Witam w niedzielę, dzisiaj od rana była mgła, teraz jest ładna pogoda.
Odwiedziłam Was i już wiem,że muszę na różance coś zmienić, chciałam małe trawki posadzić ale takie które lubią słońce, najpierw myślałam o trawce hakonechloa, ale tam jest zbyt duże słońce, co mi poradzicie z małych traw na słoneczne miejsce?
Tam już są lawendy i sasanki.Chciałabym aby ta rabata zawsze była ciekawa i cały czas cieszyła oko.
Aby nie było tak smutno, jesiennie, pokażę jeszcze kilka - z ostatniej chwili - akcentów ogrodowych niespodzianek, tych najbardziej zdeterminowanych roślin, które bardzo chcą jeszcze umilić nam te jesienne dni
a więc różeChopin, Jazz, Afrodyta i inne...
Mnie boli bezsensowna wycinka. To miejsce straszy i stwarza zagrożenie pożarowe dla okolicznych mieszkańców. W marcu 2017 wycięte parę ha i do dzisiaj nikt nawet jednej gałązki nie uprzątnął. Mnie na taki widok serce boli. Kiedyś miałam piękny widok po wyjściu z domu, teraz pobojowisko.
Kasiu, a nie myślałaś aby jeszcze wymienić ten betonowy płot po prawej, niech połączy się w całość z "pokojem" kominkowym..
Masz w głowie tyle pomysłów, że aż się dziwię gdzie się to mieści .. chyba w Twoich długaśnych nogach
Judaszowiec piękny
A trzepak..ogród ma też pełnić rolę praktyczną a nie tylko estetyczną Wyluzuj.. czy brązowy czy zielony grunt, ze potrzebny Ostatnio kobietom mówiłam na fitnessie, że moja ulubiona zabawka z dzieciństwa to był...trzepak.. Z tego powodu miałam nawet przezwisko "trzepak" nadane przez wychowawczynię.. bo nie dosć że tam wiecznie siezwieszałam to gadałą mja kroztrzepaniec..