Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:14, 05 mar 2014

Do góry
Polecam przeczytać sobie wypowiedż lila31 tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1180&postdays=0&postorder=asc&start=45
Ogród cioci 17:26, 05 mar 2014

Do góry
I mnie przygnał tu owczy pęd buksikowoObiowy Fajne sztuki za fajną cenę
Ogród niby nowoczesny ale... 14:23, 05 mar 2014

Do góry
fotki robisz Madziu tak długo?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:43, 05 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Trawnik
to mój aktualny temat na tapecie
rozmyslam, czytam sprawdzam i nie wiem nic

moje pierwsze pytanie brzmi: na którym etapie zakładania trawnika robi się ścieżkę jak tu http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/dyskretne-przejscie_98419.html

Gosia,ja właśnie ze wzgledu na planowaną ścieżkę nie siałam do końca trawy,posieję jak już się ostatecznie zdecyduję jak ma iść ta ścieżka i będzie wkopana na stałe
Nie wiem czy dobrze,ale chyba mniej pracy z wycinaniem darni
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:42, 04 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Trawnik

moje pierwsze pytanie brzmi: na którym etapie zakładania trawnika robi się ścieżkę jak tu http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/dyskretne-przejscie_98419.html

Szczerze to chyba nie ma reguły - ale wg mnie lepiej jest wkopać te płyty przy etapie równania ziemi, bo można je od razu wyrównać, przesunąć itd. Przy założonym trawniku wycinasz tylko szpadelkiem kształt, jednak musisz nawieźć piasek lub ziemię, by siedziało to równo.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:18, 04 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Fajnie Marzenko mi to napisałaś własnei dokonałam pierwszych zakupów w tym roku
a co tam będę czekać

tosia cmok

Jagoda - wiem wiem ale faktycznie chyab zrobię tak jak pisze Marzenka. to znaczy neistety że musze przenieść prawie 100 krawęzników na kosce poustawiać aby najpierw zrobić trawnik na całosci. poczekam az ziemia dobrze obsiądzie i dopiero wtedy.

Hi hi ja już 12 styczni zamawialam roze a sadziłam 17.02
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:04, 04 mar 2014

Do góry
Fajnie Marzenko mi to napisałaś własnei dokonałam pierwszych zakupów w tym roku
a co tam będę czekać

tosia cmok

Jagoda - wiem wiem ale faktycznie chyab zrobię tak jak pisze Marzenka. to znaczy neistety że musze przenieść prawie 100 krawęzników na kosce poustawiać aby najpierw zrobić trawnik na całosci. poczekam az ziemia dobrze obsiądzie i dopiero wtedy.
Ogród Tosi 21:50, 04 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ależ sie musiałaś wyspać kobietko.zatem witamy Cię pełną werwy, planów i marzeń

Witaj Gosiu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:57, 04 mar 2014

Do góry
dziś znalazłam fajna radę aby okreslić swoją glebę: Ilośc próchnicy określa się wrzucając garśc ziemi do przeźroczystego pojemnika, np. słoika. Zalewa się wodą i potrząsa. Chwilę odczekać
Próchnica będzie pływać pod powierzchnią jako czarny korzuch. Im go więcej tym lepiej. Piasek szybko osiada na dnie. Im go więcej tym woda jest bardziej przeźroczysta. A jeśli na dnie jest niewiele osadu a woda jest długo brudno-żółto mętna znaczy, że gleba jest gliniasta/ilasta.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:56, 04 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Kurcze mogłaby jeszcze Szefowa potwierdzic albo Magnolia bo jakoś mam stracha ale w sumie już mam przygotowane rabatki

Jeśli Bogdzie pozwala przesadzać Rh... to już wszystko można przesadzać i sadzić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:55, 04 mar 2014

Do góry
Trawnik

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:46, 04 mar 2014

Do góry
Kurcze mogłaby jeszcze Szefowa potwierdzic albo Magnolia bo jakoś mam stracha ale w sumie już mam przygotowane rabatki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:39, 04 mar 2014

Do góry
czekamy zatem na relacje z prac tarasowych
a dla Żona całus
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:37, 04 mar 2014

Do góry
Babo nie bij się już - graby bierz
Ogród Tosi 20:36, 04 mar 2014

Do góry
Ależ sie musiałaś wyspać kobietko.zatem witamy Cię pełną werwy, planów i marzeń
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:35, 04 mar 2014

Do góry
Aga_szsz – wiadomo że graby!

Agniecha czyli co - mogę już kupować i sadzić rośliny na moje nowe rabaty????
Ja mam już dawno ziemię zupełnie rozmarzniętą. Musiałam przesadzić parę roślin i bez problemu. Nawet ta wielka góra jest w pełni odmarznięta.

Jagódko-widze że tez potwierdzasz ze to już

Tosiu-dzis byłam u ciebie ale się nie odezwałam, a jednak powinnam, zaraz polecę.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:16, 04 mar 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Aga, czytam u malkul, że nie możesz się zdecydować na grab/thuje. Z grabem więcej roboty, ale też bardziej oryginalny. Ja strasznie chciałabym gdzieś kawałek takiego grabowego żywopłotu, ale nie bardzo mam gdzie...

A w ogóle to się witam oficjalnie w Twoim wątku, bo tak od razu nieformalnie, hahaha a to mój post nr 1 u Ciebie

Witam Jagoda! Ty zdecydowałaś się na post, a ja u Ciebie byłam tylko cichaczem Nawet szukałam Twojego starego wątku, bo doczytałam, że powróciłaś.
Ciągle biję się z myślami odnośnie żywopłotu, bo niestety to już raczej stała inwestycja. Żeby ten grabowy był taki ładny i gęsty i wysoki od razu po posadzeniu i nie był taki pracochłonny...
Tuje też wymagają czasu, pielęgnacji, ale wydaje mi się, że trochę mniej.
Tutaj niewiele jest osób, które zdecydowały się na grab, więc może coś w tym jest?
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:00, 04 mar 2014

Do góry
Aga, czytam u malkul, że nie możesz się zdecydować na grab/thuje. Z grabem więcej roboty, ale też bardziej oryginalny. Ja strasznie chciałabym gdzieś kawałek takiego grabowego żywopłotu, ale nie bardzo mam gdzie...

A w ogóle to się witam oficjalnie w Twoim wątku, bo tak od razu nieformalnie, hahaha a to mój post nr 1 u Ciebie
Ogród niby nowoczesny ale... 16:16, 04 mar 2014

Do góry
FOTY!

jak zdrówko?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:15, 04 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
To teraz można ciąć cisy?

Piekny wianek.

podobno wczesną wiosną można, tak wyczytałam ale czy to prawda?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies