Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez roweru 21:43, 13 lip 2018

Do góry
Lipiec 2018

Pysznogłówka

Jeżówka White Double Delight

Jeżówka Virgin dopiero zaczyna kwitnąć

Jeżówka Meringue lub Mozarella. Sa podobne i u mnie pomieszane.

A teraz czekam aż zakwitnie cynia daliowa Envy
Ogródek przy lesie 21:42, 13 lip 2018

Do góry
Widok z drugiej strony.

Ta góra piachu do usunięcia. Początkowo chciałyśmy z córkami taczką wywozić ,ale to nie na nasze siły. M podstawił przyczepkę.

Kawałek już obsadzony.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:41, 13 lip 2018

Do góry
Foce dziś starym aparatem więc jakość kiepska...

Niebieskości od Iwonki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:40, 13 lip 2018

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 21:39, 13 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Jeszcze pod jabłonką wreszcie posprzątałam liście szafirków i dosadziłam. Białe goździki pachnące i będą robiły wypełnienie przeciw chwastom. Znów czekanie i mnożenie, na szczęście one szybko przyrastają

Rany dobierałaś trawy do psa czy na odwrót? Mają identyczne czupryny
Blaski i cienie nowego życia 21:35, 13 lip 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ula specjalistką od ozdób sie zrobiłas, fajne masz pomysły.

Fajnie że Ci się podoba. Staram się upiększać te moje widoki na gruzo-betony każdego roku idę małymi krokami do przodu,a dziewczyny z grupy małopolskiej inspirują bo te dopiero mają pomysły
Mi się marzą poidełka dla ptaków i domki dla owadów. Tylko ja jestem mało techniczna. Ale coś tam jeszcze kombinuję, głośno nic nie pisząc bo jak nie wyjdzie to przynajmniej nie będzie wstyd

A swoją drogą od 2 dni nic nawet nie zrobiłam w ogrodzie. I chyba chciałam narazie o nim zapomnieć. Robię w domu

Lawendowe wspomnienie przeminęło

A to jest cudowny widok

Ogródek przy lesie 21:35, 13 lip 2018

Do góry
Może jakieś drzewka na pniu, może pęcherznica? Nie mam pomysłu.
Na zdjęciu stan obecny.Jeszcze bałagan budowlany. M się zmordował przy budowaniu murku, mówi, że pracował w kamieniołomach.

Miejski ogród w wersji mini 21:34, 13 lip 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Foty jesiennej u mnie
ale pokuszę jeszcze Baronem sama chyba nie umiałabym się zdecydować

Jeju Ola u Ciebie wszystko takie cudne.
No i co mam wybrać ?
Chyba głosowanie mus zrobić .
Moja działka na Dębowym Lesie 21:33, 13 lip 2018

Do góry

I to też są liliowce

Aniu,
tego liliowca szukam.
Czy za kilka lat, gdy się mocno rozrośnie mogę liczyć na wymianę?
Ogród bez roweru 21:32, 13 lip 2018

Do góry
Lipiec 2018

Troszkę borówek do podjadania

Hortensje Prim White, Limelight i Great Star

Miejski ogród w wersji mini 21:30, 13 lip 2018

Do góry
effka napisał(a)
Kasiu znaazłam fotę z choinami jak sadziłaś, a gdzie masz mniej więcej foty stanu obecnego?

Zaraz wynajdę

Tu za vanillkami. I jeszcze takie z maja tego roku.

Ogród Grodzi 21:24, 13 lip 2018

Do góry

Grodziu, nie powiem co widać na tym zdjęciu, bo nie chcę się brzydko wyrażać

A względem iglaków: które ustawienie bardziej się Wam podoba?
Blaski i cienie nowego życia 21:23, 13 lip 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wydaje mi się, że masz Silver Dollar. Jutro się takich dwóch na pniu dorobię. Napisz mi czy sztywne są po deszczu...chyba, że mi się pomatlało i nie masz ich...

Są sztywnemają w przekwitaniu krótk moment brzydkiej fazy brązu bo potem są suche jak wszystkie. Ale w czasie kwitnienia gęsty kremowy kwiatostan. Na początku mnie nie powalały ale po kilku latach widzę jak są piękne.

Niestety po wiosennym przesadzaniu mają dopiero zawiązki kwiatów. Zdjęcie po deszczu.

Mój ogród pod lasem 21:21, 13 lip 2018

Do góry
A to moja piorkowka Hameln Gold dla Zany. Anula, Twoja też taki mikrus. Moja ma 3 wiosnę u mnie w tym roku...
Za plecami ma tegoroczne siewki Buchanani, które rosną szybciej od niej
Moja działka na Dębowym Lesie 21:19, 13 lip 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Pawia wcześniej chyba nie było? Liliowce i lilie masz przecudne. Ostatnio interesuję się jeżówkami, miałam dziś wyskoczyć do bylinowego, ale pada deszcz

Były, były, od początku kwietnia już u nie sa te pawie
Dziękuję za miłe s słowa.
Lilie i liliowce sa śliczne .Ja je uwielbiam
I co byłas w tym Bylinowym czyli tej szkółce ??
Blisko do niej masz ?
Kolejne lilie zakwitły
Ogród bez roweru 21:13, 13 lip 2018

Do góry
Czerwiec 2018

Początek kwitnienia hortensji Great Star

Hortensja Prim White. To dziwna hortensja. W ubiegłym roku nie kwitła wcale. Zimą cześć krzaków przycięłam, a cześć nie. W tym roku zakwitły wszystkie. Więc nadal nie wiem o co jej chodzi.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:12, 13 lip 2018

Do góry
robert_mmz napisał(a)
Witam serdecznie,

czy ktoś wie jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

Trawa dosłownie schnie w oczach "polami". W jednym miejscu jest gęsta i zielona a w drugim jak linijką odciął sucha.

Staram się podlewać regularnie w dużych ilościach. Nawóz w tym roku posiany raz na początku sezonu.

Tu gdzie zielona:

- jest cień
- jest więcej wody, bo nie praży słońce
- jest żyźniejsza gleba lub taka, która bardziej zatrzymuje wodę i trawnik jeszcze żyje

Tu gdzie sucha:

- jest więcej słońca
- jest za sucho
- jest spalona nawozem jeśli było nasypane za dużo i nie podlane

Wszystkie czynniki razem lub jeden z nich.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:10, 13 lip 2018

Do góry
Visterio napisał(a)
Moi drodzy, czy Starane/Bofix pomoże na te paskudne kępki w trawniku. Proszę Was o poradę odnośnie stężenia, ewentualnie wskazanie innego środka, którym mógłbym to opryskać? Domniemywam, że jest to perz, ale pewności nie mam. Trawnik dwuletni, nie było z nim żadnego problemu, szybko złapał, ładnie się zagęścił. W tym roku mniej podlewam, a poza tym za ogrodzeniem pola pola i jeszcze raz pola. Póki co kosze nisko i co 3-4 dni, przed koszeniem czasami przegrabiam, wówczas większość tych kępek unoszę i po przejeździe kosiarką pomaga ale...

Nie pomoże bo to niepożądane jest również jednoliścienne, a Bofix/Starane jest na dwuliścienne.
Choroby trawnika 21:08, 13 lip 2018

Do góry
Kasia1 napisał(a)
Dzień dobry wszystkim!

Mój trawnik ma 3.5 tygodnia i po pierwszym koszeniu moim oczom ukazał się poniższy obraz. W pobliżu zraszacza(mam automatyczne nawadnianie) są trzy, cztery miejsca z takimi kępkami - w środku jest taki jakby nalot, kożuch, etc. Generalnie trawa jest zgniła, brązowa, szara. W tych miejscach była najdłuższa, bo załapała się na pierwsze wschody. Profilaktycznie wycięłam te miejsca łopatką, chcę wsadzić tzw. "przeszczepy", które wyhodowałam sobie na czarną godzinę w doniczce Pytanie, czy mogę je wsadzić, czy powinnam zastosować jakiś środek aby to coś nie rozprzestrzeniło się na sąsiednie źdźbła? Co zastosować i jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc Serdeczne pozdrowienia!

Za gęsto posiana i gnije.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:06, 13 lip 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)

a może patyczki były zbyt cienkie dlatego nic z nich nie wyszło?
mi się już parę wyhodowało, ale przyznam że na tyle patyków co prówałam ukorzenić to powinnam mieć całą działkę zarośniętą hortkami. także nie jest to tak że u mnie każdy patyczek się przyjmie. część wsadzam w ziemię, a częśc do wody i czekam aż korzenie w wodzie puszczą. I tu widać jest że nie kazdy patyk co ma listki [pewnie z soków w gałązce i wody] korzonki wypuszcza.

a co do Twojej tardivy to myślę że zawsze możesz dać jej z rok-dwa na tej wysokości żeby się pieniek wzmocnił i kiedyś ewentualnie ciąć wyrzej.
u sibeie pokaże jak znajdę z wiosny zdjęcia moich na pienku, myślę że wyższe niż Twoja. ale obecnie wysokościowo są na równi z innymi hortkami.

Cienkich patyczków raczej nie brałam.
Twoje,ładnie porosły z tych patyczków I udało ci się na takie długie, duże, wysokie. fajnie
Jeszcze raz spróbuję na wiosnę. na te dwa sposoby .
To ok, poczekam z nią.To patyczki może dodatkowe na wiosnę obciąć .zostawić tylko 2, i też spleść ?? I spróbuje przyciąć je jeszcze wyżej ?

moja Anabelka położyła się d trochę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies