To było tam czyli w krainie młodości i beztroski
a to "Most nad rzeką zmartwień" świadek wariackich wyczynów kiedyś bez barierek https://www.youtube.com/watch?v=q-XCmb6t6Zw
A to widok z jednego z okien w kuchni
Widać wjazd, skrzynkę i działka kończy się na początku skrzynki i ma szerokość olchyba 160 czy 180 cm ( zimno jest,nie chce mi się wyjść na podwórko, żeby sprawdzić tam jest trochę wyżej,ale ku do osi trochę spadek jest bo tak wyszło na sąsiedniej działce,ale jak się da to garba trochę zbiore,, ale to raczej na wiosnę.
I to byłyby na chwilę obecną dwie rabaty ( jeśli zrezygnuje z tej pod domem na rzecz chodnika)
Nie pamiętam kiedy widziałam jakiś zadbany ogród, najczęściej jest bliżej nieokreślony. Albo jak widzę to jedynie tuje i nic poza tym.
Narazie zastanawiam się czy w ogóle tu robić rabatę czy olać to i zrobić tylko chodnik.
Gdybym miała z czwartej strony ogrodzone to do mnie wchodząc widziałabym najpierw krzewa owocowe,a po lewej stronie będą tuje,ale nie w tym roku .no i będę szukać czegoś żeby je osłonić. Narazie nie znalazłam. Zaraz spróbuje zdj dodać bo już kilka razy próbowałam i nie udaje się
Edit.udalo się.
Jak widać nie jest skończona. Trawy ( turzyca jakaś) do przesadzenia na wiosnę,tawuły, dwie tawułki, bukszpany,dwie małe Sundae, i jedna Anabelle. No, ale tak się prezentuje największa rabata.
Alicjo, ten clematis to Morning skySama jestem zdziwiona jego teraźniejszym większym niż latem kwitnieniem.Mam go drugi rok,ale w tamtym prawie nie kwitł,po posadzeniu,najpierw zmarniał potem odbił bujnie pędami,ale jesienią zakwitł bladymi, małymi może trzema kwiatami?Za to w tym roku pięknie
Kolor na zdjęciach zależy od światła,tu robione po obu stronach pergoli ,więc jedno jest bardziej pod słońce.
Też będę jeszcze w innym kolorze szukać takiego długo kwitnącego.
łał, ale daje czadu. Wcześnie się wybarwia, trzeba to wziąć pod uwagę planując kolorystykę (hi, hi, mnie nie dotyczy, jak działam na czuja). Pewnie fajnie będzie grał z tymi jeżówkami purpurowymi. Pasowałyby też do niego rozchodniki.
Kurcze, muszę mu znaleźć miejsce na rabatach
W ogrodzie nie da się od wczoraj nic zrobić, wieje strasznie, a wczoraj prawie cały dzień padało, zakupiłam dzisiaj u nas w lokalnej kwiaciarni takie cudeńko, uwielbiam takie rzeczy mam tylko nadzieję,że nie uśmiercę jakoś nie mam ręki do kwiatów w domu
Mini ogródek w szkle Pani w kwiaciarni powiedziała mi,że podlewa się go raz w tygodniu i tyle mojego doświadczenia w tym temacie
No brawo! Oby tak dalej, to wszystkie tu będziemy szczęśliwe Kurczę no, u Ciebie jeszcze gorzej niż u mnie, jednak te moje wielkie drzewa trochę biorą na siebie... Koparka nic nie demoluje? Masz na nich oko?
Aniu, za jakiś czas ją przekroję, to sprawa się rozstrzygnie po kolorze miąższu A na razie leży na balkonowym stoliku i robi za dekorację. Młode na płocie, po przejściu przymrozku, wyglądały tak - trochę mało cukiniowo? Sama nie wiem ...