Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakręcony ogród 09:05, 18 wrz 2018

Do góry
Minął rok odkąd oficjalnie jestem z Wami ( podglądanie się nie liczy ) i czas na pierwsze wspomnienia

wrzesień 2017:

wrzesień 2018:

wrzesień 2017:

wrzesień 2018:

Ogród do odnowy 08:59, 18 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oj, faktycznie nieciekawie wygląda.
Mój Wredei wylądował na zapleczu. Tak się kończą nieprzemyślane , impulsywne zakupy. Pokrzepiłam się, że nie tylko ja mam takie narowy.

To z pewnością nie pierwsza i nie ostatnia wpadka

Baby Joe który po złamaniu głównego pędu z kwiatostanem zaraz buduje nowe pączki, ciekawe czy zakwitną ? I aster od Szmitów

Z wiosennych sadzonek naparstnicy kilka tak się rozrosło! Obok widać kwitnące! Ciekawe czy przykryte przezimują?

Zakręcony ogród 08:31, 18 wrz 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Ładnie Luźniej na pewno. Również teraz poczekałabym do przyszłego roku żeby zobaczyć jak to się wszystko rozrośnie.
A gdzie masz jeszcze miejsce przy Anabelce?

Dereniowa ślicznie wygląda

dzięki kochana

Miejsce jest tutaj , niestety nie mam aktualnego zdjęcia

to widok jeszcze z Bobo:

Nie widać za dużo jest anabelka, potem hameln potem nic. Z tyłu póki co fifera do wywalenia.

to zdjęcie lepiej pokazuje miejsce gdzie konieczne są zmiany :

po wywaleniu fifery zostaje sporo miejsca za anabelką i obok. jeden z tych świerków na zdjęciu już na kompoście ( ten najbrzydszy )
Ogród w remoncie 08:24, 18 wrz 2018

Do góry
Hmm,widzę że chyba nikt mi nie podpowie z tymi narcyzami. Chyba próbnie wsadzę na razie ,wiosną się okaże

Tymczasem próbny kawałek nowej rabaty.

Zrobiłam na kawałeczku na razie. Jutro znikną te iglaki w tle a będą szmaragdy,nie jutro ale niedługo
Skąpana w słońcu 08:24, 18 wrz 2018

Do góry
Ula (Urszulla) mam miejsce na pomarańczowe kwiaty, ale ja jednak nie przepadam za mocnym [pomarańczem, żółcią i czerwienią, dlatego rezygnuje z tych kolorów. Dążę do stonowania ogrodu.

Ostatnio miałam przyjemność skosztowania własnych owoców derenia Causa. Jestem bardzo mile zaskoczona ich smakiem. Czytałam, ze są mdłe. Mnie one bardzo smakowały. Jedynym minusem dla mnie jest ich skórka, która jest dość gruba i lekko szorstka. Środek jest bardzo smaczny.

Skąpana w słońcu 08:24, 18 wrz 2018

Do góry
Asiu (asiak) nie ścinaj całej łodyżki bo z kącików liścieniowych wyrastają boczne pędy, które też maja kwiaty. Są jednak mniejsze od tych pierwszych.

Bardzo lubię tą siewkę

I takie ciekawostki

Kolejne jeżówki

Miejski ogród w wersji mini 08:23, 18 wrz 2018

Do góry
Miejski ogród w wersji mini 08:20, 18 wrz 2018

Do góry
Kilka wrześniowych widoków zostawiam .

Miejski ogród w wersji mini 08:15, 18 wrz 2018

Do góry
Wczoraj w końcu wymieniłam trzmielinę .

Było

Jest

Mam nadzieję że ta przeżyje .
Małymi kroczkami do celu... 08:12, 18 wrz 2018

Do góry
Dzisiaj zapowiada się kolejny piękny dzień wczoraj uporządkowałam trochę najdłuższą rabatę, przesadziłam kule bukszpanowe bliżej przodu, hortensje całkowicie mi je pożarły i stały się nie widoczne teraz przynajmniej je widać Nie wiem, czy wiosną nie zamienię tej seslerii H. na hakonki denerwuje mnie ta sesleria, ładna jest tylko wiosną.

Dzisiaj dalszy plan prac, muszę ogarnąć jeszcze jedno miejsce, wywalić różę, która całkowicie leży na ziemi i nawet nie da się jej podwiązać, ładne ma kwiaty, ale pokrój okropny przynajmniej zrobi się miejsce na nowe chciejstwa miłego dnia
Zakręcony ogród 08:02, 18 wrz 2018

Do góry
tak teresa wyglaąda wejscie do mojej przyszłej altany

Pokazuję Wam choć zdjęcie takie sobie,żeby pokazać obie strony ścieżki naraz.
po dwóch stronach są anabelki i mają zostać.Tylko potrzebne będzie towarzystwo dla tej po lewej. Po tym jak Bobo wyeksmitowałam jest puste miejsce.
Skąpana w słońcu 07:58, 18 wrz 2018

Do góry
Kasiu (Kasiolaaa) astry to dobry wybór, kwitną cały czas. Trawnik ma się troszkę lepiej, ale widać, że miejscami słońce wypaliło trawę. chyba zrobię dosiewkę, tylko czasu brak.

Iwonko (iwonadm) ten rok był ciężki dla roślin. U mnie drzewa są jeszcze małe i słabo ochraniają byliny przed palącym słońcem. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie lepiej. Kreta nie zazdroszczę. U mnie na razie nie ma żadnych szkodników. Wiem, ze teren zamieszkują turkucie, ale u mnie ich nie widzę. Sadzę bodziszka gdzie się da bo podobnież one go nie znoszą. Zauważyłam, że tam gdzie rośnie ten niski bodziszek nie ma też mrówek Teraz namiętnie podsadzam nim róże. U mnie tam gdzie nie ma bodziszka tam w korzeniach róż są mrowiska, no i oczywiście mszyce. Mam nadzieję, że wygram walkę z tymi paskudami, a pomogą mi w tym bodziszki. To super rośliny. W łagodną zimę są zielone, dobrze zadarniają ziemię i pięknie kwitną.

Zakręcony ogród 07:57, 18 wrz 2018

Do góry
pod okienna z trzmieliną w roli głównej + FC mint (mini mini więc ciężko dostrzec :
przed:

i po ( jeszcze nie okrzesana, kory brak ale jest lepiej )Niewiele lepiej ale lepiej

Zakręcony ogród 07:54, 18 wrz 2018

Do góry
dereniową powiększyłam i przesadziłam cyprysiki fifera nana do przodu bo nie było ich widać spod dereni
przed:

po;

zrobiło się szerzej a rośliny mogą swobodnie oddychać ( póki co ) :
Zakręcony ogród 07:50, 18 wrz 2018

Do góry
przed:

i po już bez tawuł za to z trzcinnikiem KF i seslerią

Zakręcony ogród 07:48, 18 wrz 2018

Do góry
przed:

po:

no szału nie ma wiem ale przyznajcie, troszkę luźniej się zrobiło
Zakręcony ogród 07:45, 18 wrz 2018

Do góry
Chyba muszę pokazać Wam zdjęcia przed i po bo jak oglądam te nowe to nadal jest tam ogromny chaos

przed:

po:

na pewno jednak do wywalenia stąd cypryik fifer nie nana niestety. Nie pasuje . Jakieś drzewko kolumnowe tam dam.
Zakręcony ogród 07:40, 18 wrz 2018

Do góry
Ale się dyskusja tawułowa rozkręciła
Ostatecznie nie wiedząc co z nią począć wsadziłam na frontową razem z Bobo i malusieńkimi berberysami kobold. Frontowej chyba nie zacznę w tym roku patrząc na ilość zmian jakie czekają mnie z tyłu
Tak więc tymczasowa poczekalnia wygląda tak jn tzn nie wygląda

Może nie przetrwają do wiosny to problem sam się rozwiąże.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 07:32, 18 wrz 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
A po przyjeździe szybki przegląd ogrodu oczywiście

Aaaaaaa! Rozdziawiłam paszczę! ❤
Ogrodowe kreacje 07:12, 18 wrz 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Dalie:

Piękne dalie.Fajnie i dobrze,że one tak długo kwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies