Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:54, 22 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Magiczne fotki i hortensje z kolejną rozplenica tez budzą zachwyt

Bardzo dziękuję !!!
Słoneczko czyni cuda nie tylko w przyrodzie
w naszym codziennym życiu no i w fotografii
Ogrodowe skarby 11:36, 22 wrz 2016

Do góry
Albo jakbyś chciała mieć kolor podobny do tawuł to może rozplenica Hameln Gold. Ona jest chyba sporo mniejsza od Hameln a ma piękny złoty kolor liści.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:07, 22 wrz 2016

Do góry
AgnieszkaW....byłam i widziałam

Agata19762...będziesz zadowolona z Nostalgii ja mam 4, mąż ją bardzo chciał. Zmiany w ogrodzie to jednak konieczność, coś wypada, coś za bardzo się rozrasta, nie wszystko się sprawdza, więc trzeba iść w to co daje radę, niektóre rośliny mają złe miejsca i znowu zmiana, tak to jest z ogrodem, jest dynamiczny i zmienny. Wczoraj jakoś z 3 godzinki porobiłam i pierwszy raz od długiego czasu praca szła mi dobrze, jak kiedyś pozdrawki

Bogdzia...cieszę się, że znalazłaś chwilkę dla mnie, bo fruwasz wszędzie a pracy w ogrodzie też masz, mam nadzieję, że oczy jednak mają się dobrze, dzięki Bożenko, buziaki

jakieś różowe astry tez mam, późno siałam, cud że są
inne jakieś dopiero chyba będą, ale nie jestem pewna, co to będzie...

tegoroczne patyki limek, w donicy, ładnie się wybarwiają, chyba jako jedyne

r. Fairy znowu kwitnie
muszę wokół niej przerzedzić Elaty, zaduszają ją i na dodatek rozplenica się tam posiała

a ta sama Fairy w niebieskim ma się o wiele lepiej
Ogród z pergolą 09:46, 22 wrz 2016

Do góry
tulucy napisał(a)

Mam Lavender Ice, miniatura to jest, pierwsze pędy miała normalne, potem wystrzeliła takim dwa razy wyższym

Ja sadzę za gęsto, ale taki mam zamysł, że mają się przenikać z czasem, busz ma być. Odległości mam od 50 cm między różami do metra - to już luz
Albo w ogóle wsadzam tuż obok siebie prawie że jeden dołek - ale to jak mam 2 takie same.

Tak czytam i widzę, że dużo kłopotu jest z Ascot.

na różance tez mogę mieć busz bo to zaraz przy tarasie i puste przestrzenie średnio wygladają. miedzy każda róże pojdzie rozplenica to wypełni póki małe róże. no ja tak przyjmowalam co metr bo wiesz podobno przewiew powinny mieć
a powiedz bo będę polować jeszcze na granny, gdzie ją planować?
zmieniłam trochę

Ogród z koniczynką 21:29, 21 wrz 2016

Do góry
Rozchodniki drastycznie podzielone w ubiegłym roku...mają się dobrze...

żurawki Marvelous Marble,te zabiedzone i zasuszone w Lidlu, wyglądają teraz super...

rozplenica (bez nazwy) narazie nie ma żadnych kłosków...

żurawki Melting Fire sadzone wiosną...
Mój mały ogródeczek :) 20:51, 21 wrz 2016

Do góry
Rozplenica zakwitła a już watpilam

I hortensje
Ogród w skali mikro cz.II 20:22, 21 wrz 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Moja rozplenica Little Honey też nie zachwyca, za to te większe dają czadu. U mnie dzików nie widziałam, za to pełno saren, które częstowały się młodymi, posadzonymi drzewkami, trzeba było ogrodzić teren, ale ja w mieście nie mieszkam.

Noo właśnie..te małe rozplenice mają takie małe te szczotki ... nieproporcjonalnie małe jestem zawiedziona tak ogólnie
saren i u nas dostatek , choć dziki zdecydowanie górują nawet chcą dodatkowy odstrzał zarządzić...hmmmm..ciekawe jak to się skończy..jadna dzicza rodzina ma jakieś 6 młodych gdyby nimcy tak się rozmnażali , to by nie trza im było taniej siły roboczej w postaci uchodżców
Ogród, mydło i powidło. 18:31, 21 wrz 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Zdjęcia porownawcze świetne Bardzo lubię oglądac takie : przed i o Przede wszystkim widać wyraźnie odległości sadzenia roślin.

Ale zakupy

Ja też lubię porównania potrafią zmobilizować do dalszej pracy.
Zakupy mam nadzieję że się Kasi spodobają bo to jej różyczki .

Kasya napisał(a)

jeszcze raz bardzo dziekuje juz w tym roku nic poza dobrym przezimowaniem nie bede od nich wymagala

Mam nadzieję że przezimują bezproblemowo ze wschodu są to i zahartowane .

Anda napisał(a)
A co to za różyczki kupiłaś takie wypasione

To Lovely Green i Astrid grafin.

Milka napisał(a)

Piekne widoki, niesamowicue wszystko bujneło, za 2 lata do ogrodu nie wejdziesz;
Pozdrawiam serdecznie

Dzięki Irenko! Oby tak było jak napisałaś .

zawitka napisał(a)
Witaj Kasiu co to za piękna róza tak Ci kwitnie ??? Memory śliczna ciekawe czy jeszcze dostanę Pozdrawiam cieplutko .

Witaj Zawitko! Ta różowa to Pink Fairy,szczepiona na pniu.

Jeśli o inną Ci chodziło to daj znać. Memory szybko przyrasta to z kupnem lub dzieleniem nie powinno być problemu, choć trzeba przyznać że teraz to idzie jak ciepłe bułeczki .

gobasia napisał(a)
Fajne zdjecia porównawcze ...widać jak roslny szybko rosną....jak nazywa się rozplenica na zd powyzej?

Basiu to rozplenica Karley Rose pierwszy rok u mnie. Nasionka z niej już mam dla Ciebie zebrane , od tygodnia w torebce noszę z innymi i czekam kiedy mnie w pobliże poczty zawieje, żebym wysłać mogła , jak wyśle to dam Ci znać.
Jurajski Ogród 15:55, 21 wrz 2016

Do góry
Agnieszko, ta rozplenica rośnie i jakoś daje sobie radę w tamtym miejscu, w ogóle jej nie podlewam, nic a nic.

Aniu, to tegoroczny nabytek, jestem z niego (znaczy się z trawy) bardzo zadowolona

Irenko, potwierdzam to, co powiedziałaś o "Miłce", trzmieliny tnę raczej w taką wstążkę - żywopłot, tylko jeszcze nie zrosła/połączyła się dobrze.
Ogród, mydło i powidło. 15:47, 21 wrz 2016

Do góry
Fajne zdjecia porównawcze ...widać jak roslny szybko rosną....jak nazywa się rozplenica na zd powyzej?
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:34, 21 wrz 2016

Do góry
Aga, Twoje hortki wpędzają mnie w depresję. Cudna ta czarna rozplenica. Mam podobną, bo moja ma jakby szersze liście, ale jeszcze nie wypuściła tak wysoko kłosów. Dopiero zaczyna.
Kret? No cóż, też stworzenie boże chce żyć...
Moje ukochane miejsce na ziemi 14:29, 21 wrz 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
W tym roku wrzesień szczególnie ciepły i słoneczny był.

Moje ukochane miejsce na ziemi 14:29, 21 wrz 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
W tym roku wrzesień szczególnie ciepły i słoneczny był.

Lawendowy zawrót głowy 12:49, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Rabata jest wysunięta do przodu to prostokąt.

5 sztuk Ice dance
3 kulki bukszpanowe, za nimi
4 razy red baron i za nimi
4 kulki bukszpanowe.
Sa tam tez trzy buki rohan obelisk.

Sezonowo jezowki i zawilce, z tyłu stipa )

Rozplenica hameln rosnie obok ()

Zacytuję,bo taki widok warto przywoływać.Cudny przepis na rabatę!!ID są do ujarzmienia??Czym masz obrzeżoną tą rabatę?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:52, 21 wrz 2016

Do góry
kariko napisał(a)
Witam,
Bardzo proszę o rady i opinie:
Jest tak:
Pod płotem tuje 'Smaragd', w rogu jodła koreańska 'Silberlocke', przed siatką sąsiada hortensje 'Limelight' miskant 'Morning Light' a za miskantem, czego na zdjęciu nie widać zwykła jodła koreańska (mała sadzonka)

Planuję tak:
1- berberysy 'Maria'
2- turzyce 'Bronzita'
3- rozplenica 'Hameln'
4 - jeżówki
5 - cyprysiki 'Filifera Aurea Nana'
6 - dereń biały 'Ivory Halo'
7 - buk 'Purple Fountain'
8 - hakonechloa macra 'Aureola'
9 - kule 'Danica'
10 - miskant 'Morning Light'
11 - żurawki 'Obsidian'
12 - żurawki 'Creme Brulee'

Stanowisko słoneczne - patelnia
Przepraszam za nieporządek, jesteśmy w trakcie zakładania trawnika. Tam gdzie buk i tuje danica planuję żwirek.

Czy to ma w ogóle jakiś sens? Bardzo liczę na Wasze opinie. Dziękuję.

Te rośliny, które tu wypisałaś to już masz czy dopiero planujesz?
Jurajski Ogród 11:10, 21 wrz 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Macham do wszystkich odwiedzających i dziękuję za wszystkie bardzo miłe dla mnie wpisy

"Miłka" dla Miłki (fotki z przed kilku dni, bo teraz jest u nas pochmurno i mglisto, więc fotek nie robiłam, ale "Miłka" kwitnie jeszcze obficiej).

ależ wielka ta rozplenica, ona ma tam sucho chyba, jak Ty to robisz, że tak cudnie rośnie?
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 21 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Iwonko przytoczę inne zdjecie bedzie łatwiej.

Rabata jest wysunięta do przodu to prostokąt.

5 sztuk Ice dance
3 kulki bukszpanowe, za nimi
4 razy red baron i za nimi
4 kulki bukszpanowe.
Sa tam tez trzy buki rohan obelisk.

Sezonowo jezowki i zawilce, z tyłu stipa )

Rozplenica hameln rosnie obok ()

Bardzo ładne to zestawienie
Mam rabatę na której rośną kulki bukszpanowe w tamtym tygodniu dołożyłam pomiędzy Ice Dance, cale lato zastanawiałam się gdzie wysiedlić red baron z dotychczasowego miejsca Chyba już wiem
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:46, 21 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Wchodzę sobie do wewątku Asi niczego nie świadoma a tu pająk
I jak tu nie zwiać?

Macham

Nie strachaj się on...no nie był mały, ale jest ogrodowy na bukszpanie zamieszkał
Nie mam zdjęć z ogrodu, bo dawno tam nie byłam ... i w sumie u mnie się skończyło została tylko rozplenica i liche ML i puszyste FC, no i zawilec.
Nastaje czas planowania na nowy sezon. Muszę też pomyśleć gdzie cebule wsadzić No i ściąć papierówę
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:58, 21 wrz 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Cichutko pospacerowałm po Twoim ogrodzie i zachwyciły mnie rozplenice...są cudne. Mam jedną, kupioną bez dokładnej nazwy...poprostu "rozplenica"... Fajnie wyrosła ale nie ma żadnych kłosów, czy one będą dopiero w następnych latach?

Elisa fajnie ciebie widzieć
Napisałam u ciebie, coby nie zginęło
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:46, 21 wrz 2016

Do góry
Moja czarna rozplenica

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies