Dziewczyny u mnie dziś wielkie dwie ulewy z gradobiciem obydwie .
Masakra.
Wszystko zalane.
Ogród dostał solidną dawke wody, ale i roślinom sie dostało.
Jutro wam pokażę oględziny z bliska.
Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za tak miłe wpisy . Dajecie kopa do dalszego działania, więc działam . Styropian - moje nowe odkrycie - materiał fajny, łatwy i z potencjałem
cała sterta motyli
potem malowanie
Gosiu, Jolu, Haniu, Iwonko
To były takie krótkie wakacje i jesteśmy już w domu. Ale było super chociaż parę dni odpocząć
Ale to miejsce powinnaś poznać Haniu
a nie lepiej jeszcze ta ziemia czy torfem przykryc te ziarna? mam wrazenie ze jak poprzednio bym tak zrobil to by je to troche bardziej od tego slonca ochronilo
mieszanka trawy do barenbrug universal czyli kostrzewa, żywica i wiechlina. Tam gdzie rosnie lepiej to tez wyglada troche dziwnie rozni sie kolorem - nie wiem czy to sa inne trawy czy kwestia wiekszego naslonecznienia
Radziu no fajnie ramka wyglada Ale czy nie będziesz się wkurzał jak ci zacznie grzyb albo ta cima bukszpanowa szaleć.Ja jakoś za bukszpanami nie przepadam coć nam trochę kulek.
Powiedzcie Drodzy jak wapniowac trawnik, ile czego I kiedy. Póki co trawnik odzyl po przestudiowanu forum oraz pójściem droga nawozów rolniczych tj Yara azot. Niestety działka w lesie i walka ze skrzypem dzień za dniem. Chciałbym zwapniowac, może trochę pomoże.
Powiedźcie mi proszę co w przypadku jeśli przeoczyłem wilka i mi się troszkę rozrósł. Zaznaczam, że wyłamać się go już nie da. Ewentualnie mogę go usunąć za pomocą ostrego noża. Co sądzicie co zrobić ? A może lepiej go zostawić ? Boje się, że jak go odetnę to może coś niedobrego zacząć dziać się z moim krzakiem...
W załączeniu zdjęcie krzaka pomidora w wilkiem o którym mowa.