Aniu jesień namalowała nam cudowne obrazy nic tylko podziwiać
Czy dobrze zestawiłam okaże się za kilka lat jak się rozrosną, jeżeli o kolorystykę chodzi, to chyba się udało Cieszę się, że Ci się podoba
Trawy bardzo lubię, szczególnie jesienią
Wokół leżaka rośnie z jednej strony spartyna grzebieniasta z drugiej miskant cukrowy obydwa gatunki bardzo ekspansywne, ale radzimy sobie z nimi.
Ja się nigdy nie nudzę w moim ogrodzie chciałabym tam już zamieszkać
Aniu w sobotę udało mi się jedynie wykopać dołki na róże(trzy taczki piachu) i przygotować nowe podłoże,zasilić dołki obornikiem i kompostem.Posadziłam tylko jedną różę,reszta w poniedziałek.Mam nadzieję , że pogoda pozwoli.Niestety nie miałam więcej czasu na ogród w sobotę.
Robiąc obchód ogrodu,odkryłam ,że zakwitła azalia
Przemku dyńki super, pięknie wyglądają.Wszystkie na dekoracje ?/
Jabłuszka na pewno są pyszne, bo na takie wyglądają.
Trawy piękne.
Czytam,że rubrum zimujecie ??
W piwnicy ?? Ścinasz wszystko tylko korzenie ??
Mirciu staw żyje, M zawsze kosi wierzchnie części roślin jak jest srogi mróz. Rośliny wodne zostają. Na wiosnę wyławiam ile się da i jak jest ciepło M chodzi w woderach w miejscach dostępnych i wyciąga resztki. Innej możliwości nie widzę, ten staw ma 600m2 nie da się go zupełnie wyczyścić, poza tym jest to zbiornik niczym nie wyłożony, glinianka.
Mam nadzieję, że się uda Pozwolenia na budowę nadal nie ma , mamy zgodę na dom o powierzchni zabudowy 35m2 i to wszystko póki co...