Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Wendy79 11:41, 26 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Plan na jutro, rozorać całą trawiastą szeroką ścieżkę w sadzie - wyrównać, wybrać kamienie, rozpulchnić i posiać trawę. A przy okazji obstalować furtkę.

No no no, chapeau bas...
AgataP 11:48, 26 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, miłe, to co piszesz ale "stylowa"rzeczywistość mojego ogrodu pozostawia wiele do życzenia.

Nie ten poziom pielęgnacji i nasycenia roślinami. Ale nic to, pracujemy nad tym.

Plan na jutro, rozorać całą trawiastą szeroką ścieżkę w sadzie - wyrównać, wybrać kamienie, rozpulchnić i posiać trawę. A przy okazji obstalować furtkę.

już się zmęczyłam - rozumiem że orać będziesz jakimś "koniem" a nie sobą
mira 11:51, 26 paź 2018

no czyli sianie teraz trawy jest realne - czyli spoko bo ja za ogród biorę się w listopadzie - teraz chwilowo przerwa

pracowitego dnia życzę
widziałaś ostatni odcinek GW - chodzi mi o tego małego chłopczyka - ja działam w ogrodzie z ciut młodszą dziewczynką więc mnie nie dziwi no i trochę siebie widzę
Basilikum 14:09, 26 paź 2018

mira napisał(a)

Nie mam. Te porzeczki które pokazałam widziałam były w ogrodach pokazowych w Freising Sichtungsgarten Weihenstephan.

tez widzialam hihi
Poppy 17:59, 26 paź 2018

mira napisał(a)

Nie mam. Te porzeczki które pokazałam widziałam były w ogrodach pokazowych w Freising Sichtungsgarten Weihenstephan.

Basilikum napisał(a)

tez widzialam hihi

Szczesciary

Doczytalam, ze one z natury nie sa kolumnowe, sa wrecz bogate w galezie, ale mozna je wlasnie prowadzic jako kolumny, a to tez dobra opcja. W kazdym badz razie b dziekuje za naprowadzenie Bede kombinowac.
sierika 18:46, 26 paź 2018

Furtka przyciągnęła moja uwagę, takie światełko w głowie, jaka i gdzie?
Mala_Mi 17:41, 29 paź 2018

U ciebie sama nie wiem co bardziej lubię..obrazki czy literki.. ale chyba jedno z drugim.. niestety dziś zdałam się tylko n obrazki i to tez nie do końca zaległości..
Pięknie masz, nawet pomarańczowa dalia w odcieniach różowych mi się spodobała... bo jednak nie masz idealnie.. ha, ha, ha.. tak już po ludzku to wyglądało
Spadłam z obłoków na ziemię

Masz klimatycznie i nawet kupa gnoju nie drażni, ona też tu pasuje.. i wcale nie po to aby sprowadzić na ziemię
Pszczelarnia 17:47, 29 paź 2018

Mala_Mi napisał(a)
U ciebie sama nie wiem co bardziej lubię..obrazki czy literki.. ale chyba jedno z drugim.. niestety dziś zdałam się tylko n obrazki i to tez nie do końca zaległości..
Pięknie masz, nawet pomarańczowa dalia w odcieniach różowych mi się spodobała... bo jednak nie masz idealnie.. ha, ha, ha.. tak już po ludzku to wyglądało
Spadłam z obłoków na ziemię

Masz klimatycznie i nawet kupa gnoju nie drażni, ona też tu pasuje.. i wcale nie po to aby sprowadzić na ziemię

Kupa gnoju tu i tam, jakaś waląca się szopka i inne stertki - jest po ludzku normalnie.

Naturalia non sunt turpia - to moja dewiza życiowa. Przepraszam za łacinę ale tylko tak umiem się precyzyjnie uzewnętrznić.

EDIT: dodaję zdjęcie. Stara jabłonka, po której już pnie się drapieżna róża, wydała owoce.

Pszczelarnia 20:07, 29 paź 2018

sierika napisał(a)
Furtka przyciągnęła moja uwagę, takie światełko w głowie, jaka i gdzie?

A to taka przyszłość daleka jednak. Myślałam o piaskowcowych słupach ale może dam dębowe słupy (nawiązanie do skrzyń).

Tutaj byłaby furtka

Takie skrzynie

Pszczelarnia 20:14, 29 paź 2018

mira napisał(a)
no czyli sianie teraz trawy jest realne - czyli spoko bo ja za ogród biorę się w listopadzie - teraz chwilowo przerwa

pracowitego dnia życzę
widziałaś ostatni odcinek GW - chodzi mi o tego małego chłopczyka - ja działam w ogrodzie z ciut młodszą dziewczynką więc mnie nie dziwi no i trochę siebie widzę

Nie widziałam jeszcze. Nawet jak teraz trawa nie wzejdzie, to wiosną będzie grunt przygotowany. Na razie jest tak, macham i macham tymi grabiami, kompostownik się zapełnia od starej darni a końca nie widać:

Ale jeszcze jest kolorowo, dalie mają się znakomicie: