I jeszcze poza powyższym problemem, wydaje mi się, że kolor trawnika jest nierównomierny, są jaśniejsze i ciemniejsze plamki. 17 czerwca zastosowałam nawóz startowy BARENBRUG BARFERTILE, 100 dni, nawóz rozwieziony siewnikiem. Być może trawka potrzebuje azotu? Powinnam coś zastosować? Może saletra? Pozdrawiam!
Aniu moja laczka ma ok 20 m2 w tym roku posiana 2 polowie maja jak wszedzie juz maki przekwitly wczesniejsze lato.
Rzeczywiscie pieknje to wyglada, gorzej jak przekwitnie. Jeszcze wsialam kosmosu mtory tak sie rozrosly ze slow brakuje.
Takie krzaki mam nie usune jeszcze nie ma zaxmow kwiatowych w dobrej ziemi posiane trawy bo ziemia kompostowa musialsm oproznic kompostownik.
Amatantus jak mu dobrze w takiej ziemi samosiejka.
Iwonko jeżeli masz zaklepaną glebogryzarkę to nie możesz nią potraktować starego trawniczka? Później zostawić na godzinkę lub dwie do wyschnięcia i zgrabić. My tak robiliśmy z pseudotrawnikiem w sadku.
Wczoraj znalazłem chwilę czasu by w końcu ogarnąć swoje bukszpany w ogrodzie warzywnym. Duże kule mają już przeszło 20 lat, stożki zaś to tegoroczne nabytki.