Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:55, 03 paź 2018

Do góry
To było tam czyli w krainie młodości i beztroski
a to "Most nad rzeką zmartwień" świadek wariackich wyczynów kiedyś bez barierek
https://www.youtube.com/watch?v=q-XCmb6t6Zw

W samym słońcu 15:33, 03 paź 2018

Do góry
A to widok z jednego z okien w kuchni
Widać wjazd, skrzynkę i działka kończy się na początku skrzynki i ma szerokość olchyba 160 czy 180 cm ( zimno jest,nie chce mi się wyjść na podwórko, żeby sprawdzić tam jest trochę wyżej,ale ku do osi trochę spadek jest bo tak wyszło na sąsiedniej działce,ale jak się da to garba trochę zbiore,, ale to raczej na wiosnę.
I to byłyby na chwilę obecną dwie rabaty ( jeśli zrezygnuje z tej pod domem na rzecz chodnika)
W samym słońcu 15:26, 03 paź 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Wiem, że cytowałam zdjęcie. Ale rabat nie planuje się oddzielnie. One muszą tworzyć spójną całość w całym ogrodzie.
Nie wiedząc co po bokach, co na wprost i w zasięgu oku, trudno proponować nasadzenia kompozycyjne i plamy kolorów.
Masz sporo tych bordowych żurawek. I takie plamy bordowe powinny być nie tylko na jednej rabacie ale i na pozostałych.

Gdy wchodzisz do ogrodu (jakiegokolwiek) to najpierw co widzisz - kolor czy fakturę?

Nie pamiętam kiedy widziałam jakiś zadbany ogród, najczęściej jest bliżej nieokreślony. Albo jak widzę to jedynie tuje i nic poza tym.

Narazie zastanawiam się czy w ogóle tu robić rabatę czy olać to i zrobić tylko chodnik.
Gdybym miała z czwartej strony ogrodzone to do mnie wchodząc widziałabym najpierw krzewa owocowe,a po lewej stronie będą tuje,ale nie w tym roku .no i będę szukać czegoś żeby je osłonić. Narazie nie znalazłam. Zaraz spróbuje zdj dodać bo już kilka razy próbowałam i nie udaje się

Edit.udalo się.
Jak widać nie jest skończona. Trawy ( turzyca jakaś) do przesadzenia na wiosnę,tawuły, dwie tawułki, bukszpany,dwie małe Sundae, i jedna Anabelle. No, ale tak się prezentuje największa rabata.
Za drzwiami do ogrodu... 14:52, 03 paź 2018

Do góry
Alicjo, ten clematis to Morning skySama jestem zdziwiona jego teraźniejszym większym niż latem kwitnieniem.Mam go drugi rok,ale w tamtym prawie nie kwitł,po posadzeniu,najpierw zmarniał potem odbił bujnie pędami,ale jesienią zakwitł bladymi, małymi może trzema kwiatami?Za to w tym roku pięknie
Kolor na zdjęciach zależy od światła,tu robione po obu stronach pergoli ,więc jedno jest bardziej pod słońce.

Też będę jeszcze w innym kolorze szukać takiego długo kwitnącego.
Projektowanie nawadniania - nowy ogród 14:39, 03 paź 2018

Do góry
Tak wstępnie dobrałem 4 strefy, jeszcze nie uwzględniając ciśnienia zasilania ani spadków ciśnienia na dyszach.

Ogród pod lasem 14:18, 03 paź 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Ok, z narażeniem życia poszłam pstryknąć Ingrid Śliczna jest

łał, ale daje czadu. Wcześnie się wybarwia, trzeba to wziąć pod uwagę planując kolorystykę (hi, hi, mnie nie dotyczy, jak działam na czuja). Pewnie fajnie będzie grał z tymi jeżówkami purpurowymi. Pasowałyby też do niego rozchodniki.
Kurcze, muszę mu znaleźć miejsce na rabatach

ps. Wielkie dzięki za poświęcenie
Ogród pod lasem 14:08, 03 paź 2018

Do góry
Ok, z narażeniem życia poszłam pstryknąć Ingrid Śliczna jest

Małymi kroczkami do celu... 13:56, 03 paź 2018

Do góry
W ogrodzie nie da się od wczoraj nic zrobić, wieje strasznie, a wczoraj prawie cały dzień padało, zakupiłam dzisiaj u nas w lokalnej kwiaciarni takie cudeńko, uwielbiam takie rzeczy mam tylko nadzieję,że nie uśmiercę jakoś nie mam ręki do kwiatów w domu

Mini ogródek w szkle Pani w kwiaciarni powiedziała mi,że podlewa się go raz w tygodniu i tyle mojego doświadczenia w tym temacie
Ogród pod lasem 13:32, 03 paź 2018

Do góry
kwartet napisał(a)
Dzisiejszy wiaterek

najmłodszy pomógł wkleić
Iza no nie mogłam się powstrzymać

No brawo! Oby tak dalej, to wszystkie tu będziemy szczęśliwe Kurczę no, u Ciebie jeszcze gorzej niż u mnie, jednak te moje wielkie drzewa trochę biorą na siebie... Koparka nic nie demoluje? Masz na nich oko?
Ogród pod lasem 13:25, 03 paź 2018

Do góry
Dzisiejszy wiaterek

i mój obecny zapożyczony krajobraz

najmłodszy pomógł wkleić
Iza no nie mogłam się powstrzymać
Moja działka na Dębowym Lesie 13:23, 03 paź 2018

Do góry

Pigwa zerwana

Winogron też

I papryczki ostre i takie zerwane

Moja działka na Dębowym Lesie 13:14, 03 paź 2018

Do góry
marba napisał(a)
Oj, kusisz, Aniu, tymi daliami, kusisz.

Bo dynie i piękne i zdrowe
To jaj nie chcesz dyń to może jeżówki lepsze ?
Lemon Drop

jeżówka Supreme cantaloupe

I tumbergia

Jak więcej błędów nie popełnić...... 13:10, 03 paź 2018

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Dziękuję za piękne zdjęcia. Cudowna ta trawka, właśnie takiej potrzebuję na skarpę. Czy możesz mi powiedzieć co to jest?
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:07, 03 paź 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 13:06, 03 paź 2018

Do góry
Mary napisał(a)

Mi także bardzo się podoba to zestawienie.

Dziękuję

Ptasi gaj 12:41, 03 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Piekna pogoda, upalu nie ma jak tydzien temu, ale cieplo. Grzybki rosna na calego.

Też bym chciała, żeby juz u mnie grzyby rosły, ale po tych suszach to nie wiem, czy w ogóle w tym roku coś będzie...

Ale trawnik daje po oczach tym kolorem, taka jasna jaskrawa zieleń piękna!!!
Ogród który stał się moją pasją 12:34, 03 paź 2018

Do góry
A róże jeszcze cały czas zachwycają

Czubajkowy Ogród 12:31, 03 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko dla mnie ta zielona to cukinia taja duża co urosła. A ta pomarańczowa to dynia hokkaido.
Trawy piękne

Aniu, za jakiś czas ją przekroję, to sprawa się rozstrzygnie po kolorze miąższu A na razie leży na balkonowym stoliku i robi za dekorację. Młode na płocie, po przejściu przymrozku, wyglądały tak - trochę mało cukiniowo? Sama nie wiem ...

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:11, 03 paź 2018

Do góry
cisy chuderlaczki

a pod cisami będą rosły krokusy

Projektowanie nawadniania - nowy ogród 11:45, 03 paź 2018

Do góry
Witam,

Proszę o pomoc w wstępnym podziale na strefy automatycznego podlewania trawnika, system ma obejmować tylko sam trawnik.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies