Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Anda 13:37, 09 wrz 2018

Piękną masz gaurę. Taka jasnoróżowa, śliczna
Portrety roślin cudowne, jak zawsze
Jak się ma Schneekoppe?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 19:02, 09 wrz 2018

Dziękuję Dziewczyny

Dziś był piękny dzień, byłam na grzybach i leniuchowałam na huśtawce w promykach słońca. Taki wrzesień to ja lubię

Ewo Schneekoppe jest olbrzymką 1,5mx1,5mx1,5m.
Ma trochę zawiązanych owocków, niedługo zbiory.
Fotki z jednej i z drugiej strony.

ryska 20:50, 11 wrz 2018

Trzeci raz zakwitła Queen of Sweden hmm tyle, że kwiatki można podziwiać z daleka z balkonu, bo mierzy sobie ponad 2m.

ryska 20:58, 11 wrz 2018

Kwitnie mi rukiew wodna.

Pelargonie cały czas w formie.

I na koniec Lemon Beauty i bratek samosiejka.

Anda 21:16, 11 wrz 2018

Schneekoppe ładnie wyrosła. Ma chyba trochę chlorozy. Czy jest jedyną różą o takich jasnych listkach, czy inne Twoje róże też tak mają?

Fotki powojnika i bratka żylety, fantastyczne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anka_ 21:18, 11 wrz 2018

Wspaniałe zdjęcia, jak zawsze. I ten sielsko-romantyczny klimat.
Mam nadzieję Renatko, że się nie obrazisz za podkradnięcie Lemon Dream na tapetę
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ryska 21:36, 11 wrz 2018

Anda napisał(a)
Schneekoppe ładnie wyrosła. Ma chyba trochę chlorozy. Czy jest jedyną różą o takich jasnych listkach, czy inne Twoje róże też tak mają?

Fotki powojnika i bratka żylety, fantastyczne

Dziękuję
Tylko ona taka blada. Obok niej mam Rose de resht i ta dla odmiany nie ma ani jednego liścia już. Jako że je konsumuję to oprócz gnojówki z pokrzywy nic nie dostały w tym roku. Co proponujesz dla wzmocnienia?
ryska 21:48, 11 wrz 2018

anka_ napisał(a)
Wspaniałe zdjęcia, jak zawsze. I ten sielsko-romantyczny klimat.
Mam nadzieję Renatko, że się nie obrazisz za podkradnięcie Lemon Dream na tapetę

Tak tego klimatu się trzymam, dodam tylko więcej traw.

Miło mi, dziękuję, będziesz teraz myśleć o mnie za każdym razem jak zerkniesz na tapetę

To jeszcze trochę sielskości

yolka 21:50, 11 wrz 2018

Lemon i bratek to moje ulubione tym razem, ale Ty foty strzelasz po mistrzowsku
Sundavilka kwitnie jak szalona, ale duża nie jest. Muszę pokazać
Anda 21:55, 11 wrz 2018

Rosa rugosa nie lubi zbyt zasadowego podłoża, być może dlatego ma takie chlorotyczne listki. Jeśli możesz, to zmierz pH przy niej. Oprócz pokrzywy daj różom kompost zimą. Akurat sie przerobi do wiosny. Wiosną też obornik, może być granulowany oraz wiórki kostne. W PL nie ma organicznych nawozów do róż?
Teraz jesienią możesz je podlać jeszcze skrzypem, gnojówką rozcieńczoną jesli się da Możesz też wsadzić do konewki z wodą woreczek kompostu na dzień lub dwa i tym je podlać. Kompost z woreczka potem oczywiście dać im w nóżki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies