Pola ale masz diamenty ogrodnika na werandzie.mteż kupiłam ale nie taką ilość
Sadż grupami jak Danusia - gęstoniemal tak jak stoją na werandzie -wtedy daja efekt
Madżenka, dzięki że wpadłaś
Bardzo mi się z żywopłotem nie spieszy, ale chciałam, żeby już sobie rósł.
Sadzonki kupiłam takie mniej więcej 120 cm, więc wierzę, że się przyjmą wcześniej niż dwa lata
Nie dawało mi spokoju to jednostronne cięcie, a po Twoim wpisie tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że muszę się odsunąć od siatki. M. mi przygotował pod nasadzenie pas o szerokości 1 metra, więc myślę, że się odsunę od siatki ok 85 cm. Prowadząc żywłopłot na szerokość 50 cm (po 25 cm w obie strony) zostaje mi 50 cm na przejście i docinanie. Jak się nie zmieszcze, to będę się musiała "wylaszczyć" ha
Jola czy w jednym czy w dwoch rzedach to zależy jak szybko chcesz efekt uzyskać. Jesli bardzo szybko i szeroki żywopłot to sadż w dwoch rzedach. Jęsli chcesz mu dać ze 3 lata to wystarczy w jednym rzędzie. Skoro kupilaś 150 sadzonek to się domyslam, ze ze szkółki i malutkie, zatem sadż w dwoch rzędach, bo ze dwa lata będą się przyjmowaly.
Martwi mńie że nie bedziesz go cięła z jednej strony. Będzie nieregulany i obawiam się czy ci sie odpowiednio zagesci. Graby w moim ogrodzie wypuszczją łodygi na 50-70 cm po każdym cięciu, wiec jeśli z jednej strony nie bedziesz go cięla to urusną ci grube galęzie...
Ja też sporo roślin u nich kupuje i raczej nie narzekam. Nie ma reguły, kupisz w dobrym centrum i też padnie... Trzeba przy zakupie dokładnie oglądać czy rośliny są zdrowe. Buksiki zdrowo wyglądaja