Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 13:55, 16 mar 2014

alinak napisał(a)
Marzenka a to poszusowałaś......piękne widoki ...a u nas dzisiaj śnieg i deszcz .

Alinko deszcz u ans bardzo potrzebny, mamy suszę. Wczoraj nasypałam azofoski pod cebulowe i modliłam się o deszcz... dopiero rano zaczęło padać a już się obawiałam, że dzisiaj z szlaufem będę biegać
Madzenka 13:55, 16 mar 2014

Kondzio napisał(a)
Alinko a gdzie ty widziałaś śnieg u nas tyko deszcz

W takim razie która wersja zeznań prawdziwa?
Madzenka 13:56, 16 mar 2014

Kasiek napisał(a)
Marzena Ty juz odpoczelas, mowie Ci, lepiej juz wracaj do nas

Kasiu abym mogła wracać muszę pracować
Madzenka 13:57, 16 mar 2014

monteverde napisał(a)
Marzenko miałaś świetny urlop, zapewne się wyślizgałaś do woli? bombardino bardzo kuszące, ale czy smaczne? bardzo ładnie wyglądasz, młodziutko a masz może jakieś fotki z targów może jakieś kwiatki? pozdrówka

Aniu wyślizgałam się porządnie. Kolano nie dokuczało , efekty ćwiczenia jogi i z Ewką przyniosły spodziewane efekty, było szu szu bez ortezy co uwazam za sukces.
Kwiatków niet
Madzenka 13:59, 16 mar 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, spokojnie poczekamy na krokusowe łączki, aż pogoda się troszkę poprawi, bo dzisiaj, to nawet psa/kota nie można wygonić z domu

No własnie pogoda masakryczna. Ale dzisiaj oprócz wiatru nadszedł długo oczekiwany deszcz. Ponieważ noc była ciepła to po deszczu cała przyroda dostanie przyspieszenia. U nas na całego kwitną forsycje krzaki mają młodziutkie listki, wierzby całe jasnozielone a magnoliom w całej okolicy pękają pąki. Jeśli się ociepli za chwilę zakwitną
Madzenka 14:00, 16 mar 2014

ana_art napisał(a)
o mój Leon 'kota' dostaje wchodzi, wychodzi i tak na okrągło

A mój Tytus kastrat niespokojny z powodu wiatru.
Madzenka 14:02, 16 mar 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Grunt to dobrze urlop wykorzystać
Spotkania z Bawarką zazdroszczę

Basiu urlop zimowy regeneruje mnie zdecydowanie lepiej niż wakacyjny. Badania dowiodły, ze na dużych wysokościach regeneracja następuje dwukrotnie szybciej Dlatego nasza Bawarka wygląda jak nastolatka!
Madzenka 14:03, 16 mar 2014

Enya73 napisał(a)
Bardzo przyjemne zakończenie sezonu zimowego miałaś I na dodatek jeszcze miłe spotkanie z Bawarką Mam jednak nadzieję, że to nie Ty nam z powrotem zimę przywiozłaś

Pozdrawiam

Anitko jaką zimę? U mnie nadal wiosna, tylko chwilowe ochłodzenia ale w nocy była niemal taka sama temperatura jak w ciągu dnia W kurtce zimowej było mi dzisiaj za ciepło
zbigniew_gazda 14:12, 16 mar 2014

Jasne, że nie ma żadnej zimy. Wilgoć bardzo potrzebna roślinkom. U nas pada od wczoraj popołudnia i mi to bardzo pasuje. Marzenko zwyogladałem Was z Kasią. Super że tam byłaś. Moje kolanko też chore od roku. Od miesiąca zacząłem stosować: rano ząbek czosnku (do roboty nie chodzę), wieczorem pół cebuli z serkiem i oczywiście długie spacery z pieskiem. Wiesz że prawie przestało boleć? Najbardziej podejrzewam cebulę o działanie naprawcze. Pozdrawiam.
Enya73 14:12, 16 mar 2014

U mnie wczoraj było wszystko, deszcz, śnieg, grad i słońce na przemian. Dziś na szczęście tylko deszcz, który mam nadzieję spowoduje, że ogród ożyje, bo już było bardzo sucho. Pozdrawiam