 05 sie 2018

Do góry
Figaro napisał(a)
No jestes wrescie. Zdrowia zycze i sily bo to nie da rady tak.

Tylko na chwilke jestem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies