Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:41, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak w bajce...kolorki obłęd
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:25, 21 cze 2014

Do góry
Rośnie tam tojeść rozesłana Aurea Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:28, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Kocham ostróżki, ale szkoda, że bez wzajemności... Nie chcą mi rosnąć i tyle...

Sebku co to za roślina pod bukszpanami- ta jasnozielona.? Byłaby lepsza na moją obwódkę bukszpanową niż ta kora którą mam. Chyba odgapię się
Miejsko & sielsko 15:24, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czytałem o buku - kolumnowy jak najbardziej pasuje do Twojego ogrodu Pan się nie zna

Sebus. Rozumiem, że nie to co ładne a co się komu podoba...
Ten pan zwyczajnie się dobrze bawił śmiejąc się w głos

Danusia jako profesjonalista, pewnie też często uśmiecha się oglądając nasze ogrodowe wypociny, jednak ma tyle taktu... Juz nie wspomnę o dobrym smaku...
Ogrodach, które możemy zobaczyć...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:59, 21 cze 2014

Do góry
A fotki gdzie???
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:14, 21 cze 2014

Do góry
Super - macham do Was!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:12, 21 cze 2014

Do góry
Cena tojeści rzeczywiście zwala z nóg - ale ta kuuula bukszpanowa jeszcze bardziej Ogromna jest!
Miejsko & sielsko 12:53, 21 cze 2014

Do góry
Czytałem o buku - kolumnowy jak najbardziej pasuje do Twojego ogrodu Pan się nie zna
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:52, 21 cze 2014

Do góry
Haniu - masz przepiękne odmiany róż Cieszę się, że mam mały ogród, bo znów by mnie kusiły zakupy Czytałem wiersze na wątku Małej Mi i ciągle mam uśmiech na twarzy - niesamowite z jaką lekkością Ci to przychodzi
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:42, 21 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)

No namieszałeś nieźle To to ja muszę przetrawić na spokojnie. To nie nutkajski ale horstman... I tak - o tyle nie chciałabym dawać go na środek i dawać tam dodatkowych rh i wysokich traw bo wtedy zasloni to widok na dalszą część ogrodu a tego bym nie chciała... Raczej myślałam, żeby go stamtąd docelowo zabrać... nie w tym roku bo tego nie przerobię a on jest jeszcze mały ale i może być ale myślałam zmienić mu miejsce... tak samo jak rodkowi... Resztę tego co napisałeś muszę sobie przemyśleć i wybrazić Dzięki Sebek

No to Horstmama wypierdutaj, zamiast rh możesz dać kulki bukszpanowe
A zamiast traw może róże okrywowe? Tylko znów wprowadzam kolejny gatunek...

Jeszcze jedno wpadło mi do głowy - na całej powierzchni wymieszać kulki bukszpanowe z kulkami z tawuł i berberysów?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:37, 21 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja zaglądam oczywiście przed wylotem

i podziwiam to:

Danusiu - to połączenie zgapiłem z jednego z ogrodów angielskich Tylko hakone rośnie powoli... Chyba znów je podzielę, bo wydaje mi się, że wtedy rośnie szybciej...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:36, 21 cze 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Piękne foty Sebek i ogródek przede wszystkim też Sebuś - no namieszałeś fakt... trochę Ci odpowiedzialam u mnie a resztę muszę "przetrawić" bo mi wyobraźnia zaszwankowała Miłego

Za chwilę frunę do Ciebie - może namieszać jeszcze bardziej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:35, 21 cze 2014

Do góry
andziulka napisał(a)
pięknie zestawione roślinki, kolorowo

O ile rabata bylinowa rzeczywiście jest baaardzo kolorowa to reszta ogrodu jest właściwie go pozbawiona Równowaga musi być Koloru liści nie liczę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:34, 21 cze 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ach te Twoje kolory

Prawie konsekwentne Za chwilę zakwitną odętki w liliowcach i będzie lekki zgrzyt... ale trudno - wykopać się ich już raczej nie da
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:32, 21 cze 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Sebek nie zanudzasz. Piękne fotki

Staram się
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:30, 21 cze 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sebastian, ogród iście ogrodowiskowy,i szkol się dalej w fotoghrafii, Świetnie Tobie idzie, może jakiś zysk z tych Twoich pobocznych umiejętności?
Pozdrawiam

Wątpię - tylu świetnych fotografów wokół Ale dziękuję
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:55, 21 cze 2014

Do góry
Aniu , pod drzewo dałabym hosty. Podobnie jak Sebek - na pewno zdjełabym tą darń do samej kostki. Co do reszty roślin to sama nie wiem. Chodzi mi po glowie rabata rododendronowo- hortensjowa. U siebie będę robić taką pod murem ceglastym . Posadzę 5 rodków i pomiedzy nimi , ale lekko za nimi posadze szpaler Anabelek . Póki rodki nie urosna to może te Anabelki sie bedą mialy o co oprzeć. a po kilku latach zawsze można im zrobić eksmisję . Kwitnienie o różnych porach roku , może nie będzie to głupi pomysł.
A u ciebie może limki - krzewy sa ładne nawet jesli jeszcze nie kwitna. Tylko wiosną łyso by bylo .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:33, 21 cze 2014

Do góry
Piękne foty Sebek i ogródek przede wszystkim też Sebuś - no namieszałeś fakt... trochę Ci odpowiedzialam u mnie a resztę muszę "przetrawić" bo mi wyobraźnia zaszwankowała Miłego
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:18, 21 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu -jakby to był mój ogród to zrobiłbym tak Pozbyłbym się trawy przy kostce i pociągnął rabatę do chodnika Będzie łatwiej kosić i będzie do lepiej wyglądać. Pod świerkiem posadziłbym albo hosty z białym brzegiem albo dywanik z runianki. Cyprysika nutkajskiego (obstawiam, że to on) dałbym na środek rabaty - i jeszcze posadziłbym ze trzy różaneczniki - w między tym z 5 miskantów Morning Light albo Gracillimus. Przy krawędzi chodnika mogłabyś zrobić żywopłocik z berberysów albo tawuł - jednak wybrałbym te drugie, bo będą ładnie kontrastować z pozostałymi roślinami. To front domu i powinien być on śliczny cały rok. Nie dawałbym tu dużo bylin, bo są tylko chwilę ładne - po za tym jeszcze masz duuużo miejsca do zagospodarowania, więc to co rośnie możesz śmiało przesadzić Aha....I kilnij mnie, ale ciurkadełko dałbym bliżej chodnika - najlepiej na wprost wyjścia z domu
Namieszałem nieźle

No namieszałeś nieźle To to ja muszę przetrawić na spokojnie. To nie nutkajski ale horstman... I tak - o tyle nie chciałabym dawać go na środek i dawać tam dodatkowych rh i wysokich traw bo wtedy zasloni to widok na dalszą część ogrodu a tego bym nie chciała... Raczej myślałam, żeby go stamtąd docelowo zabrać... nie w tym roku bo tego nie przerobię a on jest jeszcze mały ale i może być ale myślałam zmienić mu miejsce... tak samo jak rodkowi... Resztę tego co napisałeś muszę sobie przemyśleć i wybrazić Dzięki Sebek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:17, 21 cze 2014

Do góry
Sebek nie zanudzasz. Piękne fotki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies