Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja działka na Dębowym Lesie 23:42, 24 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj Aniu, tam hortki miałyby za dużo słońca, ale pysznogłówki mogłyby być
Dzięki za otwartą furtkę, ale ode mnie jest ponad 600 km.
Co to za roślina na drugim zdjęciu obok zdjęcia fioletowego mieczyka, jest bardzo ciekawa
Czytam, że chcesz prowadzić hortkę na pniu, która ma ciężkie kwiaty. Widziałam kiedyś w czyimś ogródku podporę z drutu , coś na kształt koła od roweru, tylko przymocowane wysoko. Podpierało kwiaty, a nie było tego widać. Drut był zielony, sztywny.

Grażynko, kto wie,, może kiedyś będziesz bliżej niż 600km
Pysznogłówki mogą też być.Potem liski zostaną
Chyba o szławię muszkatołową ci chodzi ??
Tak już zaczęła trochę tą jak się okazało hortkę NN prowadzić na pniu.Ale jeszcze wyżej trzba byłoby .Ale już Ewa mi poradziła co dalej zrobić.Dziękuję za podpowiedź co do podpory.Jak będzie trzeba, to zastosuję

To ta pani, będzie tak prowadzona
Z ogródka na wsi 23:40, 24 lip 2018

Do góry
Na początek coś milszego...zaraz nie będzie tak fajnie...

Mieczyki...to nie jest ich rok, ale i tak cieszą...

Kolorowe się skończyło

Ewelina ostatnio mówiła o pozostałych częściach ogrodu...to może pokażę to co widać po wejściu za furtkę ( to nie jest całość) Tylko UWAGA...nie przestraszyć się...

Ale zdjęcie ogółu trochę przekłamane...powiększa przestrzeń...
Z ogródka na wsi 23:36, 24 lip 2018

Do góry
Elu, przekopałem trochę swój wątek...tak to wygląda...

Więc...przekopanie kilkunastu centymetrów chyba nic by nie dało...a glebogryzarka...jedynie bym ją mógł na tym posuć...

Ale Iza coś wspomniała o najeździe ciotek... To to może być jedna z milszych prac………………………………………………………………………..żartuję oczywiście...dla nich pozostawiłbym plewienie
Moja działka na Dębowym Lesie 23:34, 24 lip 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
OGRÓD

Malwy -
te żyrafy ogrodowe
sponad płotu wychylają
kolorowe głowy

dalie jak kokosze
kołem się rozsiadły
wzbijają wzrok z zazdrością
ku wysokim malwom

na straży ogrodu
słoneczniki jednonogie
ogrodowe słońca
i...kłamcy
niejednego nabrały
by smyrgnął po czapę
w której trzymają
ziarna niejadalne

nasturcje się rozlały
zielonym strumieniem
co po ziemi się toczy
co chwila błyskając ogniem
wielu płomiennych oczu

strzeliste mieczyki
jeżeli coś przebiły
to tylko serca
ostrzem z nadmiaru piękna

między tym wszystkim
tęczą wykwitły
astry puszyste

niebawem ogród
powoli się zmieni
bo astry
to już kwiaty jesieni

autor nn

Grzesiu, dziękuję za piękny wiersz
Malw nie mam i nasturcji w tym roku .Ale resztę kwiatów mam
Jesieni jeszcze nie chcę.Tylko lato!
Przedziwny Ogród 23:20, 24 lip 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Dziękuję za miłe wpisy i anonimowe odwiedziny. Odpisze niebawem jak wrócę z cudownego leniuchowanie.

Fotki z wycieczek rowerowych. Pozdrawiam gorąco.

Miłego odpoczynku
Wśród brzóz i dębów 23:19, 24 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)
Grażynko, co do szlarenki to chyba masz rację, to byłoby najlepsze rozwiązanie. Dzięki za pomysł.

Izabelko, skarpa jeszcze nieskończona, mam nadzieję, że z czasem zyska na wyglądzie. Dzięki za miłe słowa.

Gosiu, cieniste zakątki pozwalają mi także w upalne dni cieszyć się ogrodem, dlatego tak lubię drzewa, najbardziej te stare i duże. Kolejny cienisty zakątek powstaje pod dwoma dębami, mam nadzieję, że niedługo będę mogła wrzucić fotki.

Basiu, cieszę się, że do mnie zajrzałaś i za link pomocny do identyfikacji hortensji. Faktycznie, to może być ten Bluebird. Kwiaty ma bardzo podobne. Czy Twoja też pije tyle wody? Moją muszę codziennie podlewać, bo mi omdlewa i szczerze mówiąc miałam ochotę ją wywalić, ale jak zaczęła kwitnąć to mi przeszło.

Piękna hortka
A o to jest na ostatnim zdjęciu ??
O widzę te ładną hostę
Piękne liliowe, begonie.
I piesio wierny pani pilnuje

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:18, 24 lip 2018

Do góry
I jeszcze może coś podobnego da się zrobić- plan na jesień.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:18, 24 lip 2018

Do góry
Kulki może nie idealne ale jak na pierwsze cięcie to i tak jestem z siebie zadowolona. Czym i jak mogę uzupełnić moje upragnione kulkowisko? Mam do dyspozycji:turzycę bronze form, żurawkę bordową albo hakone. Z lewej jest trochę wolnego miejsca i tam chciałabym dać rozplenicę. Na brązowo zaznaczyłam ścieżkę, która jest tam planowana - raczej ze względów praktycznych a nie estetycznych.

To rabata frontowa i bardzo mi zależy na Waszej pomocy.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:16, 24 lip 2018

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 23:15, 24 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)
Obłędny kolor tego mieczyka na przedostatniej fotce. No, oczu nie mogę oderwać.
Aniu, pod wrażeniem Twoich funkii zamówiłam sobie pięć odmian. Też chcę mieć tak ładnie, jak Ty.

Basiu, mieczyków jeszcze mam sporo nie rozkwitniętych .
O dziękuję
I fajnie,e funkie sobie zamówiłaś A jakie odmiany ??
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:12, 24 lip 2018

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:09, 24 lip 2018

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 23:08, 24 lip 2018

Do góry
kaz742011 napisał(a)
No faktycznie tani nie jest. Ania daj znać jak kupisz czy efekty są.

Zawsze ci mogę odlać trochę.. masz malutki ogród wiec takie 5ml ci wystarczy na długo..
Będziesz mieć pretekst zajrzeć do mnie, na moje pobojowisko i chaszczowisko.. fotki wybieram ładne na forum

I wbić sobie do głowy że różowe maja zniknąć z tej części rabaty!!!! Mam ich od cholery.. i dziś znów naprodukowałam kilka doniczek.. bo żal wyciepać.. Chore wywalam wiadrami, a potem nad kilkoma się lituję.. potem klnę że trzeba podlewać, że zwiędło, że uschło.. Jestem niepoprawna i niekonsekwentna

Amen.

Kwiaty we włosach 23:07, 24 lip 2018

Do góry
Iza faktycznie ta jeżówka bez grzebienia.Tu jej siostry.

Greg też Cię pozdrawiam urlopowo. Udanego urlopu i naładowania baterii.

Ogólne widoki w "Kwiatach we włosach".

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:05, 24 lip 2018

Do góry
Daglezja ciąg dalszy
Ogród Małej Mi 2017 23:04, 24 lip 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
w szczelnym worku gąsienice padną? ....nie wiem co o tym myśleć i ile czasu trzeba na zakładanie i wiazanie tych worków ?

ja mam ponad 20 kulek i 5 stozkow ( sa powyzej mojego pasa ) ....no i zywopłociki ...dla nich trzeba by folie kupić z metra i jakoś petolić taśma przezroczysta ....spokojnie dniówka na wiazanie mi zejdzie i to w dwie osoby bo samemu nie obkleje obwódek ...psikanie godzine zajmuje .

ta technika ma sens jak sie ma 3-5 kulek o ile jest skuteczna ....bo tego na forum tutaj chyba nikt nie robił jeszcze?

A ja nawet nie wiem ile tego mam.. kulek ze 40 lub lepiej.. nawet nie liczę.. i ze 70 m żywopłotów, a może i ze 100.... i dwa wielkie jaja i jeden prostopadłościan ... nie ma opcji na wiązanie czegokolwiek.. kilka razy do roku ...

Czasami co jest dobre w małym ogrodzie to nie nadaje sie do Dużego.. nawet jak dobre to jest..

Mam ekologię nie z zamiłowania i przekonania ale z musu Bo nawet nie pryskam, z braku czasu.. tylko te bukszpany muss.

Ślizgacze idę posypać od miesiąca I nie doszłam W kostce na parkingu za to wy pędzlowałam perz, bo wyrósł na pół metra..

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:03, 24 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Elu do ogrodu z gumy przydaly by sie krasnoludki

moja sansewieria jak co roku zakwitla, i jak co roku wyleciala z sypialni na przedpokoj, bo tak pachnie ze nie da sie wytrzymac nawet przy otwartym oknie. Smieszne, bo mam dwie doniczki i obie zakwitly w tym samym czasie
nawet fotki jej trudn zrobic, taki ma intensywny zapach

Witaj Izo, masz bardzo dobrą rękę do kwiatów, skoro zakwitły Ci sansewierie. To się bardzo rzadko zdarza. A czy wiesz, że roślina należy do wyjątkowych, pochłania dwutlenek węgla i w dzień i w nocy i produkuje dużo tlenu. Oczyszcza też dom z jonów dodatnich, wytwarzanych nawet przez nas. Dach ma ok. 250 m kw.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:02, 24 lip 2018

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:00, 24 lip 2018

Do góry
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:59, 24 lip 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
Wiecej kadrow innym razem bo rozkopane poprawiamy ścieżkę

CO tam za płyty masz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies