Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

AgataP 20:36, 26 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Bardzo lubię fotografować moją nową rabatę.
Na początku czerwca zaczęły tu kwitnąć margerytki. Trochę ich tu dużo, muszę ograniczyć ilość, nadmiar, kiedy kładą mi się na inne roślinki, wcale mi się nie podoba...Szczególnie, gdy spoza nich nie widać trzcinników

Też bym lubiła fotografować to miejsce

szklarenka - normalnie padłam przed Tobą, skąd masz na to siły, bo to nowe jestestwo w ogrodzie, potem przesadzanie, organizacja... jessssuuu
Sebek 20:53, 26 cze 2017

Mam pomidory i ogórki w donicach, ale zapędów budowania szklarni nie mam
Iwk4 20:54, 26 cze 2017

LO cudnie pachnie. Razem rosną Luise Odier, Laguna i Quin of Burbons (sadzone w zeszłym roku). Przed nimi Comte de Chambord i M-boll (te dwie ostatnie, to chyba ta sama róża w Polsce). Towarzyszy im Moonstead Wood. Szczerze, to nie wiem, która z nich pachnie najintensywniej, ale zapach rozprzestrzenia się po całym ogrodzie. Cudny
Tak zaczynały:

Postanowiliśmy razem z M, że ścianę różaną poszerzymy Jesienią zmienią miejsce trzy szmaragdy, które są jeszcze malutkie.

Iwk4 20:54, 26 cze 2017

Luise Odier:

Quin of Burbons:

Moonstead Wood:

Biedronkowa NN z okazji zeszłorocznego Dnia Matki:

Iwk4 20:58, 26 cze 2017

Sebek napisał(a)
Mam pomidory i ogórki w donicach, ale zapędów budowania szklarni nie mam

Zapędy większe ma mój M
Już znalazł pana, co będzie robił, a dla mnie jeszcze wydaje się szmat drogi do tego chciejstwa, a potem jeszcze trzeba się dokształcić w temacie, by plamy nie dać. Na razie szkoli mnie siostrzeniec e-Ma w sprawie upraw pomidorów Szwagier na co dzień uprawia pomidorki w H..., więc szkolenie mam zapewnione, hi, hi
Jak przypomnę sobie rok poprzedni, Mirka na spotkaniu mnie szkoliła, zielonego pojęcia nie miałam w prowadzeniu pomidorków. U mnie by wszystkie drzewami wielopniowymi mogły być
Iwk4 21:01, 26 cze 2017

AgataP napisał(a)

szklarenka - normalnie padłam przed Tobą, skąd masz na to siły, bo to nowe jestestwo w ogrodzie, potem przesadzanie, organizacja... jessssuuu

Agatko, to jesienią lub wiosną będzie. Jeszcze szmat czasu i po drodze masa innych rzeczy, niekoniecznie ogrodowych.
Ja tylko muszę plan zrobić, szklarenkę będzie robił ktoś inny
Kasik 22:01, 26 cze 2017

Piękny masz ogród Iwonko. wypełniły się rabatki, kolory przenikają się , margaretki cudne, a warzywnika takiego zazdraszczam.

22:43, 26 cze 2017
Iwk4 napisał(a)
Pytanie do wszystkich, co się znają: Jaka musi być szerokość rabaty na posadzenie: Anabelki, jeżówki, (kosaćce też?), szałwia, kocimiętka wysoka 'Walker's Low' ?

bardzo trudne pytanie

anabelki i kosaćce obok siebie moga byc problemem bo u mnie posadziłam ...anabelki je pochłoną ...moja jedna anabelka 4-5 lat ma i ma srednice ponad metr.

jezówki z anabelkami bym nie laczył chyba z duza przerwa ...bo ci zgnija jezówki ... anabelki pochłona jeżowki

szalwie u mnie 3sezonowe maja tez juz po pólmetra srednicy

a kocimietka Wolkers jest w tym roku u mnie dziwna ...w zeszłym roku miała ponad metr srednicy i wysokości ...a w tym roku jest mikra i wokół niej aktualnie jest za duzo wolnego placu dla chwastów...i nie ładnie to wyglada ...nie wiem czemu jest taka słaba

może choc troche pomogłam
MirellaB 23:47, 26 cze 2017

Piękne zdjęcia ogrodu obejrzałam. Orliki mnie zachwyciły
Iwonka róża Laguna jeszcze u Ciebie nie kwitnie?
Iwk4 05:45, 27 cze 2017

Mirelka, Laguna, to ta ciemnoróżowa na pergoli w środku. Gdy robiłam zdjęcia, zaczynała. Teraz chwilowo nie mogę robić fotek. Więc aktualnej fotki nie mam. A róże codziennie bardziej się rozwijają. Laguna nie zrzuca kwiatków. Trzeba je obrywać.
Laguna: