Na szybko popatrzyłam i to by było to Marta! I nawet bym Ci zaufała z przeplataniem Tylko czy występują wyższe odmiany jarzmianki? Te moje seslerie mają prawie 70 cm...
ja tam widzę orlaye grandiflore i kilka kęp jarzmianki. orlaya jest jednoroczna ale sama się wysiewa zwykle. jest lekka inkoronkowa. a jarzmianka na piekne kepy i kwitnie do jesieni.I też jest lekka w wyglądzie.
ja bym tu nie dawala rzędem bylin, tylko przeplotla je z sesleria, żeby były kępy a nie rzędy,ale z tym to jak lubisz
Powojniki formują pąki kwiatowe. Mam tylko te bezproblemowe, włoskie. Może kiedyś poszerzę kolekcję.Teraz nie bardzo mam je gdzie wyeksponować. Brakuje pustych powierzchni pionowych.
Naparstnica w objęciach perukowca.
A ten orlik wysiał się idealnie w środku różanego krzaczka. Kulturalnie kończy kwitnienie, bo róża Comte de Chambord sygnalizuje, ze nadchodzi jej pora na występ.
U mnie jeszcze po tych przymrozkach był jeden w nocy z 20 na 21 maja - mniejszy, ale i tak nie miał już co złego robić Rozmawiałam z Sylwią i u niej wówczas nie było. Ja mam chyba krakowski biegun zimna u mnie
Dobrze,że przez moje opieszalstwo nie przycięłam bluszczu. Wszystkie młode liście mu zmroziło. Przycięłam i będzie odrastał.
Na ogrodzeniu przycięłam jesienią do malowania.
Zmrożone młode przyrosty.
Tak było przed przymrozkami.
A tak przy okazji widać ile go co roku przycinam. Przez chwilę widać murek oporowy
miło mi ze zajrzałaś. Wpadaj częściej. Rzeczywiście mijamy się na różnych watkach. Ja u Ciebie byłam ale cichaczem podglądam
Dziękuję za opinie w sprawie frontowej. Trochę czasu pewnie minie zanim ona będzie wyglądać tak jak na projekcie ale najważniejsze ze już coś się dzieje.
Jak zaczęłam sadzić i spytałam się TZ jak mu się podoba to stwierdził ze dużo zielonego... Aha
Widok z tarasu bardzo okrojony w związku z sajgonem jaki mamy na około. Już się nie mogę doczekać jak będzie w końcu skończony warsztat, pochowam wszystkie graty i pomalujemy budynek za magnolia na czarno. Powinno wszystko razem fajnie grać.
Końcówka
I magnolia Cleopatra się rozwinęła, już myślałam ze nie zobaczę świeżego kwiatka
Kilka poprawek jeszcze czeka, ale myśle ze już większych zmian nie będzie na nowym kawałku rabaty