Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe kreacje 22:22, 29 lis 2018

Do góry
Dobrze Gogo i zobacz co te zwiedzanie waszych wątków ze mną robi .... Też zaczęłam robić choineczki, dzisiaj zaopatrzyłam się w dodatki - na romantyczne mnie w tym roku naszło

Kwiaty we włosach 22:00, 29 lis 2018

Do góry

Kwiaty we włosach 21:48, 29 lis 2018

Do góry
jeszcze listopad

Kwiaty we włosach 21:18, 29 lis 2018

Do góry
Koty teraz takie grube, nie chodzą tylko się toczą.Futrzaki.

Pąki bzów

pęcherznica

jeszcze kwiatek

pąki forsycji

Kwiaty we włosach 21:11, 29 lis 2018

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:06, 29 lis 2018

Do góry

...............................................................................".. czy te oczy mogą kłamać ..."
Kwiaty we włosach 21:05, 29 lis 2018

Do góry
Irenko dziękuję za odwiedziny.U nas zimno, wiatr, chociaż rano wszędzie szron i ogród błyszczał, trzeba było do pracy i tyle z podziwiania.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:05, 29 lis 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Anabuko u ciebie zima nie straszna pięknie sie prezentuja hortensje i gdzie niegdzie roze jak tam śnieg jest juz ?

Kasiu , hortki już brązowe.Ale swój urok jeszcze mają .
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:10, 29 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Hejka Danusiu
Mam tę różę od 2011 r., jest to doskonały wybór, pachnie, kwitnie na okrągło, nie choruje, dobrze znosi zacienienie.
Jeśli chodzi o wielkość, wszystko zależy od Ciebie, jak ją będziesz ciąć, krócej czy dłużej, na pewno sprawdzi się w połączeniu z tą hortensją, polecam

Irenka, dziękuję Ci bardzo za tę informację. Jutro mają przyjść 2 Angele i teraz już wiem, że Polar Bear to dla niej dobre towarzystwo.
Pozdrawiam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:59, 29 lis 2018

Do góry
Milka napisał(a)
A u nas wolno na tapecie garaże
ściana domu na wiosnę, znowu alpiniści, chyba że coś po drodze nowego wymyślimy, nie chcę co 5 lat z tym walczyć

ostała nam się buda po psach, malutka, na drzewie big wygląda, eM na ściętych konarach ją zamocował, potem będzie malowanie, a na końcu ozdabianie przez wnusię, ciekawa jestem czy ktoś ją wykorzysta, czy tylko nasza fanaberia...
stan surowy

jakby co, dam tam głowę psa z wikliny lub innego materiału

Ta ściana drewniana mówisz, że co 5 lat do malowania? A mnie się tak marzy choć w części drewniana elewacja....
W budzie może jakiś gołąb zamieszka, wiewiórka lub sowa
Ptasi gaj 19:39, 29 lis 2018

Do góry
Elu gratki z okazji 500 stronki.
Ps. Ja tam lubię twoje gadulstwo, nie zmieniaj się Kwiatuszki ci zostawiam.
Podwórkowa rehabilitacja 19:05, 29 lis 2018

Do góry
ryska napisał(a)
O Zdziwiłam się, jak zobaczyłam jakiś promień na rozplenicy.

W tekście piosenki są słowa..."a ja mam słońce w kapeluszu...", a u Ciebie słonko rozlokowało się w rozplenicy...Wspaniałe zdjęcie...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:40, 29 lis 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Haniu, pozdrowienia ciepłe przesyłam, jestem na bieżąco Choć działania pseudo twórcze przerzuciłam na dom. I dzieci, hehe Ta zmiana działa na mnie ożywczo Potrzebowałam odpoczynku od ogrodu

Za pozdrowienia dziękuję. Wydaje mi się, że osiągnęłam już etap odpoczywania w ogrodzie. Ale być może to okres przejściowy. Czort wie, co przyniesie przyszłość.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:36, 29 lis 2018

Do góry
mikina34 napisał(a)

A powiedz proszę, jak często wędzicie i jak z jej konserwacją, bo wygląda jak nówka sztuka nie śmigana. Mam takie jedno miejsce gdzie by się pięknie wpasowała, ale to jest pod gołym niebem i pewnie szybko by się drewno spatynowało (bo raczej nie jest zabezpieczone niczym).

Można się doktoryzować na tej relacji
A Wasz piecokominek powalił mnie na kolana, cudo

Wędzarnia jest przenośna. Nieużywana stoi sobie w garażu. Daszek jest ściągany, rurki i palenisko też bez problemu się przyłącza/ odłącza. Ten model to wersja minimalistyczna, nie ma szybru regulującego dopływ dymu i powietrza. Wypasionej wersji (murowanej) dla dwóch osób nie opłacało się budować. Mięso przed wędzeniem trzeba peklować (trzymać w zalewie ok. 7- 10 dni, w temperaturze lodówkowej). Z tego powodu wędzę mięsa od późnej jesieni do wczesnej wiosny. Kiełbasy można wędzić cały rok. Jeden załadunek wystarcza nam na miesiąc. Najlepsze efekty daje wędzenie w starej beczce przykrytej workiem jutowym, z kanałem dymnym zakopanym pod ziemią i paleniskiem, które się przykrywa kawałkiem blachy.
Estetycznie nie wygląda to dobrze, ale jest przyjazne dla obsługującego.
U mnie zabrakło wystarczająco intymnego zakątka na takie ustrojstwo.

Piecokominek zapewnia możliwość całorocznego ogrzania 90 m 2 za 1200 zł, przy temperaturze 24 stopni. I o to nam chodziło.

Przymroziło dzisiaj do -10.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:33, 29 lis 2018

Do góry

Ogród Muszelki 16:35, 29 lis 2018

Do góry
I w ciekawszej scenerii

Na pierwszej fotografii widać mały, biały domek. W rzeczywistości jest to duże schronisko Auronzo. Polecam nocleg w nim. W pakiecie z łóżkiem dają przepiękne wschody i zachody słońca oraz kilka ciekawych tras My spaliśmy w nim trzy noce.

Ogród Muszelki 16:27, 29 lis 2018

Do góry
A oto Trzy Zęby (Tre Cime Lavaredo) w lipcowym, południowym słońcu.

Ogród Muszelki 16:20, 29 lis 2018

Do góry
Mari napisał(a)
Zajrzałam z ciekawości...a tu proszę....Dolomity...jeszcze 9 miesiecy i przywitam się z Tre Cime Lavaredo...

Fajnie!
Dolomity mają opinie najpiękniejszych gór świata. Nie wiem, czy to prawda (poznałam w swoim życiu niewiele pasm), ale na pewno są to góry... inne. Zachwycające wieżyczkami, iglicami, basztami.

Niżej zamieszczam foty, które wykonałam mając za plecami Tre Cime Lavaredo.

Ptasi gaj 15:21, 29 lis 2018

Do góry
Oj, Miłka, zaraz gromy. Dobrze piszesz, u każdego rosną inaczej.
Każda roślina, trawa, drzewo, bylina, krzew. U mnie np. w ogóle nie chcą rosnąć grujeczniki i klony japońskie. No klops. Podchodziłam 3 razy, przesadzałam, chuchałam i nic. Maks 3 lata jeden klonik przeżył. Do pierisów też 2 razy podchodziłam, aż wreszcie zezłoszczona przesadziłam do kąta i cud jeden przeżył i wygląda, że będą z niego ludzie
Za to trawy, to moje samograje. W tym roku zakwitły nawet Zebrinusy. Pampasowej nie mam, bo z założenia roślin dłużej niż 2-3 sezony nie okrywam na zimę. Kopczykowanie róż to wyjątek
Musiałaś tej pampasówce dobrze miejscem dopasować. Chodzi mi o nie podgniwanie korzeni. A ma dużo słońca? W tym roku prawie wszystkim, których znam i mają pammpasowe, to przynajmniej po jednym pióropuszu wypuściły. Trzymam kciuki, niech wreście tobie zakwitnie.

Ja pierwsze trawy kupiłam u Smala w... zaraz sprawdzę w archiwum foto ... wiosną 2009, śmiałki darniowe, kosmatki śnieżne, brizy media, kilka miskantów, w tym Giganteusa i Zebrinusa. Niestety wtedy mi na nazwach nie zależało, więc teraz mam nonamy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies