Witajcie, nie bywam tu często, więc jeśli piszę nie w tym miejscu gdzie trzeba to wybaczcie
Czy ktoś rozpoznaje to paskudztwo (fot) ? Ma ok. 1cm, mieszka na liściach drzew, nie lata raczej, ale szkody wyrządza...
Witajcie, nie bywam tu często, więc jeśli piszę nie w tym miejscu gdzie trzeba to wybaczcie
Czy ktoś rozpoznaje to paskudztwo (fot) ? Ma ok. 1cm, mieszka na liściach drzew, nie lata raczej, ale szkody wyrządza...
Bardzo dziękuję z pochwałę i cieszę się , że Ci się u mnie podoba.
To na pierwszym planie to cynie. Lubię je, ale raczej w przyszłym roku zrezygnuję z nich, strasznie mdleją na słonku. Pod stipą posadziłam surfinie do gruntu, takie o drobnych kwiatach. Kwitną bez przerwy aż do mrozów.
Lubię coś tam pomajsterkować, ulepić, czy coś tam innego wymyślić.
Biały powojnik już przekwitł i raczej nie zamierza kwitnąć ponownie, za to ten purpurowy kwitnie nadal.
Wow, jakie zakupy różane!! A gdzie byłaś po różyce? Faktycznie rajsko, anielsko przy takich ilościach. Mam nadzieję, że będzie mi dane kiedyś do jakiejś szkółki pojechać
Przyganiał kocioł garnkowi, przecież Twój ogród jest kilka razy ciekawszy od mojego, ale za miłe słowa bardzo dziękuję.
Przez dwa dni babciowałam. Nalałam A... wody do 2 wanienek, a on mi mówi, że chce dużo wody. Na dworze 30 stopni, a on mnie na strych wysyła po basenik, a tam pewnie ponad 40 stopni. Zaprowadziłam go pod kastrę budowlaną w którą łapię deszczówkę i pytam " czy może być taki basen?" spodobał się. Obserwowaliśmy też drozda, który ciągle kręcił się w pobliżu. Okazało się, że w tui ma gniazdko i 3 pisklaki. Tropiliśmy mrówki, a przy okazji rozebraliśmy całą lamówkę z kostki bo tam mrówek było najwięcej. Dokarmialiśmy ich takim proszkiem i po jakimś czasie autostrada, którą miały mrówki pod kostką była bezmrówkowa. Mnie za to została porozwalana kostka po całym trawniku na niedzielę. Przygotuj się na takie babciowanie, bo wnuk wkrótce przyjdzie na świat, a później to sama zobaczysz jakie fajne są chwile z takim szkrabem.
A to cześć moich
Hosta Orange Marmolade
I inne
Na środku na dole Earth Angel
hosta rewersed
Hosta Wolverine na dole a po prawej Fire and Ice a z tyłu po lewej Wheaton Blue