Wiola te kadry Twoje co wstawiła Juzia to jak pocztówki, piękne u Ciebie zakochałam się w hakonkach. Wspaniale wygląda magnolia. Jak długo ją masz u siebie i jaka to odmiana? Szukam wielopniowego do siebie i myślałam o świdośliwie, nie wiem tylko, która po latach będzie mniejsza, bo właśnie na mniejszym egzemplarzu mi zależy.
Jakoś mi się zawsze wydawało, że Ty gdzieś pod Wrocławiem mieszkasz, a Ty mazowieckie, to pewnie też jeszcze śniegu masz dużo jak ja? Ale od środy 13 stopni, idziemy w ogród, nie?
U siebie też mam obrzeża betonowe i bardzo sobie chwalę. Też nie mocowałam. Są tak ciężkie, ok 17 kg, że nawet jak po nich chodzę to się nie ruszają. Sama układałam i ponieważ nie są mocowane na stałe, mogę w każdej chwili zmienić ich układ. To zaleta ale i wada
Na razie rozważam różne opcje. Myślę że będzie ekobord a może kiedyś jak już będę miała ogród i kasę na zbyciu zrobię jakieś porządne i na stałe?
W części przydomowej mam granitowe kostki mocowane na stałe ale tu miejsca nie dużo i raczej zmian kształtu i wielkości rabat nie będzie .
Natomiast reszta działki to początki ogrodu. Powstaje płot i będę robić rabaty wiosną na tle tujek pod płotami a środek to będzie trawnik i potrzebuje czymś to oddzielić.
głownie koszty sprawdzam bo jeszcze nawodnienie będzie bliżej jesieni i musze wiedzieć na co się szykować.