Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Z miłości do brzozy ... 09:26, 16 lut 2021

Do góry
magnolia napisał(a)
ta wysokość 2.3 wynika z wysokości blaszka? Kurcze, potrzeba wyżej, np 2.6-2.7. Może pergola powinna być tez nad blaszakiem? wtedy koniecznie trzeba dostawić słupy podtrzymujące pergolę tez w środku, czyli jeszcze inna wersja musi powstać. Tylko macie parę, żeby budować coś tak dużego?
Albo zrobić pergolę nad tarasem, a nad blaszakiem poprowadzić tylko belkę nad wejściem do niego- czyli tylko od frontu będzie miała nad sobą podwyższoną pergolę

Martuś tak, wysokość 2,30 to wysokość blaszaka i M nnie chciała wyzej podnosić domku ogrodnika. Za bardzo nie wyobrażam sobie by pergola była też nad blaszakiem, to byłaby mega konstrukcja i chyba niepotrzebne ładowanie kasy. I całość zrobiłaby sie jeszcze masywniejsza, a chyba nie chcemy iść w tą stronę
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:24, 15 lut 2021

Do góry

rodki zwijają się, ale to dobrze

magnolia w pąkach
Z miłości do brzozy ... 11:33, 15 lut 2021

Do góry
albo połączyć to z linku z Twoim rys nr2.
Z miłości do brzozy ... 11:28, 15 lut 2021

Do góry
Aggaa napisał(a)
a może cos takiego ???
http://diyoutdoor.selbermachendeko.com/just-delivered-this-design-would-you-go-for-some-color-in-your-garden/

Chyba że coś takiego jak pokazałas w linku, ale nie do samego pom. gosp.
Wtedy nie musi być taka wysoka.
To jest całkiem fajne
Z miłości do brzozy ... 11:26, 15 lut 2021

Do góry
ta wysokość 2.3 wynika z wysokości blaszka? Kurcze, potrzeba wyżej, np 2.6-2.7. Może pergola powinna być tez nad blaszakiem? wtedy koniecznie trzeba dostawić słupy podtrzymujące pergolę tez w środku, czyli jeszcze inna wersja musi powstać. Tylko macie parę, żeby budować coś tak dużego?
Albo zrobić pergolę nad tarasem, a nad blaszakiem poprowadzić tylko belkę nad wejściem do niego- czyli tylko od frontu będzie miała nad sobą podwyższoną pergolę
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:14, 15 lut 2021

Do góry
Zagajanka- Możliwe, że obecna zima przerzedzi

Mgduska- Od sadzonki dużo zależy, ale i od miejscówki. Dlatego ja od pewnego czasu oceniam róże dopiero jak się sprawdza u mnie, na moim terenie

Kasiek- Moje pustynniki, to prawdopodobnie odmiana wąskolistna. Dorastają do 1,5m najwyższy. Kłącza, które kiedyś pokazałaś, były piękne duże, to chyba odmiana olbrzymiego.

Napia- W jesieni posadziłam jasno różowe, czy takie będą zobaczymy Marta- Magnolia miała piękne.
Na wszelki wypadek tylko 3 kupiłam
Te białe kupiłam przypadkiem, ktoś na allegro sprzedawał nadwyżki z własnego ogrodu.
U hurtowników to różnie bywa

Zima zasypała mnie bardzo, róże okryte śniegiem, mam nadzieje, że większych strat nie będzie.
A to goście na obiedzie

Mirkowy ogród (początki) 21:09, 13 lut 2021

Do góry
Magnolia przynajmniej ta moja żółta miała piękne spore liście. Nawet w lecie dobrze wyglądała. Zobaczę wiosna, jak dostanę taka sama to kupię. Szkoda mi jej. Magnolii nosi pasować miejsce jak jest miejsce osloniete i gleba dobra to będzie rosła.

W Powsinie w Ogrodzie Botanicznym (placówka SGGW) jest zakątek ogrodu z magnoliami przepiękne miejsce. 2 lata temu nie bylo mrozu wszystkie magnolie kwitły duże i małe. Widziałam też będąc w Powsinie wstecz jak te piękne drzewa i krzewy kwitnące zmroziło - rozpaczliwy widok.

Więc u nas centralna i wschodnia Polska to ryzyko z magnoliami.

Tej już nie mam zmarzła w zeszłym roku.

Mirka a ta na Walentynki

Pszczelarnia 22:17, 12 lut 2021

Do góry
magnolia napisał(a)

czy jakoś specjalnie tniesz tę różę? Na zdjęciu wydaje się że to ciepła biel. Piękna jest.
Dla mnie hosty w donicach tez są najpiękniejsze.

Czekam na Twoje skrzynie w kwiatach do cięcia

Nigdy jej nie cięłam. Ale ją można na pewno ciąć zaraz po kwitnieniu. To jest taka maślana biel. Tak ciepła, żółtawa.
Pszczelarnia 15:47, 12 lut 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I róża gęstokolczasta, której piękno odkryłam dopiero w tamtym roku, po 6 latach.

czy jakoś specjalnie tniesz tę różę? Na zdjęciu wydaje się że to ciepła biel. Piękna jest.
Dla mnie hosty w donicach tez są najpiękniejsze.

Czekam na Twoje skrzynie w kwiatach do cięcia
Pszczelarnia 19:34, 11 lut 2021

Do góry
magnolia napisał(a)
ten naj, naj narcyz wydaje się w maślanym kolorze- taki jest faktycznie?
Bukiet pod narcyzem nieziemski!- takie pękate i krótkie uwielbiam.

Donica-misa na stole- piękna tak, że aż boli. Skąd masz taką? I zdjęcie cudne!
Robisz coś teraz?- siejesz, porządkujesz, czy patrzysz na śnieg pod kocem?
Ja patrzę na wysiewy,wlaczę z ziemiórkami w domu, dumam nad odmianami pomidorów, marzę o wielkiej ilości białej serduszki okazałej i szukam kiełkownicy do kiełków ( gdzieś ją dobrze schowałam niestety)

Marto, tak, ten narcyz ma dużo takiej maślanej żółci, średniowysoki i ma piękne przykoronki. W tym roku chciałabym go koniecznie namnożyć (trzeba zapisać w notesie, najlepiej jeszcze pod odpowiednią przegródką miesięczną - inaczej zapomnę).

Donica ze zwykłego marketu ogrodniczego w Holandii.

Co robię? Odświeżam pokoje (maluję, coś tam zaszpachluję), siać będę głównie do gruntu, tylko pomidory i lewkonie posieję na parapet. A śnieg? Zasypało mnie mocno, zaspy wszędzie, bo wiatr hula a śnieg lekki. Dziś np. na biegówkach pojechałam na zakupy do sklepu, traska 8km, w sam raz jak na kalorie po pączkach.
Dla odmiany czas na zmiany... 13:13, 11 lut 2021

Do góry
beta napisał(a)

Cześć
Staram się jakoś przetrwać tą zimę i robię wszystko co mogę

Dobrze to rozumiem. Mi się ostatnio gubi perspektywa- zima wydaje się nie mieć końca.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:58, 11 lut 2021

Do góry
magnolia napisał(a)
ale masz wesołe kwiaty i pory.
I kulig!- super!!!

Cześć
Staram się jakoś przetrwać tą zimę i robię wszystko co mogę
Dla odmiany czas na zmiany... 12:01, 11 lut 2021

Do góry
ale masz wesołe kwiaty i pory.
I kulig!- super!!!
Pszczelarnia 11:59, 11 lut 2021

Do góry
beta napisał(a)

hejka...nie próżnujesz jednym słowemgdybyś nie znalazła kiełkownicy to polecam sposób hodowli kiełków w słoiku

Mam właśnie wrażenie, że próżnuję
Sposób na kiełki w słoiku znam, ale nie poddam się łatwo w poszukiwaniach. Jeszcze z dzień i zejdę do piwnicy ( nie lubię tego robić)
Pszczelarnia 11:39, 11 lut 2021

Do góry
magnolia napisał(a)

Ja patrzę na wysiewy,wlaczę z ziemiórkami w domu, dumam nad odmianami pomidorów, marzę o wielkiej ilości białej serduszki okazałej i szukam kiełkownicy do kiełków ( gdzieś ją dobrze schowałam niestety)

hejka...nie próżnujesz jednym słowemgdybyś nie znalazła kiełkownicy to polecam sposób hodowli kiełków w słoiku
Pszczelarnia 11:35, 11 lut 2021

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:54, 11 lut 2021

Do góry
obłędnie pachną

magnolia do podcięcia, bo rozwarom coraz trudniej

Pszczelarnia 21:38, 10 lut 2021

Do góry
Grzesiu napisał(a)
Witaj pszczółko.
Przepraszam że tu ale i ja potwierdzam że magnolia Elizabeth kwitnie później i jakoś tak co dwa lata ma więcej kwiatów.
Pozdrawiam

Grzesiu, tyle lat, miło Cię widzieć i mam nadzieję na fotki z działeczki i wieści ze świata ogrodniczego.

Witam Cię.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:40, 09 lut 2021

Do góry
Zmiany, tak. Jeszcze kombinuję. Ja dopiero w ubiegłym roku dotarłam do takiego kształtu ogólnego mojego ogrodu, który sprawia mi przyjemność, zadowolenie. Wiesz, chodzę i na każdym kroku nie widzę tylko i wyłącznie rzeczy do poprawy a te, które sprawiają mi frajdę. Ostatnie miejsca to front i placyk do siedzenia za płotem. W sumie front mogłabym zostawić tak jak jest, ale po pierwsze magnolia a po drugie twœj plan uświadomił mi, że ja tam wiecznie skaczę przez radę. No i brak już ogœlnie miejsca na nowe rabaty sprawia że patrzę łakomym wzrokiem na ten kawałek. To potencjalne kilka metrów na róże
Pszczelarnia 14:00, 07 lut 2021

Do góry
Witaj pszczółko.
Przepraszam że tu ale i ja potwierdzam że magnolia Elizabeth kwitnie później i jakoś tak co dwa lata ma więcej kwiatów.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies