Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 14:25, 16 mar 2014

Enya73 napisał(a)
U mnie wczoraj było wszystko, deszcz, śnieg, grad i słońce na przemian. Dziś na szczęście tylko deszcz, który mam nadzieję spowoduje, że ogród ożyje, bo już było bardzo sucho. Pozdrawiam

Nie lubię suszy wiosną, bo wtedy jakaś taka skarłowaciała wegetacja. Pamiętam takie wiosny , wszystko słabo rosło. Palące słońce i brak wody i cebulowe mimo wysokich temperatur jakoś wolniej niż zwykle wyłaziły
Madzenka 14:26, 16 mar 2014

baraga1904 napisał(a)
...niech pada, niech pada....jakoś przeżyjemy że to w weekend...jak tylko zaświeci słoneczko zrobi się wkoło zielono ja już latałam u siebie i podlewałam...

Wczoraj latałam z konewką i podlewałam świeżo posadzone bukszpany....
W przyszłym tygodniu buchnie wiosna Widzę, ze prognozy znów korzystne
Madzenka 14:26, 16 mar 2014

ana_art napisał(a)
Leo też kastrat

Czyli dwóch Farinellich, duet mogą stworzyć
Konstancja30 14:31, 16 mar 2014

fiem !!! ... po dwóch latach na forum nie zlekceważyłabym absolutnie ziemi pod trawnik ... "starsi" powąchali ... pomacali i rzekli "dobra" ... mi się nie podobywuje bo poprzednia była czarna a ta bardziej brązowa ... będziemy przesiewać (bo daje to dobre efekty ... ) ... Madżen i tak najważniejsze, że przedogródek i aleja hitmadżenie zacznie się robić ... buziak
Madzenka 14:37, 16 mar 2014

Uff nadążyć za wami to nie lada wyzwanie Wczoraj wieczorem skonsumowaliśmy ze znajomymi włoskie winko i zaległości sobie we własnym wątku narobiłam

Dzisiaj zaczęliśmy z M wiosennie niedzielę. Zjedliśmy śniadanko i zrobiliśmy zakupy w ZC. A o to i moje zakupy

Donice Passion for pottery Ponieważ uszkodziły się na ekspozycji zostały przecenione z 514 zł na 99 Takich okazji nie przepuszczam. Chodziłam obok nich przez dwa lata. Lubie taki mocny akcent w moich grafitach i bielach

Madzenka 14:38, 16 mar 2014

Konstancja30 napisał(a)
fiem !!! ... po dwóch latach na forum nie zlekceważyłabym absolutnie ziemi pod trawnik ... "starsi" powąchali ... pomacali i rzekli "dobra" ... mi się nie podobywuje bo poprzednia była czarna a ta bardziej brązowa ... będziemy przesiewać (bo daje to dobre efekty ... ) ... Madżen i tak najważniejsze, że przedogródek i aleja hitmadżenie zacznie się robić ... buziak

Zaraz do Ciebie wpadnę zobaczyć czy zdjęcia SOM
Madzenka 14:39, 16 mar 2014

Wielkanoc będzie w tym roku turkusowa Juz zbieram pinsy

Przezroczyste kuleczki powieszę na drzewie, zima bedą karmnikiem, latem będę nalewac wody dla patków
aga_szsz 14:41, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Uff nadążyć za wami to nie lada wyzwanie Wczoraj wieczorem skonsumowaliśmy ze znajomymi włoskie winko i zaległości sobie we własnym wątku narobiłam

Dzisiaj zaczęliśmy z M wiosennie niedzielę. Zjedliśmy śniadanko i zrobiliśmy zakupy w ZC. A o to i moje zakupy

Donice Passion for pottery Ponieważ uszkodziły się na ekspozycji zostały przecenione z 514 zł na 99 Takich okazji nie przepuszczam. Chodziłam obok nich przez dwa lata. Lubie taki mocny akcent w moich grafitach i bielach

O qurcze, to się nazywa okazja!
Madzenka 14:41, 16 mar 2014

No i akcesoria ogrodnicze tekstylne rękawiczki, sznurki, środki ochrony roslin. M kupił sobie nasiona a ja wreszcie tacki i ziemię na wysiew werbeny...

Chyba z Wrocławiankami bedę się musiała wymienić sadzonkami bo co najmniej o miesiąc z sianiem jestem opóźniona...
Konstancja30 14:43, 16 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

oooooooooo !!! ... cudne som ... a jak postawisz we właściwej strefie to i bangła będzie mega wzmocnione ... wybacz popełniłam dwie pozycje o feng shui ... nie żebym chciała ... tak przypadkiem ... no i fiem, ze takich donic potrzebuję ... i niestety mam wejście do domu tak zlokalizowane, ze ja swoje bangła to chyba na ugorze sąsiadki mam ...