Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 20:02, 22 paź 2018

anabuko1 napisał(a)

Aniu kolory jesieni cudne i pięknie je uchwycilas
Ta biała chryzantema wygląda jak moja Margo .

Jeszcze w słoneczny dzień poduchy na laweczke i można posiedzieć z kubkiem gorącej herbaty .
Nawet grzybki ci rosną
Na tarasie bardzo klimatycznie; ślicznie

Chryzantemka z tych doniczkowych,co na cmentarz się kupuje.Ja zakupiłam w celach dekoracyjnych ,na tarasie przezimowała ,wypuściła listki to ją wsadziłam do gruntu i rośnie tam sobie już kolejny sezon, zimując w gruncie bez problemu,więc zaszczepiłam ją w kilku miejscach pod murkiem

W taką broszkę przystroiła się trawka:

anpi 20:03, 22 paź 2018

dana1s napisał(a)
Stworzyłaś raj!

To z Twoim tu na ziemi są już co najmniej dwa
Magleska 20:42, 22 paź 2018

anpi napisał(a)
Witam cieplutko w ten chłodny jesienny poniedziałek
Na tych kamiennych ławeczkach już się nie posiedzi...

czemu się nie posiedzi ? stało się coś z nimi ,czy po prostu ,że coraz zimniej .....
pewnie to........bardzo fajna klimatyczna miejscówka
jesienne kadry też ślicznie

..ja już poduchy pochowałam - koniec przesiadywania -jeszcze liście trzeba posprzątać ,narzędzia pomyć i kończę sezon ..

..i znowu kilka miesięcy trzeba czekać na wiosnę ....

anpi 21:14, 22 paź 2018

Magleska napisał(a)

czemu się nie posiedzi ? stało się coś z nimi ,czy po prostu ,że coraz zimniej .....
pewnie to........bardzo fajna klimatyczna miejscówka
jesienne kadry też ślicznie

..ja już poduchy pochowałam - koniec przesiadywania -jeszcze liście trzeba posprzątać ,narzędzia pomyć i kończę sezon ..

..i znowu kilka miesięcy trzeba czekać na wiosnę ....

Jak to mówią,lepiej na zimnym nie siadać bo można "wilka złapać"
U mnie poduchy też pochowane,jedynie na tarasie zostały
A do tej wiosny trochę daleko...nie?
Przede mną jeszcze sadzenie tulipanów i krokusów ,których domówiłam i kilku róż.A z liśćmi to nie skończona bajka,brzozowe...dębowe i potem jeszcze bukowe ,nie wspomnę o tych wszystkich innych drobnych ...Traw mam niedużo to i wiązanie szybko pójdzie
A potem jeszcze kopczykowanie róż i może owinąć co nieco...
Posprzątać doniczkowe,co trzeba przezimować cieplej to do piwnicy albo garażu...itd....
To i ogólnie na posiedzenie ...czasu brak

ElzbietaFranka 21:41, 22 paź 2018

anpi napisał(a)
Mirko te kwiatuszki to żeniszki,są jednoroczne ale czasami same się nasiewają.
Mam dwa żywopłoty z jałowców Skyroket,jeden też już ma ze 20 lat,drugi trochę młodszy.Strzyżemy je dość radykalnie jesienią na wysokość i szerokość.Ładnie się potem w ciągu sezonu regenerują.Nie są dodatkowo podlewane,tyle co deszczemCzasem podsypiemy nawozem yara mila lub jakimś do iglaków
Ja tam jestem z nich jak narazie zadowolona)Dają sobie radę na naszej piaszczystej ziemi.

Tu na zdjęciu zaraz po podstrzyżynach, ten starszy.Wiosną będą nowe przyrosty i pięknie pozielenieje oczywiście srebrzysto- niebieską zielenią

Aniu bardzo ladny jalowiec. Widzialam nie dawno. Przejezdzajac jak ktos obcinal jalowce tez przy parkanie bardzo radykalnie jestem ciekawa jak beda wygladac w przyszlym roku.
Ten grzybek fajnie wyada to wierzba?
ElzbietaFranka 21:45, 22 paź 2018

anpi napisał(a)
Pod naszymi sosenkami,maślaczki

U mnie tez bylo zatrzesienie maslakow pod sosnami. Jaka to radocha przyjechac na dzialke i isc na grzybobranie potem przynosi sie miednice kozlarzy, maslakow, rydze ostatnio sie pojawily i prawdziwki 3 szt mialam.
marba 21:53, 22 paź 2018

Jakie ładne grzybki. Nie potrzeba daleko chodzić na grzybobranie. Może po deszczu i u mnie coś wyrośnie. Wciąż czekam na wodę z nieba, nie pamiętam już kiedy ostatnio padało.
Gardenarium 22:33, 22 paź 2018

Urokliwy kredensik zauważyłam...i beczkę Tworzysz nastrój

Instagram Ogrodowiska
mirkaka 08:46, 23 paź 2018

anpi napisał(a)
Mirko te kwiatuszki to żeniszki,są jednoroczne ale czasami same się nasiewają.
Mam dwa żywopłoty z jałowców Skyroket,jeden też już ma ze 20 lat,drugi trochę młodszy.Strzyżemy je dość radykalnie jesienią na wysokość i szerokość.Ładnie się potem w ciągu sezonu regenerują.Nie są dodatkowo podlewane,tyle co deszczemCzasem podsypiemy nawozem yara mila lub jakimś do iglaków
Ja tam jestem z nich jak narazie zadowolona)Dają sobie radę na naszej piaszczystej ziemi.

Tu na zdjęciu zaraz po podstrzyżynach, ten starszy.Wiosną będą nowe przyrosty i pięknie pozielenieje oczywiście srebrzysto- niebieską zielenią

Tak pięknego żywopłotu z tego jałowca jeszcze nie widziałam, mnie się nie udało ich ładnie prowadzić, chyba były żarte przez jakieś szkodniki bo ciągle zasychały im końcówki pędów. Na opryski nie miałam siły, wolałam wyciąć i teraz mam na ich miejscu ścianę z powojnikami i hortensjami Myślę że dobrze zrobiłam
sylwia_slomc... 09:05, 23 paź 2018

Świetna ta kuchnia polowaBardzo nastrojowe miejsce. Zastanawiam się tylko czy Ty masz w ogrodzie wydzielone jakoś pokoje ogrodowe???Murek dzielący znam. Bo w jednym miejscu masz tak cudnie sielsko, a w innym widzę kamienny stół i ławę w kompletnie odmiennym pałacowym stylu....jakoś całościowo mi nie leży jedno do drugiego, ale jeśli to osobne pokoje w odmiennym stylu to wszystko gra