Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:10, 13 mar 2014

Do góry
Paula wstrzymaj sie jeszcze z cięciem bukszpanow , niech groźba mrozów minie. Ja będę cielam pod koniec marca
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:07, 13 mar 2014

Do góry
Bogdzia zapraszam bardzo serdecznie
Kindza, Polinka , Juzia życzę cudownego pięknego wiosennego dnia. Ja mam piękny słoneczny urlopowy dzień przy tiramisu z truskawkami i capucino
Ana viva ma swe plusy (ładny kulisty pokroj i dobry wygląd zima) , wada - w kilku ogrodach tego lata kwitła tylko raz.
Mała Mi - ciekawe jeszcze jakie potwory siedzą w mojej glebie... Guniak mnie przerazil i wysłałam fotke do identyfikacji ipo...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:56, 13 mar 2014

Do góry
Hi hi Aneta ja bym kilku godzin potrzebowała aby odszukać.
Jesli ktoś szuka fotorelacji z czesania carexow to poprzedni wątek Kiedyś tu... CzII w dniu 19 kwietnia 2013
Chyba zrobię oddzielny wątek z fotorelacjami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:54, 13 mar 2014

Do góry
No właśnie co tam ?
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:52, 13 mar 2014

Do góry
Nawet historycy nie sa w pełni zgodni czy Leo to chłop 100%... Jedno jest pewne to austinka w rok po posadzeniu. AniaDS nie każe ciąć ostro mlodych austinek. Silne pędy przytnij max o 1/3, słabe cieniutkie mozesz ostrzej potraktować, moje austinki sadzone w czerwcu 2013 niemal nie cielam bo bardzo cieniutkie sa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:39, 13 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)

Madżenka a kojarzysz może gdzie było o tych kartonach u Ciebie?

Macham do Ciebie

Ponieważ jestem na bieżąco więc wyręczę Marzenkę .
Cięcie kartonowe: str. 251 ( 01 wrzesień 2013).
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:06, 13 mar 2014

Do góry

Madżenka a kojarzysz może gdzie było o tych kartonach u Ciebie?

Macham do Ciebie

aneta230972 napisał(a)

Marzenka no trochę i dłużej to trwało ale dałam radę. I wiesz co? I bardzo dobrze, że miałam taaaaakie zaległości bo na spokoju sobie poczytałam i trochę ponotowałam. Np. kapitalny pomysł z cięciem bukszpanów z kartonu. Wprawdzie buszkpanów jeszcze nie mam ale do wykorzystania w przyszłości mam nadzieję. Tak więc przez kartonowe cięcie, metamorfozę, która była jak miód na moje serce ( że jednak się da i trochę to trwa), po przez przecudny oszroniony ogród ( teraz już wiem dlaczego tniesz trawy dopiero na wiosnę), były również ogrodowiskowe spotkania, pojawił się również skalpel, który łązi mi po głowie od jakiegoś czasu. Potem były koguty, małpy, świnie, smoki i.... ja jestem szczur ( matko jak to brzmi). Porady odnośnie oprysków również zanotowane. Czyli dziękuję Ci Marzenka bardzo za sporą dawkę rozrywki i wiedzy. Było super a zapowiada się, że będzie jeszcze lepiej .Pozdrawiam.
Ogród w skali mikro :) 07:54, 13 mar 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ja miałąm w tamtym roku ML przy RH i rosło i jedno i drugie
W tym już przesadziłam ML

Moje ML są zdecydowanie powyżej cycków.... Po dwóch latach, chyba że ktoś ma cycki na wysokości 1,5 m....
Roztoczańskie klimaty 07:52, 13 mar 2014

Do góry
Heloł, cyknij Maksiowi i wiosnie fotkę
Ogród niby nowoczesny ale... 07:51, 13 mar 2014

Do góry
Magda jak już twój m się wyedukuje w betonowych donicach to ja siem piszem :

Relację z gabionów krok po kroku prosimy, fotorelację dokładną, ja czekam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:27, 13 mar 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Madżen, czytałam, że rodgersja pada i siem zmartwiłam... bo mam.

Tessiu pechowa rodgersja rośnie koło laurowiśni i żurawek , ktore wyjadły widaome nam opuchlaki i guniak czerwczyk (wieeeelka larwa) . Mam nadzieję, źe nicienie pomogą ... Bo lanie dursbanem nie pomogło....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:25, 13 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Oj, nie ma to jak na L4........sobie siedzę i patrze w komputere az mi oczy z orbit wychodzą... a może to od kataru....ale dzieki temu nadrobiłam ........jestem na bieżąco............i juz wszystko wiem co i jak z fusami kawowymi robić, przy okazji ranking ekspresów do kawy sie zrobił i poradnik kosmatycznych cudów, i iem co sobie i gdzie bedzie wcierał (!!?!1) a kto nie..........

Na forum sie obrobiłam ale za to w ogrodzie.........zaległości.Poza tym strasznie sucho u nas jest i pewnie dlatego jakoś tak powolutku ta wiosna u nas rusza w porównaniu z innymi rejonami Polski,
Pozdrawiam

Współczuję choroby ale zazdroszcze nadrobienia forum, bo ja mam ostatnio tyły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:25, 13 mar 2014

Do góry
aneta230972 napisał(a)

Marzenka no trochę i dłużej to trwało ale dałam radę. I wiesz co? I bardzo dobrze, że miałam taaaaakie zaległości bo na spokoju sobie poczytałam i trochę ponotowałam. Np. kapitalny pomysł z cięciem bukszpanów z kartonu. Wprawdzie buszkpanów jeszcze nie mam ale do wykorzystania w przyszłości mam nadzieję. Tak więc przez kartonowe cięcie, metamorfozę, która była jak miód na moje serce ( że jednak się da i trochę to trwa), po przez przecudny oszroniony ogród ( teraz już wiem dlaczego tniesz trawy dopiero na wiosnę), były również ogrodowiskowe spotkania, pojawił się również skalpel, który łązi mi po głowie od jakiegoś czasu. Potem były koguty, małpy, świnie, smoki i.... ja jestem szczur ( matko jak to brzmi). Porady odnośnie oprysków również zanotowane. Czyli dziękuję Ci Marzenka bardzo za sporą dawkę rozrywki i wiedzy. Było super a zapowiada się, że będzie jeszcze lepiej .Pozdrawiam.

To zapraszam zatem stale, na pogaduchy, porady i dobry humor
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:24, 13 mar 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ta lepsza lawenda jak ma na imię?

Viva
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:24, 13 mar 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Madżen gdzie w zeszłym roku kupowałaś tą lepszą lawendę? w sieciówce jakiejś?
U mnie też ma padać a chciałam robotę w weekend podgonić...

Kupowałam w ktorymś markecie... Jeśli teraz wiosna się pojawi to widać wyrażną różnice, bo viva ma dłuższe "igiełki"
Iza kupowała mi w prezencie chyba w obi???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:22, 13 mar 2014

Do góry
Aga, Polinka, irenka u nas śniegu nie będzie, nadejdzie długo oczekiwany deszcz a potem wróci już prawdziwa wiosna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:22, 13 mar 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
U nas też deszcz ma być...caly weekend..hmm...
Gabiony jadą do mnie...la la la la

Kurcze, kiedy relacja?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:21, 13 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Madżen.. dzień coraz dłuższy... jeszcze troszkę i nie trzeba zegarków przestawiać

Dla mnie odpowienio długi będzie dopiero w kwietniu , wtedy zdąże do ogrodu przed zmrokiem...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:20, 13 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Marzenko na weekend zapowiadają śnieg ...i co Ty na to ??

Mam nadzieję, że u ciebie u mnie ma być +8, przecież to wiosna , w marcu jak w garncu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:20, 13 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, ja jak ty , czekam na dłuższy dzień, bo tak rano coś czasami skorzystam
Co się stało z rodgersją, tak mi sie podobała i miałam ją w planie?

Tylko jedną opuchlaki zeżarły, z 9 jeszcze jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies