cudne te twoje rabaty
Silver Doloar kupowałam,ale okazała się pomyłka.I jest inna.A Silvera dalej nie mam.
hortensję Lady Pink w tym roku dopiero kupiłam.Jeszcze mała.Oby nie była pomyłką
Piękne mas te hortki.
Ta ciemna rudbekia dobre i zimuje ??
Ja niedawno ja kupiłam .
Lemon Drop mam jedną.Te nie dawno kupiona.A u ciebie 32 stuki ?WAW!!!
Dalili duzo u ciebie.A wszystkie piękne.
A te jeżówki różowe.Jaka kępa!!!
Pięknie mas.I to bardzo
Te cosmosy ju wywaliłam.całą różankę i opanowały.
Lilie jeszcze cieszą jeżówki te.Mam do nich słabość
Dzięki.Ale i u ciebie jest Ślicznie .
Dziękuję Aguś
Mirka, u mnie stipa sama się wysiewa, albo jej pomagam (ściągam nasiona i lekko przykrywam ziemią w miejscach, w których jest
pożądana i tam sobie na wiosnę kiełkuje). W pierwszym roku NIGDY nie kwitnie u mnie, dopiero w 2 albo nawet i w 3 roku. Po kwitnieniu zamiera. W moim ogrodzie to trawa 2-letnia, nie bawię się w sianie, bo mam mało parapetów i problemy z podlewaniem .
Ano pokazałam trochę fotek .Ja jak przyjadę innych pięknych ogrodów, to mi się mina w dól wygina patrząc na niektóre moje rabaty.
Nie wszystko i się podoba
no widziałam, widziałam ile ty tworzysz, fajnie.
A kwiaty jeszcze posadzisz czy tez posiejesz
Mogę i jakieś nasionka nabierać ??
Aha..
Ja juz nie mam miejsca.A ciągle oś wtykam do ogrodu
Jeżówki są takie jak na zdjęcia .
cosmosy są na tle rudbekii i nachyłka zagreb.
, No pracusiu.Duo mian.
ale jest po prostu pięknie.
A czytam,ze jeszcze hes działać dalej.
No, no, brawa wielkie!!
ale wiesz jak to jest ogrodem.zrobisz jedno.
Juz pomysł na drugie przychodzi i znowu praca i chyba tak w kółko ??
Olu, mam pytanie czy płyty w żwirku i trawie są położone bezpośrednio na gruncie, czy na specjalnie przygotowanym podłożu? I jak sprawdzają się płyty położone w trawie? Mam na myśli łatwość koszenia
Hmmm, dziękuję Haniu za głos. Poniżej wstawiam zdjęcie pokazujące ten fragment bardziej z przodu.
Jak widać miskanty za śliwą tworzą jej plecy. Po przesunięciu prawego bardziej w prawo za śliwą zostanie dziura z jednej strony. Teraz tak patrzę - a może za miskantem po prawej dosadzić trzeciego derenia elegantissima? I wtedy perovskie za kalinę? Spodobał mi się ten pomysł .
Ponadto odczuwam zdecydowaną potrzebę wprowadzenia na tę rabatę koloru i właśnie jeżówkami zamierzałam to osiągnąć. Nie chcę, by ta rabata składała się z przede wszystkim miskantów, hortensji i rozchodników.
i jeszcze jeden prezent na dzień dobroci zdjęciowej
pozwoli się zorientować na mojej posesji
zdjęcie lotnicze 2017 rok
kółko na środku trawnika to zduszona trawa po basenie
widać wreszcie gdzie jest parking
Północ jest na górze zdjęcia
Tak na szybko się pochwalę... . Z powodu nieznośnego upału dzisiejszą wycieczka została odwołana. Postanowiłam więc pojechać do sklepu celem zakupu soli i tabletek do zmywarki i... tak jakoś wyszło, że zostałam szczęśliwą właścicielką 1000l kory
około dwóch ton koziego obornika
O tabletkach i soli oczywiście zapomniałam .
Za to eM zrobił mi kolejny prezent
.
Do kompletu posiadam 100 kg mączki bazaltowej i trochę kompostu. Jak tylko upały zelżeją będę sądzić pierwsze krzaczory. Już się nie mogę doczekać.