Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

MiluniaB 12:02, 22 lut 2021

Irenko tyle magnolii - szok. Jakie piękne. Co jedna to ładniejsza. A ja mam miejsce na jedną sztukę Gwieździsta prawdziwa gwiazda
mirkaka 16:09, 22 lut 2021

Czy są laurowiśnie które nie kwitną? Sliczne mają kwiaty te Twoje
Alija 18:42, 22 lut 2021

Milka! Przepiękne magnolie, no a ilość 26, to już kolekcja. Susan chyba jest taką żelazną damą wśród magnolii, dobrze rośnie, kwitnie, niezawodna. Wszystkie mi się podobają. Myślałam w tym roku o Genie (taka ciemna), albo odwrotnie biała, może Lennei Alba, zastanawiam się. Patrząc na twoje utwierdzam się w przekonaniu, że mus kupić następną. Pozdrawiam!
Sebek 20:08, 22 lut 2021

26 magnolii? Ja mam dwie i chyba będę je musiał w tym roku ograniczyć Gdzie Ty to upchnęłaś
Agatorek 20:25, 22 lut 2021

Irenko, ale masz piękne magnolie . No cudowności po prostu.
ElzbietaFranka 00:00, 23 lut 2021

U nas Milus też ciepło. Wczoraj byłam.na spacerze zgrzalam się to zaczęłam się rozpinać i chyba się dorobiłam mam katar. Z nosa się leje poza tym wszystko w porządku. To bardzo zdradliwa pogoda tydzień temu -10 w dzień.
Szaleństwo.
Tyle u ciebie na wątku się dzieje, że człowiek nie nadąża.
Ta lista magnolii imponująca. Jestem bardzo ciekawa czy posadzona w zeszłym roku u mnie magnolia zakwitnie pąki.ma, ale różnie bywa z pogoda.
W sobotę jeszcze miałam dużo śniegu dzisiaj pewnie wszystko pływa.

Pozdrawiam
Milka 05:35, 23 lut 2021

BASIA8 napisał(a)
No Kochana poszłaś po całości z magnoliami jedna magnolia piękniejsza od drugiej Ja bardzo lubię magnolię - mam ich tylko 4 sztuki. W tym roku tez kupię kolejną lub kolejne Od jakiegoś czasu choruję na żółtą i na gienię
Buziaki zostawiam.

Basiu, sama nie wiem, jak to poszło, bo w sumie giną na ogrodzie.
Magnolie cieszą wiosną, a potem nadal są ładne, bo z reguły liście są ozdobne.
Te żółte w fazie pąka są najbardziej żółte, potem w miarę rozkwitu bieleją.
Z kolei Gienka musi mieć jakieś jasne tło, bo kwiaty są dość ciemne i dopiero w słońcu widać ich największy urok. Ale rośnie szybko i to jest plus.
Buziaki
Milka 05:39, 23 lut 2021

oliwka napisał(a)

Wycięłam, nie poczekałam - odkrywam je na noc. Uzupełniam notatnik ogrodowy. Zastanawiam się czy już można ciąć graby ? I jak poznać czy pąki pękają? ')
Ja już swoje graby prysnęłam promanalem na podrdzewiacza. Może i wcześnie ale , u nas temperatury w dzień powyżej 10 stopni w słońcu.

Irenko, twój przegląd magnolii pokazuje te skalę jaką posiadasz. Dzięki tobie polubiłam magnolie gwiaździste i jej kwiatki jak gwiazdeczki. Muszą cudnie świecić wiosną w ogrodzie.

Ale cię łapki swędziały.
Ale skoro okrywasz, nic im nie będzie. Ja swoje jeszcze nie ruszam, jest tyle innej pracy. Wczoraj chwile porobiłam i znowu korzonki czuję.
Grabów nie mam Kasiu, musisz u ,,grabowych dziewczyn" pytać.
Gwiaździsta rzeczywiście jest wyjątkowa, ja mam ją w takim miejscu, że bardzo długo kwitnie, miesiąc jak nic.
Jak pisałam, będę robić eksperyment z magnoliami, uprawa w donicy na początku.
Milka 05:41, 23 lut 2021

April napisał(a)
Powiem ci, że zaskoczenie pełne w kwestii ilości magnolii. Aż dziw że tyle zmieściłaś. No i oczywiście piękne. Yellow River i Wildcat chyba najbardziej mi się podobają. No i oczywiście gwiaździsta

Wyobraź sobie, że sama jestem zaskoczona, bo niby tyle magnolii, ale tłumu nie widać.
Wildcat ma kwiat, jak róża czy piwonia, w końcowej fazie zmienia się, bardzo długo kwitnie, z kolei Yellow River ma śliczny cytrusowy zapach, u mnie jakoś wolno obie rosną, chyba konkurencja lasu. Gwiaździsta jest piękna i też wspaniale pachnie.
Milka 05:42, 23 lut 2021

BASIA8 napisał(a)

Kochana piękna focia W szczególności podoba mi się siedzący Pan na drabinie
Buziaki Kochana przesyłam.

Ale dojrzałaś Basiu miejsce na obserwację z wyższego pułapu