Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z wilkiem zamkn. 22:03, 10 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Madziu u Ciebie zawsze czysto i pieknie

Kasiu bardzo dziękuję
Moje Limki takie różowawe się zrobiły

Pszczelarnia 22:02, 10 paź 2018

Do góry
ewalm napisał(a)

Porządki w ogrodzie czasami powodują takie sytuacje, że na porządki w domu nie starcza czasu. Ja lubię i jedne i drugie.

Jurajski Ogród 22:02, 10 paź 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
pozdrowienia dla Was z jesiennego Jurajskiego

Przepięknie Aguś
Pszczelarnia 21:58, 10 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W tym roku bardzo przekonałam się do wszelkich astrów, i wysokich i niskich. Nakupiłam sporo. Wrzesień i paźdź. pod znakiem zakupów astrowych. Wychodzą na czoło, przed floksami, które do tej pory wyprzedzały astry

Danusiu, mam niewiele astrów. Violettę, Andenken an Alma Poetschke, Kristinę, divaricatus (moje tegoroczne olśnienie, nawet do lekkiego cienia i pod drzewa), Breslau, Little Carlow, Moench, Lady in Red. Kolekcja astrów zasługiwałaby pewnie na osobną rabatę późnej jesieni, z prosami, miscantem Purple Fall, palczatką i jakimś białym (piuropusze) miskantem.

A ja sobie oglądam dalie. W tym roku na podium stawiam te:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:56, 10 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podpisuję się pod opinią, że ambrowiec piękny jest. Zachwycam się nim po raz pierwszy u siebie, już zmienił kolory, bo nabyłam wiosną ponad dwumetrowe drzewko. Co prawda, liści nie ma tak dużo jak Twój, dopiero się aklimatyzuje, choć podlewałam go przez całe lato, bo on lubi mieć wilgotne stopy. Ale czekałam nerwowo czy się przebarwi czy nie, bo podobno bywają złośliwe egzemplarze z zielonymi liśćmi.

A dla traw, rozchodników i astrów w kompozycjach wyrażam uznanie.
Pszczelarnia 21:44, 10 paź 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Wczytałam się w plan różanki i chciałam zapytać jaką szerokość mają te rabaty gdzie będzie pastella? Tam zaplanowałaś kilka krzaków w poprzek? Czym się kierowalas dobierając odmiany?

Kasiu, przeoczyłam Twoje zapytanie.

Tam z każdej strony ścieżki jest ok. 3 m szerokości. Jest rząd 'Artemis' (jak żywopłot po bokach różanki), potem róże od 1,0 do 1,2 (mam nadzieję, że nie będą wyższe) i podsadzenie z tych niższych, czyli np. Pastella (ale ona nie rośnie pod wyższą różą, tylko pomiędzy różami wyższymi wzdłuż tego chodnika kamiennego), 'Diamant', 'Purple Rain'.

A skoro o 'Artemis' toczy się dyskusja (wychodzi na to, że to róża nietowarzyska), oto ona w 2 jesiennym kwitnieniu sprzed 4 tygodni z otoczeniem.

Ogród w Tarnowie 21:34, 10 paź 2018

Do góry
Datura po raz drugi zachwyca

Ogród w Tarnowie 21:29, 10 paź 2018

Do góry
Jeszcze trochę jesieni

Mała działka - wielkie nadzieje 21:23, 10 paź 2018

Do góry
Annak napisał(a)

Mam jeszcze tylko jedno zdjęcie.

Teraz są już bez kwiatków, ale jak będę w weekend to jeszcze jakieś fotki zrobię. Nie cięłam ich, bo miałam cały kawałek ziemi przekopać, ale jak zwykle u mnie, wszystko się przesunęło w czasie i one "wzięły i zakwitły"

Nie mam pojecia co to za roza Nie wyglada na pnaca ani na parkowa.

Jesli nie planowalas czerwonego, to albo je gdzies przesadz albo komus oddaj.
Prawde mowiac ja nie jestem sentymentalna i jesli nie moge komus oddac, to roslina idzie na kompost

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:16, 10 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)

J

Przymrozek oszczędził pelargonie - na razie się o nie nie martwię

Jak z angielskiego czasopisma. Śliczności.
Moja codzienność - ogród Oli 21:13, 10 paź 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Grazielle bardzo lubię posadziłabym ponownie.
Tak wygląda obecnie
Ta rabata maskuje w sezonie warzywnik wiosną jest tam łyso to i fotek pewnie mało
od kwietnia do lipca

Dzieki za fotki
Rzeczywiscie bardzo lysa ta rabata do lata, nie dziwo ze jej nie znalazlam, a naprawde dlugo szukalam zanim sie poddalam i cie o pomoc zapytalam

Graziella jest przesliczna ale ta druga trawa obok z tymi fjoletowymi piorami tez bardzo fajnie do tego rozchodnika pasuje.

Jaka to jest trawa i pamietasz nazwe tego rozchodnika?

Znowu na wsi 21:03, 10 paź 2018

Do góry
Dziękuję za odwiedziny wszystkim zaglądającym pomimo tego że mój wątek zaniedbany przeze mnie.

Agnieszko czyli sekatory w dłoń i tniemy co nam się nie podoba, ale z wyczuciem bo nie każda roślina taką operację przeżyje .

Reniu, proszę bardzo. Cieszę się że na coś się przydałam.

Bogusiu, pozdrawiam również.

Ewa, zgadza się. Rurkowaty albo barszczolistny.
Szopkę kupiliśmy gotową ze sklepu ogrodniczego. Była z surowego drewna ale M ją kilka razy malował. Na dachu jest zwykła papa. Chciałam żeby czymś ją przykryć ale do tej pory nie znaleźliśmy czasu i przede wszystkim chęci. Mam zamiar puścić na dach Gishleine de Feligonde. Rośnie w pobliżu, najdłuższą gałąź już nakierowałam w odpowiednim kierunku. Mam nadzieję że mi się uda.

Skoro już piszę to mam prośbę. Może ktoś rozpozna co to jest? Nie wygląda mi na chwast, rosło w doniczce z zakupionym bodajże epimedium. Posadziłam z czystej ciekawości. Urosła płaska rozeta powcinanych liści, kwiatów się nie doczekałam.

Mój ogród pod lasem 20:50, 10 paź 2018

Do góry
malgol napisał(a)

I pytanie...czy to jest aby na pewno Aureola? wcale się nie wybarwia jak ona ma w zwyczaju.Czyzby ąz tyle słońca potrezbowała?

Wygląda raczej na Albostriatę Aureola jest jasna z ciemnymi paskami - czyli odwrócona proporcja niż tu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies