Agato dzięki,kupuj trawy bo teraz szaleją i jest wesoło w ogrodzie, są dużą ozdobą, ja mam od 2 lat trawy i nie żałuję, wprost przeciwnie, uwielbiam je.Moje siory też mają w ogrodach i świetnie uzupełniają rabaty, nie mówiąc o tym,że świetnie się prezentują.Podpórki kupowane w marketach, ale myślę aby udać się na złomowisko i tam coś wyszperać, jakieś stare furtki czy inne żelastwo.
Dla Ciebie jeszcze na zachętę.
Elaty rosną pięknie oby dobrze przezimowały, rozchodniki w nowym miejscu tez szaleją, te cynie są cudne, astrow troche za mało posadziłam.. U mnie deszcz był miesiąc temu to nie niszczy ale suszy mam też już dosyc...
Jesienne przesadzanie im nie służy. Mi padły prawie wszystkie.
A ciecie dla 60+ szerokich żywopłotów już łapie się w szaleńatwo. Bedziemy to wywalać jak po ucieciu duzo nizej bedzie brzydkie. Tej wysokosci nie ogarniemy za kilka lat. Juz bylo mega trudno.
Spoko...ja już mam trzeci miot gąsienic.... znów trzeba pryskać.
Zamowiłam pułapek i feromonów ale jeszcze nie przysłali.
Ciem lata od cholery a gasienice wpinkalaja bukszpan. Obawiam sie ze non stop w ogrodzie sa rozne stadia rozwoju. Jestem tego nawet pewna.
Nie jestem w stanie sprawdzic miejsce w miejsce wszyskich bukszpanow. Sprawdzam ile moge a i tak sie zawsze okazuje ze grasuja w innym miejscu.
Asia a moze tam gdzie zwir zrobic dalej grabowa?
A na środku w tym kwadracie jedynie wymieszać Molinie z sesleria? Tylko jak byś chciała luźno czy geometryczne jakoś?
Albo kontynuować grabowa A w kwadracie kamień i lawenda? Tak jak masz przy gospodarczym.