Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:22, 01 paź 2018

Do góry

Idealnie przycięte iglaki
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:20, 01 paź 2018

Do góry
Zabki jeszcze grasują po ogrodzie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:18, 01 paź 2018

Do góry
Trawy Halinka ma wyjątkowe

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:14, 01 paź 2018

Do góry
Tyle cudnych jeżówek jeszcze u Halinki kwitnie,,,wszystkich nie pokaże,ale chociaż trochę.Bo u mnie już tyle kwitnących nie ma.

I piękny zawilec

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:11, 01 paź 2018

Do góry
Piękne różne hortensje i marcinki

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:10, 01 paź 2018

Do góry
Szkoda,ze nie zgadałyśmy się... bo od soboty wieczora byłam już w Warszawie i mogłam z wami dziewczyny wczoraj też być.
Ale dzisiaj byłam u Kochanej Halinki .
Dziękujemy za wspaniałe przyjecie ugoszczenie .Ciasto marchewkowe potwierdzam , było pyszne
W szkółce też dzisiaj z Halinką byłyśmy.Ale ja tylko jeszcze na jeżowkę się skusiłam.Już późna pora boje się kupować roślin na zimę .
I pelargonki do przytulenia

Ogród Halinki jest zawsze piękny.Wyporzadkowany na maksa.
Kolejny raz go widzę i zachwycam się tymi pięknymi trawami i,,, nie tylko
Pozwolę sobie zamieścić zdjęcia z tego gościnnego i pięknego ogrodu.

Ptasi gaj 22:09, 01 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Piękne.
Dęby zresztą też. Bardzo lubię wszelkie przebarwiające się drzewa i krzewy jesienią.
Czy u ciebie miskantowi memory przebarwiają się liście? U mnie łapie kolorek taki rudobrązowy.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:08, 01 paź 2018

Do góry
Jak już piszę o tych moich porażkach, zaniedbaniach i plagach to dodam jeszcze jedną fotkę

Oj! Ja niedobra
Wykopałam latem zimowity. Zawiesiłam w siatce do wysuszenia.... i zapomniałam o nich A one i tak próbowały normalnie żyć
Wsadziłam tak na szybko do donicy, ale na razie cisza....
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:00, 01 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
O tutaj po prawej wywalam

Ktoś chce te carexy ???

Pamiętam jak wspominałaś kiedyś, że nie lubisz pasiastych trawek . Myślę, że hakonki będą ładnie tu wyglądać .
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:00, 01 paź 2018

Do góry
Jak jestem przy robalach to dodam, że wykopując ostatnio jedną z żurawek odkryłam w jej korzeniach co najmniej kilkanaście larw. Zapewne to opuchlaki. Żurawka była w dobrej kondycji. Czy powinnam wykopać wszystkie aby poszperać za tym robactwem?
Można się załamać
Przypomniałam sobie, że latem dorosłe osobniki np. spacerowały sobie np. po ścianie budynku - przyznam, że nigdy wcześniej ich nie widziałam!

Ostatnio natomiast wciąż spotykam takie oto robalki - bardzo podobne do opuchlaków ale te są czarne i nie mają takiego ryjka jak typowe opuchlaki. Czy ktoś wie co to za dziadostwo?

Zdjęcie kiepskiej jakości ale na szybko z telefonu
Moja działka na Dębowym Lesie 21:53, 01 paź 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ależ masz pięknych dekoracji No i jakich apetycznych. Pozdrawiam

Małgosiu, dziękuję .Tak troszkę tylko tych dekoracji jest .
Ale dziękuję za pozytywne słowa
O
U ciebie ti dopiero jest ich dużo i pięknych
Gardener27 napisał(a)
Patrzę na ogród, lato na całego. Dekoracje trochę zdradzają porę roku.

Trójsklepka zimuje Ci w gruncie ? Miałem kiedyś, nie przeżyła do następnego sezonu.

Przemku witaj!
Lato w sumie długo bylo.Jesień jednak jest.Dekoracje dyniowe to ja lubię.
Tak Trójsklepka mi zimuje normalnie w gruncie.Mam ją 4 rok.Bez okrywania na zimę.Nie wiem czemu twoja nie przeżyła.
Dwie Vanilki w różnych miejscach

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:51, 01 paź 2018

Do góry
Przekopując skarpę natknęłam się na takie osobniki. Brrr....

Czyżby to pędraki chrabąszcza?
Zastanawiałam się skąd się to wzięło? Wszystko wyjaśniło się, gdy brałam z pryzmy kompost (zakupiony około 1,5 roku temu w kompostowni).Kompost dość ładnie dojrzał i przetrawił się, ale niestety miał właśnie takich lokatorów
Czytałam u Anitki (Mój azyl na wichrowym wzgórzu), że wyrzuciła cały kompost bo były w nim białe robale przypominające pędraki. Ktoś potem napisał, że to pożyteczne larwy (nie pamiętam nazwy tego chrząszcza), które wspomagają tworzenie kompostu

Przyznam, że z wielkim obrzydzeniem ale wydeptałam wszystkie, które tylko mi wpadły w oko.
Ogród Basi 21:50, 01 paź 2018

Do góry
Trzmielina oskrzydlona jeszcze w letniej szacie.
Ogród Basi 21:50, 01 paź 2018

Do góry
Dalej "duże wrzosowisko".

Berberys Erecta.

Pszczelarnia 21:48, 01 paź 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wszystkie uwagi cenne i mile widziane.

Myśmy z Claire Austin jakoś się nie polubiły - miała być biała, a ona jest mocno żółtawa. Miała u mnie strasznie cieniutkie pędy i przewieszające się kwiatki. Nie miałam do niej cierpliwości, by czekać aż się wzmocni. Czytałam chyba u DA, że może z niej wyjść róża pnąca / rambler, więc może potrzebować podpory. One z Crocus Rose chyba w podobnym odcieniu są, bierzesz to pod uwagę?

Nie chcesz zamienić Munstead W miejscami z Alexandrą of Kent? Obawiam się, że MW trochę się zgubi przy 3 krzaczkach Rose de Rescht - rozmiarowo i kolorystycznie...
W tym momencie cała prawa strona to stosunkowo jasne róze, a lewa jest w mocno wyrazistych kolorach. Ja bym te blade róze właśnie jakąś purpurą podkreśliła.

Ballerinę jakby co traktuj podczas cięcia oszczędnie, by chociaż trochę się zbliżyła rozmiarem do symetrycznie posadzonej Angeli - u mnie B. (tnę ją dosyć ostro wiosna) rośnie max do 120 cm.

Na pewno chcesz tam sadzić Elinę? Polecany przeze mnie wcześniej Pilgrim idealnie by się wpasował w to miejsce - kolorystycznie zgra się z Solero, chociaż potrzebował by pewnie podpory, bo może z niego pnaca róża wyrosnać. Ale kwiaty - cudo!

Reszta ok.
Ogród Basi 21:45, 01 paź 2018

Do góry
cd. "duże" wrzosowisko.

Ogród Basi 21:42, 01 paź 2018

Do góry
cd."małe" wrzosowisko.

"Duże" wrzosowisko.

Moja codzienność - ogród Oli 21:40, 01 paź 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

A te dwie trawy? Ta druga się pokłada raczej? I ile one miejsca potrzebują, żeby tak ładnie rosły jak u Ciebie???
Do raju daleko - u Ewy 21:39, 01 paź 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej, śliczna ta limonkowa hortensja. Ewo, jak wyszukujesz hortensje, które chcą kwitnąć?

Iwonko, zazwyczaj te nowe odmiany są bujnie kwitnące. Hodowcy starają się tworzyć odmiany, które będą obficie kwitnąć. Wszystkie hortensje regularnie podlewam i daję nawozy. Może w tym tkwi tajemnica sukcesu

Ogród Basi 21:39, 01 paź 2018

Do góry

"Małe" wrzosowisko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies