Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:05, 11 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu też nie zaskoczyłam z awatarkiem, że to ty. Myslę Malbork kto to, weszłam tutaj i patrzę a to ty jesteś.

Rób szybko, żeby ten korzeń jeszcze się odbudował po wertykulacji a jak nie to dopiero zrób wiosną ja robię wiosną. Te foty przecież wiosenne.
Robię wiosną dlatego, że trawa jednak zimą marznie i usycha i wiosną więcej jej wytargamy i szybko odrasta.
Waldek robi we wrześniu taki ma tok pracy z trawnikiem. Nie mogę zrobić teraz wertykulacji tak jak pisałam bo jest zielona jak nie ma mrozu to nawet do grudnia.

Piękne te róże na tym murku. Mam Bonica ale wyrzucę je bo mają długie badyle a chciałabym aby były krótkie niskie. I szukam takich niskich cały czas kwitnących.

Zobaczę w necie co to za odmiana Sea Foam.

Z wertykulacji na dzień dzisiejszy będą nici. Właśnie dzisiaj e-m pojechał do Krakowa i wróci w sobotę. We wrześniu było bardzo sucho a glina jak skała. Dopiero po kilku opadach jest lepiej a poranne mgły nawilżają powierzchnię. Wyczytałam, ze najlepiej uporać się z tym do połowy pażdziernika, bo jest jeszcze ciepło i trawa zdąży się ukorzenić. W związku z tym poczekam do wiosny.

Co do róż. Jeśli nie chcesz aby wypuszczała długie pędy to po prostu kup róże okrywową. Sea Foam jest właśnie taką, powtarza kwitnienie jak widzisz od końca sierpnia aż do przymrozków. Jednak nie do końca może spełnić Twoje oczekiwania gdyż jest dość duża. Trochę niższa jest św. Tereska z Liseu . Tę różę ma Ewa z wątku Do raju daleko-u Ewy.
Anusia 21:09, 11 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zmiany na tarasie widzę, barierka bardzo fajna, ale Avatarek zmylił na początku

Heh no trzeba było coś zmienić. Powolutku coś się dzieje. Wiosną na tarasie pojawią się krzesła i okrągły stolik. Taki jest plan. Długo nie wiedziałam czego chcę. Jak ostatecznie będzie wyglądał taras. Czas jest dobrym sprzymierzeńcem.
Anusia 21:15, 11 paź 2018

Ewa777 napisał(a)
Nowy avatarek od razu zauważyłam
Róże na murku masz przepiękne nie tylko latem, teraz też się cudnie prezentują
Nie widziałam wcześniej barierki przy tarasie - jest rewelacyjna

Dziękuję Ewa, cieszę się, że się podoba. Muszę nadrobić u Ciebie zaległości. Zatrzymałam sie na etapie chyba Waszych odwiedzin u Kasi Bellingham. W tym roku nie dałam rady tam się wybrać. Choć miałam wielką ochotę ale e-m był w niedoczasie.
Iwk4 22:58, 11 paź 2018

No, mega robotę robią róże na murku.
Robiłam kiedyś wertykulacje jesienią i trawa gorzej się zbierała, niż po wiosennej wertykulacji.
BASIA8 15:51, 17 paź 2018

Hej Anusia Nowy awatarek widzę myślałam że pomyliłam wątki, ale po chwili zorientowałam się że dobrze trafiłam Twoje róże Sea Foam zachwycają Pozdrowienia zostawiam i buziaki
Anusia 19:09, 22 paź 2018

Iwk4 napisał(a)
No, mega robotę robią róże na murku.
Robiłam kiedyś wertykulacje jesienią i trawa gorzej się zbierała, niż po wiosennej wertykulacji.

Z jesienną wertykulacją dałam sobie spokój. Mojego e-M nie było w weekend.
przez ten czas delektowałam się wspomnianymi przez Ciebie różami na murku. Jest jeszcze co podziwiać.
To chyba ostatnia porcja zdjęć.

Anusia 19:19, 22 paź 2018

BASIA8 napisał(a)
Hej Anusia Nowy awatarek widzę myślałam że pomyliłam wątki, ale po chwili zorientowałam się że dobrze trafiłam Twoje róże Sea Foam zachwycają Pozdrowienia zostawiam i buziaki

No właśnie dzisiaj złapałam sie na tym, ze nie poznałam samej siebie
Oprócz róż jeszcze jest trochę kolorów w ogrodzie. Chyba w całym kraju nie było jeszcze przymrozków. Jak pogoda pozwoli to trochę nacieszymy się jesiennymi widokami.

Fotki kolorowe zostawiam Zdjęcia robione przed koszeniem. Hortensje.

BASIA8 19:46, 22 paź 2018

Anusia piękne widoki u Ciebie u Nas już kilka razy był przymrozek i niestety listki opady .
Magleska 20:10, 22 paź 2018

Aniu jesienne kadry śliczne ....ten murek różany jest zachwycający
i nowy awatorek ...bardzo fajny
Anusia 20:20, 22 paź 2018

O buu ,no widzisz to jednak były przymrozki. U nas kilka dni było mgliście z rana. Zobaczymy co ten tydzień przyniesie. Sprawdzałam prognozę pogody na najbliższy okres. W nocy 4 stopnie a w dzień 8-12.

Kosmosy, tydzień temu. Samosieje rosną na samym końcu działki.

Zdjęcia z dzisiejszego dnia. Deszczowo.
Kosmosy z ławką. Mają mnóstwo nowych pąków. Zastanawiałam się czy zdążą. Dały radę i od dwóch dni szleją.