Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 16:19, 19 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Mira ale sie ciesze juz sie nie moge doczekac, by zasiasc przed ekranem
Ale nam piekne widoki zaserwowalas nie moge sie napatrzec. Mistrzowstwo pierwsza klasa. Wczoraj wypatrzylam, ze roslinki od Ciebie kwitna musze fotki zrobic.

A ja bylam w Ogrodzie Botanicznym w Jenie. Susza tam byla straszna jak w rosarium. Ten ogrod, ktory widzialysmy razem piekniejszy.

Iza stop zaczekaj chwilkę z tym ekranem zapraszam na żywo -

dzisiaj mokro i poopowiadam wam jak to Mira ma zezowate szczęście

Tak widziałam Jenę - z pewnością pooglądam na spokojnie - ze względu na suszę w tym roku w Niemczech ogrody prywatne które są do oglaaania odwołały możliwość wejścia.

puste donice dostały różyczki

a ten typ begonii to mi pasuje jest fajna tylko nie wiem czy będzie mieć jakieś bulwy żeby przechować

w skrzyni przed domem miałam dalię - nie wiem co mi odbiło że posadziłam tam dalie która wybujała - więc ją wysadziłam na rabatę i żyje kwitnąca a do skrzyni dałam 3 różyczki i od razu zrobiło się elegancko

Przed letnią rezydencją Naczelnego ogrodnika stoją dwie donice z fuksjami które jakiś czas kupiłam i już się ładnie rozrosły i kwitną prowadzę ja na drzewka - trzeba było tylko zasilić i po robocie za to do sprzątania rezydencji było mi jeszcze daleko

cdn
Małymi kroczkami do celu... 16:14, 19 lip 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Bobo, budleja i hortensje phantom

Paulinko,

Czym masz podsadzone hortensje Bobo? Zrobiłam sobie szpalerek ale moje to jeszcze maluchy. Jak duże one rosną?
Ogród prawie romantyczny 16:13, 19 lip 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Robione z okna, leje od rana

Czyżby mieczyki abisyńskie? Piękne w tym deszczu. ja swoje prawdopodobnie wypieliłam w zapale oczyszczania mocno zarośniętej rabaty. To będę podziwiać u Ciebie

U mnie też pada i chociaż deszcz cieszy po tak długiej suszy, to jednak mam go już dosyć
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:02, 19 lip 2018

Do góry
lobelie z siewu mają się dobrze jak na to miejsce niezbyt słoneczne więc rewolty nie miałam z nimi

eukomisy wczoraj prezentowały się dobrze te zielone

ta hosta do donic jest super
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:54, 19 lip 2018

Do góry
o to lepsze ujęcie donicy z szałwiami i jeżówki
- obok kulka jaki styl fiuuuu

a to mój liliowiec z wyfikanych - to w kontekście cen liliowców - kupiłam w ub roku w sadzawce - muszę sprawdzić ceny - w ub roku nie kwitł i bardzo wolno przyrasta w zasadzie nie przyrasta ale oryginał

w ramach akcji donica - co ja się naukładałam tych doniczek, poprzestawiałam coś dodałam co gdzieś jeszcze w ogrodzie - a czas leci

co mnie naszło że kiedyś kupiłam te begonie to nie wiem - drogie jak fiks - u Pani Joli na straganie - to był ostatni tam zakup
te begonie są kruche trzeba uważać z podlewaniem - nie wiem co się stało ale dwie fikły - nawet dobrze się stało niby - dodałam teraz trawki -
bardzo te trawki lubię i ponoć zimują

Moja działka na Dębowym Lesie 15:47, 19 lip 2018

Do góry
]
ale kotuś pieknie umaszczony jak sie nazywa ? jakie piekne trawunie masz
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:46, 19 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)
No ja jestem bardzo za tym, zebys pokazala swoj ogrod Odcinki w Mai sa takie krotkie, ze na pewno pokaza tylko to co najlepsze, wiec sie w ogole nie stresuj

Uśmiecham się do Ciebie najmilej jak mogę

prace doniczkowe ciąg dalszy

do donicy z moim rodochiotonem co opisałam na poprzedniej stronie dodałam trawki bo jakoś dołem łyso było

pojechałam na giełdę zobaczyć co jest - niestety za późno i wiele nie było
ale takie różyczki mnie zaczepiły bo były po 6 zł z tym że kupić musiałam kilka -
no żeby nie pachniały ale one pachną tak pięknie cytrynowo - nie wiem jak się nazywają są idealne do donic no a jak z zimowaniem ?
posadziłam doniczki do donic ale je wykopię bo nie wiem czy one w torfie nie były no a na zimę do ziemi jak chcę przechować - chcę

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:40, 19 lip 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Takie baty u Pastelli to norma? Bo listki na nich wyglądają niby identycznie jak w pozostałych pędach
u mnie niema takich batow raczej zwarty krzaczek moze czyms magicznym lejesz ze tak chce blizej nieba hihi
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:38, 19 lip 2018

Do góry
w donicy szałwie jednoroczne z mojego siewu spasowały się z jeżówkami nie jest krasiwie ale czy nie za blado jakoś nie wiem

do nowej doniczki którą dostałam z lawendą wsadziłam coś nowego - zapomniałam nazwy nie zimuje

moje nemezje jednak przegrały casting i wyladowały w beczce niebieskiej w warzywniku

lofos mam pierwszy raz - od góry jakiś porażony czymś - kiepsko mi rośnie - chyba ziemia nie ta
Typografia ogrodu 15:34, 19 lip 2018

Do góry

Jezuśku jak tu slicznie uwielbiam takie polaczenia zieleni bieli seledynu
W ogródku emerytki 15:32, 19 lip 2018

Do góry
Wstawiając zdjęcia sosenek nie napisałam ich historii. Uratowałam je spod koparki i na " chwilę " włożyłam do reklamówek z odrobiną ziemi. Chwila trwała od sierpnia 2008 do kwietnia 2009. Stały w tych reklamówkach pod murem domu, podlewane i czekały na posadzenie. Jak widać to im nie zaszkodziło
Jeszcze taki rozchodnik u mnie mieszka

i taki

i takie

w tym dziurę zrobiły mrówki, wygoniłam
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:32, 19 lip 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Och nie trzymaj nas w niepewności co dalej.

co ? dalej ...

no a dalej to był tydzień skomplikwany bo miałam na dwa dni całodniowe plany poza domem.
Ale w tygodniu wcześniej pomyślałam, że ogród mam gdzieś na samo patrzenie brak sił - Afryka
no ale doniczki ....mus to ogarnąć
czyli male cele do celów dużych - podświadomie wytyczyłam

i zabrałam się za doniczki co wiązało się z zakupami - jakże przyjemnie - a ceny teraz niskie bo już wyprzedaże no ale wybór też nijaki

doniczki uwielbiam i są wszędzie

te przy wejściu z boku domu do ścieżki - alejki zachodzącego słońca przestawiałam rozkosznie chyba ze dwa dni - podlewając zasilając - zabawa a czas leci....leci...

spojrzałam na grujecznik - tak nigdy nie było

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:19, 19 lip 2018

Do góry
c.d. opowieści

Pani redaktor powiedziała że chciała by przyjechać tylko na takie małe rozpoznanie, przygotowanie scenariusza no a program już z Mają można by za rok kręcić no i że będzie z operatorem i że nie będą kręcić drastycznych scen z ogrodu .
Ja jednak stwierdziłam że to straszne nieszczęście dla mnie i jakiś przewrotny los i że ogród bez względu na jego walory musi być w jakieś dostatecznej kondycji.
Przekonałam. Pani stwierdziła że zadzwoni za tydzień a ja przez tydzień zobaczę co się da zrobić. Ufffffff - usiadłam i siedzę i myślę bo odechciało mi się łażenie po ogrodzie

obrazki dla ogladających

zebrałam bób ostatni - bardzo lubię z tym że dużo miejsca zajmuje no ale jaki pyszny

takiego motylka nie było u mnie nigdy w ogrodzie więc sprawił mi radość

a takie to stali bywalcy odwdzięczajacy się za to że pokrzywy nie wyrywałam

LeŚnicZaNka 15:12, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:09, 19 lip 2018

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:08, 19 lip 2018

Do góry
A teraz opowiem Wam o mojej ostatniej przygodzie ogrodowej.

Podczas spotkania u Danusi w czerwcu spotkałam Panią producent programu Maja w ogrodzie - którą już znałam wcześniej przy okazji kręcenia odcinka u Ryszarda.

Pani Ania która ma pamięć książkową do ludzi i roślin przypomniała sobie mnie w mig i zapytała kiedy wreszcie zaproszę do siebie.
Nogi mi się ugięły bo ja to z tych co po cudzych ogrodach to chętnie łażę no ale swój to w najlepszym wypadku pokazuję na O.
A ponadto unikam stresu choćby miał być miły.

Więc mój M. załatwił sprawę za mnie - jaki pilny ogrodnik się zrobił.
Ja jękłam że taka susza i nie ten rok - uff odciągam sobie myślę a w oczach mam to co przecież mamy na cito do zrobienia.

Po powrocie z urlopiku zobaczyłam klęskę w ogrodzie podrasowaną suszą - zresztą pokazałam i utyskiwałam bo musiałam się wypłakać publicznie .
Powróciła z tyłu głowy myśl - no dobra ten rok odpada to pewne.I wtedy zadzwonił telefon - a nawet lepiej wcześniej dzwonił a ja odzwoniłam nie wiedząc do kogo - i usłyszałam w telefonie głos Pani redaktor...

za chwilkę ciąg dalszy opowieści

za dużo piszę więc ciut dla tych co lubią fotki

lilie henriego - jakieś maleńkie ale takie mi pasują - chyba takie puckie nie są że niskie

LeŚnicZaNka 15:08, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:07, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:06, 19 lip 2018

Do góry
LeŚnicZaNka 15:06, 19 lip 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies