Na prawo 3 skrzynie warzywne.
Ogórki dostały podporę - mimo inspiracji, jakie Zbyszkowi zapodałam - w wykonaniu Ojciec i Syn - twórczość własna
tylko materiału zabrakło i w tym roku pojawiły się białe plastikowe osłonki na kabel w roli listewek podłużnych
Podpory montowane w czasie, gdy ja za grosz na ogród nie miałam czasu, więc są niepomalowane

Malowanie u mnie jest domeną kobiet

Czyli czeka na mnie ...
Nie obyło się bez błędów, poprzeczki powinny być zamontowane pod, by ogórki złapały podpory niżej. Jest nad, więc część ogórków musi jeszcze dorosnąć do podpórek, inne już się zaczęły piąć do góry

Buraczki w drugiej skrzyni do przerwania, muszę zrobić botwinkę
edit: Na zielsko nie patrzymy: kiedy M pieli, wszystko wyrzuca poza skrzynie, myśląc, że potem krasnoludki posprzątają ... a krasnoludki ciężko pracowały nad papierami
Szczypiorek siedmiolatka kwitnie i zdobi warzywnik. Chyba go niebawem zetnę, bo zapas na tarasie w donicy mi się kończy do jajecznicy. Mam nadzieję, że zacznie rosnąć od nowa?
Pomidorki koktajlowe sprawiły, że mamy zapędy na szklarenkę.
Więc stanęło na tym, ze jesienią od nowa trzeba zaplanować warzywnik: 3 skrzynie, szklarenka, a rabatę bylinową zaplanować przed, a nie wzdłuż ...
W wolnym czasie zrobię plan, pomierzę wszystko i będziemy analizować możliwości

Zakładam, ze ta część jest białą kartą, tylko roślinki muszą znaleźć nowy układ aranżacyjny.

Linia ta wyznaczałaby widok: rabata bylinowa, pomiędzy ścieżka, w plecach warzywnik