Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

atena35 21:51, 04 mar 2014

Witam u Ciebie Ty widzę już szalejesz
malkul 22:04, 04 mar 2014

Fajnie Marzenko mi to napisałaś własnei dokonałam pierwszych zakupów w tym roku
a co tam będę czekać

tosia cmok

Jagoda - wiem wiem ale faktycznie chyab zrobię tak jak pisze Marzenka. to znaczy neistety że musze przenieść prawie 100 krawęzników na kosce poustawiać aby najpierw zrobić trawnik na całosci. poczekam az ziemia dobrze obsiądzie i dopiero wtedy.
Madzenka 22:18, 04 mar 2014

malkul napisał(a)
Fajnie Marzenko mi to napisałaś własnei dokonałam pierwszych zakupów w tym roku
a co tam będę czekać

tosia cmok

Jagoda - wiem wiem ale faktycznie chyab zrobię tak jak pisze Marzenka. to znaczy neistety że musze przenieść prawie 100 krawęzników na kosce poustawiać aby najpierw zrobić trawnik na całosci. poczekam az ziemia dobrze obsiądzie i dopiero wtedy.

Hi hi ja już 12 styczni zamawialam roze a sadziłam 17.02
Sebek 23:42, 04 mar 2014

malkul napisał(a)
Trawnik
to mój aktualny temat na tapecie
rozmyslam, czytam sprawdzam i nie wiem nic

moje pierwsze pytanie brzmi: na którym etapie zakładania trawnika robi się ścieżkę jak tu http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/dyskretne-przejscie_98419.html

Szczerze to chyba nie ma reguły - ale wg mnie lepiej jest wkopać te płyty przy etapie równania ziemi, bo można je od razu wyrównać, przesunąć itd. Przy założonym trawniku wycinasz tylko szpadelkiem kształt, jednak musisz nawieźć piasek lub ziemię, by siedziało to równo.
beta 08:11, 05 mar 2014

cześć Gosia

podczytuję i notuję

buziaki
Gabrysia_ 08:43, 05 mar 2014

malkul napisał(a)
Trawnik
to mój aktualny temat na tapecie
rozmyslam, czytam sprawdzam i nie wiem nic

moje pierwsze pytanie brzmi: na którym etapie zakładania trawnika robi się ścieżkę jak tu http://www.se.pl/kobieta/dom-wnetrza/dyskretne-przejscie_98419.html

Gosia,ja właśnie ze wzgledu na planowaną ścieżkę nie siałam do końca trawy,posieję jak już się ostatecznie zdecyduję jak ma iść ta ścieżka i będzie wkopana na stałe
Nie wiem czy dobrze,ale chyba mniej pracy z wycinaniem darni
magnolia 09:32, 05 mar 2014

Sebek napisał(a)

Szczerze to chyba nie ma reguły - ale wg mnie lepiej jest wkopać te płyty przy etapie równania ziemi, bo można je od razu wyrównać, przesunąć itd. Przy założonym trawniku wycinasz tylko szpadelkiem kształt, jednak musisz nawieźć piasek lub ziemię, by siedziało to równo.

dokładnie tak.
Równaj, upewnij się czy ziemia siadła jak dowozisz świeżej większą ilość, wykrój miejsce, daj podsypkę i układaj.

Wg mnie można sadzić.
malkul 18:14, 05 mar 2014

Polecam przeczytać sobie wypowiedż lila31 tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1180&postdays=0&postorder=asc&start=45
malkul 18:16, 05 mar 2014

Magnolia czyli ścieżkę radzisz od razu robić juz przy zakładniu trawnika? dobrze zrozumiałam?
ziemi juz nawozić nie będę jedynie piasku dla rozluźnienia dam i glebozgryzarką pod\jadę całość a wcześniej niestety Randap.
malkul 18:16, 05 mar 2014

Beatka - ciekawam co ty tam notujesz