Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:39, 16 mar 2014

Do góry
Wielkanoc będzie w tym roku turkusowa Juz zbieram pinsy

Przezroczyste kuleczki powieszę na drzewie, zima bedą karmnikiem, latem będę nalewac wody dla patków
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:38, 16 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
fiem !!! ... po dwóch latach na forum nie zlekceważyłabym absolutnie ziemi pod trawnik ... "starsi" powąchali ... pomacali i rzekli "dobra" ... mi się nie podobywuje bo poprzednia była czarna a ta bardziej brązowa ... będziemy przesiewać (bo daje to dobre efekty ... ) ... Madżen i tak najważniejsze, że przedogródek i aleja hitmadżenie zacznie się robić ... buziak

Zaraz do Ciebie wpadnę zobaczyć czy zdjęcia SOM
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:37, 16 mar 2014

Do góry
Uff nadążyć za wami to nie lada wyzwanie Wczoraj wieczorem skonsumowaliśmy ze znajomymi włoskie winko i zaległości sobie we własnym wątku narobiłam

Dzisiaj zaczęliśmy z M wiosennie niedzielę. Zjedliśmy śniadanko i zrobiliśmy zakupy w ZC. A o to i moje zakupy

Donice Passion for pottery Ponieważ uszkodziły się na ekspozycji zostały przecenione z 514 zł na 99 Takich okazji nie przepuszczam. Chodziłam obok nich przez dwa lata. Lubie taki mocny akcent w moich grafitach i bielach

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:26, 16 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Leo też kastrat

Czyli dwóch Farinellich, duet mogą stworzyć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:26, 16 mar 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...niech pada, niech pada....jakoś przeżyjemy że to w weekend...jak tylko zaświeci słoneczko zrobi się wkoło zielono ja już latałam u siebie i podlewałam...

Wczoraj latałam z konewką i podlewałam świeżo posadzone bukszpany....
W przyszłym tygodniu buchnie wiosna Widzę, ze prognozy znów korzystne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:25, 16 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
U mnie wczoraj było wszystko, deszcz, śnieg, grad i słońce na przemian. Dziś na szczęście tylko deszcz, który mam nadzieję spowoduje, że ogród ożyje, bo już było bardzo sucho. Pozdrawiam

Nie lubię suszy wiosną, bo wtedy jakaś taka skarłowaciała wegetacja. Pamiętam takie wiosny , wszystko słabo rosło. Palące słońce i brak wody i cebulowe mimo wysokich temperatur jakoś wolniej niż zwykle wyłaziły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:23, 16 mar 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jasne, że nie ma żadnej zimy. Wilgoć bardzo potrzebna roślinkom. U nas pada od wczoraj popołudnia i mi to bardzo pasuje. Marzenko zwyogladałem Was z Kasią. Super że tam byłaś. Moje kolanko też chore od roku. Od miesiąca zacząłem stosować: rano ząbek czosnku (do roboty nie chodzę), wieczorem pół cebuli z serkiem i oczywiście długie spacery z pieskiem. Wiesz że prawie przestało boleć? Najbardziej podejrzewam cebulę o działanie naprawcze. Pozdrawiam.

Zbysiu zgadzam się - deszcz bardzo potrzebny i wcale mnie to nie denerwuje. Troszkę odpoczynku od szaleństw w ogrodzie też potrzebujemy. Ja przed wyjazdem na narty się ogrodowo sponiewierałam to teraz mam odpoczynek Wszytko w ogrodzie zrobione, zostało mi wiosenne nawożenie i relaksacyjne dokonywanie zmian.
Zbysiu moje kolanko mogę orzec całkowicie wraca do formy, już zginam, nie puchnie, czasami przy nieprawidłowym wygięciu łękotka się odzywa ale generalnie mogę jucz powiedzieć, ze za rok będzie pełne 6 dniowe szu szu W cebule i czosnek wierzę!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:19, 16 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)
Widoczki górskie cudne, zazdraszczam
Marzenka wyczytałam u kogoś jak pisałaś że stosowałaś u siebie siarczan potasu do bukszpanów, mogłabyś mi napisać jaki stosowałaśi jak? widziałam że kalisol, ale znalazłam taki tylko 25 kg, a to dużo za dużo jak do moich

Miłej niedzieli

Paula dokładnie taki jak Kalisol stosowałam. Wieloszka kupiła 25 kg i podzieliła się z nami... wydajny jest bardzo. Więc możne tak samo jak my zbierzesz grupę chętny. Bukszpany najlepiej jest opryskać tym siarczanem. Za chwilę nadejdzie dobry moment na to. Mozna też podlewać. Granulowanym nawet sobie nie zawracaj głowy bo u mnie od roku leży na grządkach i się nie rozpuścił...

Jeśli potrzebujesz dawkowanie tego krystalicznego to poszukam i Ci napiszę.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:17, 16 mar 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Mam nadzieję, że Wrocław podlany? U nas od 4 ładnie pada

U nas tez chyba dopiero nad ranem zaczęło padać. chciałabym obfitsze opady zamiast wiatru...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:16, 16 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam , poczytałam , fajny urlop i spotkanie ale na zdjęcia krokusów czekam i ewentualnie Lowe song.

Bożenko z love song chyba nic nie będzie... nie zrobiłam zdjęć. Podlałam go tylko, posadziłam w osłoniętym miejscu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:15, 16 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Co się kotom dziwicie ...marzec jest

Dobrze, ze M'owie nie poczuli wiosny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:15, 16 mar 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Mojego wywiało na baby trzeci dzień już poza domem...

Zawsze ci mężczyźni wracają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:14, 16 mar 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Matuchno...u mnie to samo...wariacje jakieś!!

Hi hi wiosna przecież
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:14, 16 mar 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko odpowiedź na priv

Dziękuję
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:03, 16 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Bardzo przyjemne zakończenie sezonu zimowego miałaś I na dodatek jeszcze miłe spotkanie z Bawarką Mam jednak nadzieję, że to nie Ty nam z powrotem zimę przywiozłaś

Pozdrawiam

Anitko jaką zimę? U mnie nadal wiosna, tylko chwilowe ochłodzenia ale w nocy była niemal taka sama temperatura jak w ciągu dnia W kurtce zimowej było mi dzisiaj za ciepło
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:02, 16 mar 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Grunt to dobrze urlop wykorzystać
Spotkania z Bawarką zazdroszczę

Basiu urlop zimowy regeneruje mnie zdecydowanie lepiej niż wakacyjny. Badania dowiodły, ze na dużych wysokościach regeneracja następuje dwukrotnie szybciej Dlatego nasza Bawarka wygląda jak nastolatka!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:00, 16 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
o mój Leon 'kota' dostaje wchodzi, wychodzi i tak na okrągło

A mój Tytus kastrat niespokojny z powodu wiatru.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:59, 16 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, spokojnie poczekamy na krokusowe łączki, aż pogoda się troszkę poprawi, bo dzisiaj, to nawet psa/kota nie można wygonić z domu

No własnie pogoda masakryczna. Ale dzisiaj oprócz wiatru nadszedł długo oczekiwany deszcz. Ponieważ noc była ciepła to po deszczu cała przyroda dostanie przyspieszenia. U nas na całego kwitną forsycje krzaki mają młodziutkie listki, wierzby całe jasnozielone a magnoliom w całej okolicy pękają pąki. Jeśli się ociepli za chwilę zakwitną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:57, 16 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko miałaś świetny urlop, zapewne się wyślizgałaś do woli? bombardino bardzo kuszące, ale czy smaczne? bardzo ładnie wyglądasz, młodziutko a masz może jakieś fotki z targów może jakieś kwiatki? pozdrówka

Aniu wyślizgałam się porządnie. Kolano nie dokuczało , efekty ćwiczenia jogi i z Ewką przyniosły spodziewane efekty, było szu szu bez ortezy co uwazam za sukces.
Kwiatków niet
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:56, 16 mar 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Marzena Ty juz odpoczelas, mowie Ci, lepiej juz wracaj do nas

Kasiu abym mogła wracać muszę pracować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies